Outdoor & actief

Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent, een fanatieke fietser, een zwemfanaat of het liefst in galop op je paard zit; in Drenthe leef je je uit op elk gebied. De natuur lijkt er hier gewoon voor gemaakt en we zijn er volledig op ingericht. In de kano door een beekdal, zwemmen midden in het bos, op grote hoogte tokkelen tussen de bomen, of hardlopen door heidevelden. Je wordt vanzelf actief als je in Drenthe bent. 

Paardrijden en huifkarverhuur

Houd je graag zelf de teugels in handen, of ga je liever met een koetsier op pad? In Drenthe kun je alle kanten op met paard en/of huifkar. We tellen hier maar liefst 900 kilometer aan huifkarroutes en we hebben de prachtigste ruiterpaden. Heerlijk toch, op de rug van je paard of achter in de huifkar door het bos, langs vennetjes en over zandverstuivingen. De natuur in en mooie plekjes ontdekken!

Info voor paardenliefhebbers

Klimparken

Klimmen kun je hier als geen ander. Hier in Drenthe doen we dat natuurlijk midden in de natuur. Geen indoor, nee, outdoor! Naar buiten. Best spannend, Drenthe vanaf grote hoogte. Maar gelukkig ben je goed gezekerd. En dan is het ondanks de knikkende knieën toch ook gewoon heel erg genieten om via touwen, houten paden en al tokkelend en abseilend weer naar beneden af te dalen.

Bekijk het klimparkenoverzicht

Zwemplassen

Je voelt je als een vis in het water in Drenthe. Zwemmen midden in de natuur, dat is toch het fijnste wat er is? Zijn je kinderen echte waterratten? Neem ze dan mee naar Drenthe, hier kun je op zo veel mooie plekken het water in. Speeltoestellen in het zand, natuurwater, omringd door bossen. Strandbal en opblaasbootje mee. Alle ingrediënten voor plezier!

Alle Drentse zwemplassen

Beleef het buiten!

Ben je het liefste buiten en lekker actief bezig? Dan is Drenthe je plek. Laat je verrassen tijdens GPS-routes, volg de knooppunten voor wandelaars en fietsers, of kies je eigen pad. Wat je ook gaat doen en waar je ook terechtkomt, Drenthe haalt vanzelf de avonturier in je naar boven.