Dorpen en steden in Drenthe

De redenen om naar Drenthe te komen zijn eindeloos. Prachtige natuurgebieden en gezellige dorpen en steden wisselen elkaar af. Bovendien beleef je er de leukste evenementen en dagjes uit. Drenthe bestaat uit vier verschillende regio's met elk hun eigen karakter en bezienswaardigheden. Ontdek de mooiste steden en dorpen.

Kop van Drenthe - Steden en dorpen

Hondsrug Drenthe - Steden en dorpen

Zuidwest-Drenthe - Steden en dorpen

Midden-Drenthe - Steden en dorpen

Drenthe op de kaart

Stel pauzeert tijdens fietstocht op een bankje waar ze genieten van het uitzicht.

Drenthe op de kaart

Natuurlijk zijn alle afstanden in Drenthe heel goed te bereizen. Maar soms wil je graag weten wat er bij jou in de buurt te doen is. Daarom hebben we per regio de highlights aangegeven. Ontdek je gemakkelijk wat er vlakbij te beleven valt.

Een stel zit op het terras van Maallust een biertje te drinken

Kop van Drenthe

In het noorden van Drenthe wordt je begroet door weidse natuur, rust en ruimte. Maar er valt ook veel te beleven. De Drentse hoofdstad Assen heeft voor iedereen wel iets leuks op de agenda staan.

Alles over Regio Kop van Drenthe
Een stel wandelt door door de Drentse natuur en geniet van het uitzicht.

Midden-Drenthe

Kilometers aan schilderachtige landschappen met heideheuvels, bossen en Schotse hooglanders. Het dorpje Orvelte neemt je mee naar het boerenleven van vroeger. In Kamp Westerbork komen de tragische jaren van de Tweede Wereldoorlog tot leven.

Alles over Regio Midden-Drenthe

Hondsrug

Een uniek gebied in Europa met een oeroude geschiedenis van ijstijden, hunebedden en mammoeten. In het Hunebedcentrum ontdek je er alles over. De Hondsrug biedt een prachtig decor voor een vakantie vol belevenissen of juist rust en natuurschoon.

Alles over Regio Hondsrug Drenthe
Twee kinderen aaien de schapen op de heide, ouders wandelen op de achtergrond.

Zuidwest Drenthe

Je blijft maar om je heen kijken in het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. Wissel de rust in deze twee Nationale Parken af met een bezoek aan Meppel en Hoogeveen, waar cultuur en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Alles over Regio Zuidwest Drenthe

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!