Paardrijden

Drenthe is genieten voor ruiters en menners die graag buitenritten maken. De natuurgebieden en de uitstekende routes maken Drenthe tot een paradijs voor paardenliefhebbers. Kom met je eigen paard en verblijf in een accommodatie met stallingsmogelijkheden. Of huur een paard of pony bij één van de vele maneges in Drenthe. Maar je kunt hier ook terecht voor een gezellige huifkartocht met het hele gezin. Daarnaast worden er in Drenthe talloze hippische evenemementen georganiseerd die zeker een bezoekje waard zijn. Kom heerlijk tot rust of zoek juist het avontuur op en laat flink wat stof opwaaien!

Ruiter- en menroutes - In stap, draf of galop genieten van een heerlijke buitenrit

Hippische evenementen

Ben je dol op paardensport? Bezoek dan één van de vele hippische evenementen die Drenthe te bieden heeft. Van springwedstrijden tot dressuur, van buitenritten tot veilingen. Moedig bijvoorbeeld de beste ruiters en amazones aan tijdens het internationale concours  CH de Wolden - CSI Zuidwolde of bezoek Europa's grootste paardenmarkt in Zuidlaren. 

Bekijk het overzicht

Maneges en huifkarverhuur

Ontspannen en tot rust komen kan heel goed op de rug van een paard of rijdend in een huifkar. En dan natuurlijk het liefst in een prachtige omgeving. In Drenthe ben je hiervoor aan het juiste adres. Bij diverse maneges en recreatiebedrijven kun je paarden of pony's huren. Wil je gezellig met het gezin, met vrienden of de hele familie een dagje weg? Dan is een huifkartocht een leuk idee! 

Bekijk het overzicht

Overnachten in een paardenaccommodatie - Op vakantie, weekend of midweek met of zonder paard

Drenthe is voor mij het ware paardenparadijs. Dé plek om tot rust te komen na een spannende dressuurwedstrijd op topniveau. Een buitenrit in mijn geliefde provincie voelt als een cadeau dat er steeds weer anders uitziet.

Adelinde Cornelissen - Drentse dressuuramazone