Meppel

Diep geluk

Bewoners van de gemeente Meppel ervaren een diep geluk om te wonen in deze gemeente en dat geluk delen ze graag! Meppel is een bijzondere gemeente met charme, een rijke geschiedenis en een gezellige sfeer.

Al van oudsher is Meppel een belangrijke havenstad en heeft ze de grootste binnenhaven van Noord-Nederland. Maak eens een stadswandeling om al het moois van Meppel te ontdekken. En dat is het leukst met een gids. Ze weten de mooiste anekdotes en wetenswaardigheden over Meppel te vertellen.

Bezienswaardigheden

Wandel door het sfeervolle Wilhelminapark, met de opmerkelijke Theekoepel en geniet van een lekkere picknick bij de parkvijver en fontein. Bezoek ook eens het nabijgelegen Frederiksoord, een prachtig dorp met een bijzonder verleden. Ook het Ooievaarsstation De Lokkerij is de moeite waard om te bezoeken, want hier kun je ooievaars van heel dichtbij bekijken.

Bij mooi weer kun je heerlijk zwemmen en zonnen in Nijeveen bij recreatieplas Tussenboerslanden. Of stap op de fiets en rijd de 'Route van Geluk'. Onderweg kom je langs meer dan 50 karakteristieke en bijzondere plekken. Pak tussendoor een terrasje en vraag om een Gula-biertje, hét Meppelse speciaalbiertje!

Shoppen of terrashoppen in het Hart van Meppel

De Meppelers worden beschreven als gastvrij. In het hart van Meppel vind je sfeervolle winkelstraten, mooie grachten, karakteristieke en monumentale panden en gezellige horecagelegenheden. Ook op het gebied van recreatie en cultuur heeft Meppel een rijk aanbod.Bezoek je graag evenementen? Dompel je dan onder in de Meppeler gezelligheid tijdens Donderdag Meppeldag! In de zomervakantie is het elke donderdag feest in de stad met elke keer een ander thema. Het meest bekende thema is Mokum in Meppel, dat jaarlijks busladingen vol Amsterdammers en andere liefhebbers van het levenslied naar Meppel trekt. Andere aanraders zijn Puppet International, hét festival voor poppen- en objectentheater in de Benelux, en het Grachtenfestival, waar je kunt genieten van prachtige historische schepen. Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken: Stedelijk Museum MeppelDrukkerijmuseumSchouwburg Ogterop en het Luxor Theater zijn populaire attracties.

Culinair Meppel

Ook op het gebied van eten en drinken zijn er in Meppel veel smaken te ontdekken. Meppel biedt een gevarieerd aanbod in goede, gezellige en gastvrije restaurants en cafés. Proef bijvoorbeeld de verfijnde smaken van Sukade. Ervaar de gezelligheid bij Herberg ’t Plein, het bekende café van Jaap de Boer (bij iedere Meppeler bekend). In het hart van Meppel vindt je ook De Brasserie. Neem plaats op het terras voor een heerlijk kopje koffie, een borrelhap, lunch of diner en geniet van de gezellige binnenstad. Wil je heerlijk dineren op een prachtige, rustige plek aan het water? Dan is Villa Kalkoven zeker aan te raden!

Vitaal Meppel 

Sport maakt gelukkig. Neem daarom een duik in de vele sportieve activiteiten in Meppel! De gemeente is namelijk één van de startplaatsen van de Drentse Fiets4daagse. Ben je een hardloper? Dan ben je vast bekend met de Meppel City Run

Bij Bad Hesselingen kun je het hele jaar met het hele gezin zwemmen. Wil je meer uitdaging? Dan kun je tegenover het zwembad de hoogtes trotseren bij het Klimpark. Ook kunnen de kinderen zich uitleven in de buiten- en binnenspeeltuin van Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold.
 

Springplank naar geluk

Vanwege de centrale ligging is Meppel een knooppunt over de weg, het water en het spoor. Als gelukkigste gemeente van Nederland kun je hier dus letterlijk en figuurlijk de sprong maken naar geluk! Of je dat nou vindt in cultuur, de karakteristieke gebouwen of bijvoorbeeld de enorme gastvrijheid. Zoek je liever de rust op? Neem dan de sprong naar één van de prachtige natuurgebieden waar Meppel tussen ligt zoals Weerribben-Wieden, Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. Hier kun je heerlijk ontspannen!

Uitgaansleven 

Ben je de rust zat? Meppel heeft ook ’s avonds een bruisende binnenstad met de gezelligste cafés en kroegen waar je samen kunt proosten op het geluk!

Overnachten in Meppel

Er valt veel te zien en te ontdekken. Je bent dan ook niet zomaar in een dag klaar met deze mooie gemeente. Het is daarom goed te weten dat je naar een aantal mooie en leuke accommodaties kunt om te overnachten. Waad je je graag een beetje in luxe, dan is Chateauhotel de Havixhorst in het nabijgelegen De Wijk de ideale plek voor jou. Dit kun je overigens combineren met een bezoek aan het prachtige beeldenpark van de Havixhorst.

De luxe en rust kun je ook vinden bij B&B de Puurderij in Nijeveen. Zoek je liever wat meer reuring, kies dan voor het City Hotel vlakbij het centrum van Meppel of het recent geopende My Hotel. Kijk hier voor nog meer mogelijkheden. 

Neem jij ook de springplank naar geluk? Of je nou een duik wilt nemen in de historie, in de cultuur, in de natuur, in (water)sport, of in de gezelligheid van de binnenstad, in Meppel vind je het allemaal! Ga na ontdekmeppel.nl en ervaar het zelf!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!