Kop van Drenthe

De Kop van Drenthe is weids en waterrijk. Moerassen strekken zich uit zover je kunt kijken. Op het landgoed Mensinge kun je Schotse Hooglanders spotten. Beekdallandschap de Onlanden spreekt tot de verbeelding door zijn ongerepte karakter. En in het Fochteloërveen kijk je kilometers ver en kun je uren lopen zonder iemand tegen te komen.

In de hoofdstad van Drenthe is het heerlijk slenteren over de Brink. Daar vind je ook het Drents Museum, dat niet alleen een boeiende vaste collectie heeft en waar je ieder jaar ook wordt geïnspireerd door spraakmakende internationale tentoonstellingen.Via een stadswandeling ontdek je de rijke historie van Assen en struin je langs de mooiste plekjes.

Cultuurliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan het gevangenisdorp Veenhuizen. Vanaf 1818 werden hier 'paupers' uit de steden naartoe gezonden. Eerst vrijwillig, later onder dwang. Het Gevangenismuseum is een topuitje voor jong en oud, waar je alles komt te weten over de geschiedenis van dit bijzondere dorp.

 

Dé highlights van de Kop van Drenthe

Prachtige natuurgebieden

Bijzondere gebieden met elk een rijke geschiedenis vormen samen een typisch Drents landschap.