Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Vakantie of dagje weg in Drenthe

Routes

Dagje uit met kinderen

Natuur & Parken

Bijzondere overnachtingen


Wil je actief genieten? Dan is Drenthe jouw bestemming. Want Drenthe is mooi, ruim en vol uitdaging. Prachtige Nationale Parken en natuur om te ontdekken. Kamperen in het bos, luierend in je hangmat genietend van alle rust. Of juist veel actie tijdens de TT in Assen met je vrienden. Wakker worden met de dauw op de heidevelden, vuurtje maken, koffie zetten, eitje bakken. De mooiste avonturen beleef je in Drenthe.

Inspiratie voor een bezoek aan Drenthe

 • Ontdek de Drentse winterpracht

  Winterlandschap in Drenthe.
 • 5x frisse neuzentochten

  Enkel te gebruiken door Marketing Drenthe, niet door derden
 • 5x uitdagende MTB routes

 • De tips van de OutdoorBloggers

 • 48 uur de boom in

 • UNESCO werelderfgoed

  Een jongen en meisje rennen over het binnenterrein van het Gevangenismuseum. Ze hebben het er warm van, want ze rennen met hun jassen open op een niet heel warme dag in november.

De tips van Bas & Nicolette

Waarschijnlijk kom je ze online of op tv regelmatig tegen; Bas Smit en Nicolette van Dam. Het afgelopen jaar hebben ze Nederland (her)ontdekt. Benieuwd wat Bas, Nicolette en hun twee dochters van onze Oerprovincie vonden? Je leest het hier.

Bekijk de tips

Evenementen die je niet mag missen!

In Drenthe organiseren we de leukste evenementen op de mooiste locaties. Van een theatervoorstelling midden in het bos tot de Dutch TT op het TT-circuit in Assen. We hebben alvast een paar top events voor je geselecteerd, maar neem ook zeker in kijkje in onze evenementenagenda! Binnen, buiten, van sportief tot cultureel, voor jong en oud, er is voor iedereen iets moois te beleven!

Drenthe op de kaart

Enkel te gebruiken door Marketing Drenthe, niet door derden />

Drenthe op de kaart

Natuurlijk zijn alle afstanden in Drenthe heel goed te bereizen. Maar soms wil je graag weten wat er bij jou in de buurt te doen is. Daarom hebben we per regio de highlights aangegeven. Ontdek je gemakkelijk wat er vlakbij te beleven valt.

Een stel loopt langs het water met op de achtergrond het gebouw Ruimzicht. />

Kop van Drenthe

In het noorden van Drenthe wordt je begroet door weidse natuur, rust en ruimte. Maar er valt ook veel te beleven. De Drentse hoofdstad Assen heeft voor iedereen wel iets leuks op de agenda staan.

Alles over Regio Kop van Drenthe
Schotse Hooglander in Drenthe />

Midden-Drenthe

Kilometers aan schilderachtige landschappen met heideheuvels, bossen en Schotse hooglanders. Het dorpje Orvelte neemt je mee naar het boerenleven van vroeger. In Kamp Westerbork komen de tragische jaren van de Tweede Wereldoorlog tot leven.

Alles over Regio Midden-Drenthe
Hunebed D49, met als bijnaam de Papeloze kerk, staat midden in een open plek tussen de bomen in de Drentse natuur. Het is herfst, de blaadjes liggen op de grond. />

Hondsrug Drenthe

Een uniek gebied in Europa met een oeroude geschiedenis van ijstijden, hunebedden en mammoeten. In het Hunebedcentrum ontdek je er alles over. De Hondsrug biedt een prachtig decor voor een vakantie vol belevenissen of juist rust en natuurschoon.

Alles over Regio Hondsrug Drenthe
Enkel te gebruiken door Marketing Drenthe, niet door derden />

Zuidwest Drenthe

Je blijft maar om je heen kijken in het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. Wissel de rust in deze twee Nationale Parken af met een bezoek aan Meppel en Hoogeveen, waar cultuur en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Alles over Regio Zuidwest Drenthe

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!