Dagje uit met kinderen

Voor kinderen is Drenthe elke dag een feestje. Je hoeft maar met ze naar buiten te gaan en er is iets te beleven. Klim- en klauterbossen, zwembaden en zwemplassen, op bezoek bij een schaapsherder.
Van dichtbij wilde dieren zien? Dat kan in Wildlands Adventure Zoo Emmen. En dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ook dat ontdek je in Drenthe. Of je nu van achtbanen, wilde dieren of tv-helden houdt, je komt ze hier allemaal tegen.

 

The Nature Game Drenthe

Een magische tabletgame op het Dwingelderveld! Je loopt over een schatkaart en het kompas wijst jou de weg door de prachtige natuur, langs filmpjes, raadsels en interactieve spellen.

Boek nu

Klimbossen

Heb jij geen last van hoogtevrees, ga je geen uitdaging uit de weg en ben je niet vies van een gezonde dosis adrenaline? Dan biedt de natuur in Drenthe jou ongekende mogelijkheden om op grote hoogte een nieuwe wereld te ontdekken. Klim in de hoogste bomen, roetsj aan een zipline naar beneden en trotseer wandelpaden hoog boven de grond. Een overzicht van de meest spectaculaire klimparken hebben wij alvast voor je gemaakt.

Bekijk de klimparken

Speelbossen en belevingspaden

Klimmen en klauteren, spelen met water, hutten bouwen of gewoon genieten van alles wat je ziet, ruikt, voelt. Midden in de natuur! Dat kan tijdens een bezoek aan de Drentse speelbossen en belevingspaden. Ook vind je in op de ene locatie meer natuurlijke speelelementen en voorzieningen dan in het andere. Hierdoor is ieder speelbos of pad anders.

Bekijk de locaties

Schaapskooien

Plotseling sta je midden tussen de schapen. Niet een paar, nee, wel honderd! De herder brengt ze thuis bij de schaapskooi. Samen met de hond die als een dolle om de kudde rent om ze allemaal bij elkaar te houden. Een machtige belevenis, vooral ook voor de kinderen. Kleine lammetjes die rondlopen. Overal beweging en blatende dieren op een plek waar het een moment daarvoor nog zo stil was. Een bezoek aan een schaapskooi zullen ze zich nog heel lang herinneren.

Alle Drentse schaapskooien

Musea voor kinderen

Drenthe heeft veel voor kinderen te bieden, ook op educatief vlak. Want Drenthe barst van de historie, met unieke en indrukwekkende verhalen. De Drentse musea zijn niet alleen leerzaam en interessant, kinderen beleven er een geweldig dagje uit. 

Bekijk onze tips