Dagje uit met kinderen

Voor kinderen is Drenthe elke dag een feestje. Je hoeft maar met ze naar buiten te gaan en er is iets te beleven. Klim- en klauterbossen, zwembaden en zwemplassen, op bezoek bij een schaapsherder.
Van dichtbij wilde dieren zien? Dat kan in Wildlands Adventure Zoo Emmen. En dat kabourters niet alleen in sprookjes bestaan, ook dat ontdek je in Drenthe. Of je nu van achtbanen, wilde dieren of tv-helden houdt, je komt ze hier allemaal tegen.

 

De leukste kinderactiviteiten

In Drenthe worden het hele jaar door veel kinderactiviteiten georganiseerd. Binnen en buiten, vol avontuur, verhalen en sprookjes. Die zijn door de rijke cultuurhistorie vaak nog heel leerzaam ook. Maar dat hoef je ze natuurlijk niet te vertellen. Laat ze maar lekker ravotten en spelen. Drenthe is ervoor gemaakt!

Bekijk de kinderagenda

Schaapskooien

Plotseling sta je midden tussen de schapen. Niet een paar, nee, wel honderd! De herder brengt ze thuis bij de schaapskooi. Samen met de hond die als een dolle om de kudde rent om ze allemaal bij elkaar te houden. Een machtige belevenis, vooral ook voor de kinderen. Kleine lammetjes die rondlopen. Overal beweging en blatende dieren op een plek waar het een moment daarvoor nog zo stil was. Een bezoek aan een schaapskooi zullen ze zich nog heel lang herinneren.

Alle Drentse schaapskooien

Klimparken

Klimtuigje aan en klimmen maar! Wel goed je evenwicht bewaren als je ver boven de grond over touwen en balken loopt hoor. Heb je het hoogste punt bereikt, dan is het heerlijk abseilen naar beneden. En in Drenthe doen we dat niet binnen, maar buiten, midden in de natuur. Hangend aan een katrol vlieg je tussen de bomen door, zo over fietspaden en waterplassen heen. Klimmen met de kinderen, dat is één groot avontuur.

Vind alle klimparken in Drenthe