Outdoor & actief

Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent, een fanatieke fietser, een zwemfanaat of het liefst in galop op je paard zit; in Drenthe leef je je uit op elk gebied. De natuur lijkt er hier gewoon voor gemaakt en we zijn er volledig op ingericht. In de kano door een beekdal, zwemmen midden in het bos, op grote hoogte tokkelen tussen de bomen, of hardlopen door heidevelden. Je wordt vanzelf actief als je in Drenthe bent. 

Paardrijden en huifkarverhuur

Houd je graag zelf de teugels in handen, of ga je liever met een koetsier op pad? In Drenthe kun je alle kanten op met paard en/of huifkar. We tellen hier maar liefst 900 kilometer aan huifkarroutes en we hebben de prachtigste ruiterpaden. Heerlijk toch, op de rug van je paard of achter in de huifkar door het bos, langs vennetjes en over zandverstuivingen. De natuur in en mooie plekjes ontdekken!

Info voor paardenliefhebbers

Mountainbiken

Spring op je mountainbike en kom crossen door de ruige natuur van Drenthe! Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel. Met modderspetters op je gezicht en adrenaline in je lijf lekker je hoofd leeg maken tijdens een mooie mountainbiketocht.

Doe mee aan een MTB-tocht

Beleef het buiten!

Ben je het liefste buiten en lekker actief bezig? Dan is Drenthe je plek. Laat je verrassen tijdens GPS-routes, volg de knooppunten voor wandelaars en fietsers, of kies je eigen pad. Wat je ook gaat doen en waar je ook terechtkomt, Drenthe haalt vanzelf de avonturier in je naar boven.