Ruiterroute Boswachterij Ruinen Koekangerveld

(10,3 km)

 • Download
 • Deze bewegwijzerde ruiterroute van bijna ruim 10,3 km leidt je door Boswachterij Ruinen met bossen en zanden; een heerlijk gevarieerd gebied. Proef de sfeer van het woeste en ledige Drenthe van bijna een eeuw geleden. De naaldbomen maken steeds meer plaats voor loofbomen waardoor de bossen meer vogels aantrekken. 

  Parkeren
  Parkeerplaats Bosweg Koekangerveld 
  De parkeerplaats ligt aan de rand van he…

  Deze bewegwijzerde ruiterroute van bijna ruim 10,3 km leidt je door Boswachterij Ruinen met bossen en zanden; een heerlijk gevarieerd gebied. Proef de sfeer van het woeste en ledige Drenthe van bijna een eeuw geleden. De naaldbomen maken steeds meer plaats voor loofbomen waardoor de bossen meer vogels aantrekken. 

  Parkeren
  Parkeerplaats Bosweg Koekangerveld 
  De parkeerplaats ligt aan de rand van het bos, aan de noordzijde van de Bosweg in Koekangerveld. Na de kruising van de Bosweg met de Koekangerveldweg ligt de parkeerplaats na 100 meter aan de linkerzijde van de weg. DE GPS Coördinaten van deze parkeerplaats zijn:  52.719032, 6.358148

  Parkeerplaats Ruinerweg Echten 
  De parkeerplaats ligt in het bos ten westen van de Ruinerweg en is bereikbaar via een half verharde weg van ca. 200 meter vanaf de Ruinerweg. Komende vanaf Ruinen is het ca. 400 meter rijden na het passeren van ‘t Boshuys Echten. Komende vanaf Echten is het ca. 400 meter rijden na het passeren van de inrit van het Bovenveen. De GPS Coördinaten parkeerplaats zijn 52.730404, 6.383410.

  Bewegwijzering
  De men- en ruiterroute is bewegwijzerd met witte vierkante bordjes met de opdruk van een hoefijzer.

  Dit ga je zien

  2

  Boswachterij Ruinen

  Boswachterij Ruinen
  3

  Echtenerzand

  Echtenerzand
  4

  Speelweide Echten

  Speelweide Echten

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!