5x bijkomen in een Bed & Breakfast

Een gezellige en huiselijke plek. Maar wel met een hoog verwengehalte en in een natuurlijke en rustige omgeving, zodat je de drukte van alle dag even achter je kunt laten. Wij hebben vijf bed & breakfasts voor je geselecteerd waar je in korte tijd weer helemaal bijkomt.

1. B&B Grevenberg - Oosterhesselen

Logeren bij B&B Grevenberg betekent even onthaasten en bijkomen van de dagelijkse stress. Kom tot rust in een van de vier sfeervol en origineel ingerichte kamers Wil, Ton, Herman of Else. Geniet in de ontbijtruimte van een ontbijtje met lokale producten of neem je ontbijt bij mooi weer mee in een picknickmand en zoek een plekje in de tuin of op je eigen terras. Kom na een dagje Drenthe ontdekken, bij in de gezellige huiskamer met open haard, lees een boek uit de bibliotheek of maak een wandeling in de landelijke tuin met diverse zitjes en hangmatten. Kortom, landelijk genieten in het mooie Drenthe.

2. B&B Drenthe - Westerbork

Aan de rand van Westerbork, richting museumdorp Orvelte, vind je B&B Drenthe. Wandelend over landweggetjes, door bossen en landerijen beleef je het platteland en geniet je optimaal van de diversiteit wat Drenthe te bieden heeft. B&B Drenthe kent twee ruime luxe suites, beide voorzien van airco en mooie badkamers met een heerlijke inloopdouche. De Rembrandt Suite heeft zelfs een luxe bubbelbad, waar romantiek en ontspanning elkaar kruisen. Je eigen buitenterras is perfect voor je ontbijt of heerlijk om je boek te lezen terwijl je uitkijkt op de weidse Drentse velden.

3. B&B in het Voorhuys - Zuidlaren

Verscholen in het idyllische Drentse landschap ligt B&B In het Voorhuys. Deze charmante B&B, gevestigd in een gerenoveerde boerderij uit 1885, biedt jou een onvergetelijke overnachting. De authentieke details en moderne faciliteiten zorgen voor een unieke combinatie van comfort en nostalgie. Je geniet van een heerlijk ontbijt met verse, lokale producten in de sfeervolle eetkeuken. Ontspan in de prachtige tuin of verken de omgeving met de fiets. De B&B is gelegen in Zuidlaren, nabij diverse natuurgebieden, hunebedden, pittoreske dorpjes en daardoor ideaal voor echte fietsliefhebbers.

4. B&B Kamer 7 - Diever

Eerst even rustig samen de dag beginnen. Je ontbijt is net geserveerd aan je eigen gastenverblijf. Met mooi weer kun je het buiten op het terras benutten. Net buiten Diever, aan het Nationaal Park Drents Friese Wold, vind je B&B Kamer 7. Je hebt keuze uit in één van de vijf sfeervolle verblijven waarvan er zelfs één vrijstaand is met een Finse sauna en duo ligbad met whirlpool. Een hout gestookt buitenbad om te relaxen is voor alle gasten te reserveren. Aan alles is gedacht. Van onbeperkt koffie/thee en wat lekkers tot heerlijk geurende badolie en badjassen: alles is aanwezig om jouw verblijf tot een echte belevenis te maken.

5. B&B Lhee - Gaarde - Dwingeloo

Ben je op zoek naar een unieke plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur van Drenthe? Kom dan naar B&B Lhee-Gaarde, een kleine, luxe B&B waar je in alle rust kunt genieten van de weldadige warmte van een sauna en zwembad. Of je nu een romantisch weekendje weg wilt met je partner, of een ontspannen vakantie wilt zonder de drukte van alledag, B&B Lhee-Gaarde is de perfecte keuze. Elke ochtend serveren ze een uitgebreid ontbijt, dat door hun gasten vaak wordt omschreven als een waar ‘feestje’. En omdat zij zich alleen richten op volwassen gasten, kun je in alle rust genieten van elkaar en de prachtige omgeving.

Inspiratie voor een ontspannend verblijf

5x onontdekte natuurgebieden

5x onontdekte natuurgebieden Drone shot in de ochtendmist boven een bos in Drenthe.

Naast drie nationale parken heeft Drenthe ook nog ruim 90 natuurgebieden. Die kun je natuurlijk niet allemaal bezoeken tijdens je verblijf. In deze vijf heb je natuur bijna voor jezelf en kun je in alle rust genieten.

5x fietsroutes

5x fietsroutes Stel pauzeert tijdens fietstocht op een bankje waar ze genieten van het uitzicht.

Lastig kiezen tussen alle fietsroutes? Wij willen keuzestress voorkomen tijdens je verblijf en hebben daarom vijf routes voor je geselecteerd. Ze brengen je stuk voor stuk naar de mooiste plekken in de Oerprovincie van Nederland. 

5x wandelingen met een verhaal

5x wandelingen met een verhaal Man en vrouw staan lachend naar een hunebed te kijken.

Wandel langs overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog, ontdek de geschiedenis van voormalig kolonie- en gevangenisdorp Veenhuizen en reis met een podwalk terug naar de prehistorie. Wij geven je vijf tips voor thematische wandelingen in Drenthe.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!