Outdoor & actief

Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent, een fanatieke fietser, een zwemfanaat of het liefst in galop op je paard zit; in Drenthe leef je je uit op elk gebied. De natuur lijkt er hier gewoon voor gemaakt en we zijn er volledig op ingericht. In de kano door een beekdal, zwemmen midden in het bos, op grote hoogte tokkelen tussen de bomen, of hardlopen door heidevelden. En of je nu alleen gaat, met je vrienden, familie, Drenthe heeft alle ingrediënten in huis voor een gezellig uitje.

De leukste outdoor uitjes - Tips voor een gezellig en actief dagje uit in de natuur

Eropuit met de hele familie, met vrienden of collega's? Drenthe biedt alle ruimte voor een gezellig groepsuitje in de buitenlucht!

Mountainbiken

Spring op je mountainbike en kom crossen door de ruige natuur van Drenthe! Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel. Met modderspetters op je gezicht en adrenaline in je lijf lekker je hoofd leeg maken tijdens een mooie mountainbiketocht.

Doe mee aan een MTB-tocht
Mannen mountainbiken door het bos.

Paardrijden en huifkarverhuur

Houd je graag zelf de teugels in handen, of ga je liever met een koetsier op pad? In Drenthe kun je alle kanten op met paard en/of huifkar. We tellen hier maar liefst 900 kilometer aan huifkarroutes en we hebben de prachtigste ruiterpaden. Heerlijk toch, op de rug van je paard of achter in de huifkar door het bos, langs vennetjes en over zandverstuivingen. De natuur in en mooie plekjes ontdekken!

Info voor paardenliefhebbers

Beleef het buiten!

Ben je het liefste buiten en lekker actief bezig? Dan is Drenthe je plek. Laat je verrassen tijdens GPS-routes, volg de knooppunten voor wandelaars en fietsers, of kies je eigen pad. Wat je ook gaat doen en waar je ook terechtkomt, Drenthe haalt vanzelf de avonturier in je naar boven. 

Meer inspiratie voor een outdoor uitje in Drenthe

5 redenen om te gaan mountainbiken in Drenthe

5 redenen om te gaan mountainbiken in Drenthe Mountainbiker gaat scherp door de bocht over een zandpad in het bos.

Op zoek naar een plek om te mountainbiken? Kom naar Drenthe! Prachtige natuurgebieden en gezellige brinkdorpjes. De Oerprovincie van Nederland is voor de mountainbike gemaakt.

5x outdoor groepsuitjes

5x outdoor groepsuitjes

Heb jij zin om met familie, vrienden of collega's eropuit te gaan? Drenthe biedt alle ruimte voor een gezellig en actief groepsuitje in de buitenlucht. Bekijk onze tips!

5x meerdaagse wandelingen

5x meerdaagse wandelingen Een man kijkt het weidse landschap van Drenthe in.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk onze tips voor meerdaagse lange afstandswandelingen die je meenemen door de oneindige Drentse natuur.

De Hondsrugtrail

De Hondsrugtrail Paardrijden in Drenthe

Honderden kilometers aan ruiter- en menroutes. Over zandpaden en door de bossen. Ontdek de Hondsrugtrail, een paradijs voor liefhebbers van afwisselende buitenritten, dwars door de Drentse natuur.

5 uitdagende mtb-parcoursen

5 uitdagende mtb-parcoursen

In Drenthe is het fantastisch mountainbiken. Door de heuvels en enorme ruimte kun je bij ons alle kanten op crossen. Pak je mtb alvast maar, want hier komen vijf uitdagende parcoursen.

10 mooiste zwemplassen

10 mooiste zwemplassen Vader rent met beide zoons het water in van de zwemplas.

Waar je ook kijkt, je ziet water, zandvlaktes en bossen om je heen. Dat is nog eens heerlijk zwemmen: in een meertje midden in de natuur! In Drenthe hoef je niet ver te zoeken om zo'n mooie zwemplas te vinden.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!