Vakantie of dagje weg in Drenthe


Wil je actief genieten? Dan is Drenthe jouw bestemming. Want Drenthe is mooi, ruim en vol uitdaging. Prachtige Nationale Parken en natuur om te ontdekken. Kamperen in het bos, luierend in je hangmat genietend van alle rust. Of juist veel actie tijdens de TT in Assen met je vrienden. Wakker worden met de dauw op de heidevelden, vuurtje maken, koffie zetten, eitje bakken. De mooiste avonturen beleef je in Drenthe.

Inspiratie voor een bezoek aan Drenthe

Een kampvuur in de herfst in Drenthe, marshmellows roosteren.

Een kampvuur in de herfst in Drenthe, marshmellows roosteren.

© MD

Tips voor thuis

© Eelco Roos

Natuurgebieden

Restaurants met afhaalservice

Enkel te gebruiken door Marketing Drenthe, niet door derden

Enkel te gebruiken door Marketing Drenthe, niet door derden

© Sjoerd Bracke & Cuno de Bruin

Schaapskuddes

5x de leukste kinderroutes

Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe

© Eelco Roos

Wandelen

PIXI | Pad van Flonkeringen

Dit seizoen ontwaakt de Pixi voor de laatste keer in Drenthe! Volg in stilte het pad van flonkeringen en laat je leiden door een uniek lichtkunstwerk in de bossen bij Drouwen. Te zien t/m 9 januari 2021.

Reserveer nu je tickets

Door de lens van Karin Broekhuijsen

In onze nieuwe rubriek "Door de lens van..." delen fotografen hun mooiste plekken in Drenthe om te fotograferen. Fotografe Karin Broekhuijsen bijt het spits af! Bekijk haar favoriete locaties. 

Lees meer

Drenthe op de kaart

Drone shot in de ochtendmist boven een bos in Drenthe.

Drenthe op de kaart

Natuurlijk zijn alle afstanden in Drenthe heel goed te bereizen. Maar soms wil je graag weten wat er bij jou in de buurt te doen is. Daarom hebben we per regio de highlights aangegeven. Ontdek je gemakkelijk wat er vlakbij te beleven valt.

Mensen fietsen voor Hotel Restaurant Bitter en Zoet langs.

Kop van Drenthe

In het noorden van Drenthe wordt je begroet door weidse natuur, rust en ruimte. Maar er valt ook veel te beleven. De Drentse hoofdstad Assen heeft voor iedereen wel iets leuks op de agenda staan.

Alles over Regio Kop van Drenthe
Een stel wandelt over een zandverstuiving en geniet van de natuur in Drenthe

Midden-Drenthe

Kilometers aan schilderachtige landschappen met heideheuvels, bossen en Schotse hooglanders. Het dorpje Orvelte neemt je mee naar het boerenleven van vroeger. In Kamp Westerbork komen de tragische jaren van de Tweede Wereldoorlog tot leven.

Alles over Regio Midden-Drenthe

Hondsrug Drenthe

Een uniek gebied in Europa met een oeroude geschiedenis van ijstijden, hunebedden en mammoeten. In het Hunebedcentrum ontdek je er alles over. De Hondsrug biedt een prachtig decor voor een vakantie vol belevenissen of juist rust en natuurschoon.

Alles over Regio Hondsrug
Schaapsherder wandelt achter schaapskudde aan.

Zuidwest Drenthe

Je blijft maar om je heen kijken in het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. Wissel de rust in deze twee Nationale Parken af met een bezoek aan Meppel en Hoogeveen, waar cultuur en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Alles over Regio Zuidwest Drenthe