Dagje uit met kinderen

Voor kinderen is Drenthe elke dag een feestje. Je hoeft maar met ze naar buiten te gaan en er is iets te beleven. Klim- en klauterbossen, zwembaden en zwemplassen, op bezoek bij een schaapsherder. Van dichtbij wilde dieren zien? Dat kan in Wildlands Adventure Zoo Emmen. En dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ook dat ontdek je in Drenthe. Of je nu van achtbanen, wilde dieren of tv-helden houdt, je komt ze hier allemaal tegen.

 

The Nature Game Drenthe

Een magische tabletgame op het Dwingelderveld! Je loopt over een schatkaart en het kompas wijst jou de weg door de prachtige natuur, langs filmpjes, raadsels en interactieve spellen.

Boek nu

Speelbossen en belevingspaden

Klimmen en klauteren, spelen met water, hutten bouwen of gewoon genieten van alles wat je ziet, ruikt, voelt. Midden in de natuur! Dat kan tijdens een bezoek aan de Drentse speelbossen en belevingspaden.

Bekijk de locaties
Een jongetje speelt in het bos en is op stapel takken geklommen.

Musea voor kinderen

Drenthe heeft veel voor kinderen te bieden, ook op educatief vlak. Want Drenthe barst van de historie, met unieke en indrukwekkende verhalen. De Drentse musea zijn niet alleen leerzaam en interessant, kinderen beleven er een geweldig dagje uit. 

Bekijk onze tips
Een jongen en meisje zijn in het Gevangenismuseum. Het meisje is op het bedje in een vroegere cel gaan liggen en daar moeten ze alletwee erg om lachten. Moeder kijkt met beide dochters verwonderd rond in het Drents Museum. Twee kinderen lopen met hun ouders door het Oertijdpark van het Hunebedcentrum.

Klimbossen

Heb jij geen last van hoogtevrees, ga je geen uitdaging uit de weg en ben je niet vies van een gezonde dosis adrenaline? Dan biedt de natuur in Drenthe jou ongekende mogelijkheden om op grote hoogte een nieuwe wereld te ontdekken. Klim in de hoogste bomen, roetsj aan een zipline naar beneden en trotseer wandelpaden hoog boven de grond. Een overzicht van de meest spectaculaire klimparken hebben wij alvast voor je gemaakt.

Bekijk de klimparken
Vader en zoon lopen over een touwbrug in het klimpark

Schaapskooien

Plotseling sta je midden tussen de schapen. Niet een paar, nee, wel honderd! De herder brengt ze thuis bij de schaapskooi. Samen met de hond die als een dolle om de kudde rent om ze allemaal bij elkaar te houden. Een machtige belevenis, vooral ook voor de kinderen. Kleine lammetjes die rondlopen. Overal beweging en blatende dieren op een plek waar het een moment daarvoor nog zo stil was. Een bezoek aan een schaapskooi zullen ze zich nog heel lang herinneren.

Alle Drentse schaapskooien
Een schaapskudde wandelt op het Mantingerzand. Twee meiden aaien de schapen die ze tijdens de wandeling met hun ouders tegen komen.

Zwemplassen

Dat is nog eens heerlijk zwemmen: in een meertje midden in de natuur! In Drenthe hoef je niet ver te zoeken om zo'n mooie zwemplas te vinden. Lekker afkoelen op een warme zomerdag, dobberend op een luchtbedje. Of de hele dag zandkasten bouwen. Een perfect dagje uit voor het hele gezin!

Bekijk de locaties
Gezin wandelt door het bos naast een zwemplas met badhanddoeken om de hals.

5x adresjes voor een pannenkoek

Na een dag spelen in Drenthe krijg je natuurlijk beretrek! Wat is er dan lekkerder dan een Oer-Drentse pannenkoek? Wij hebben de leukste pannenkoekenadresjes voor je op een rij gezet!

Bekijk de tips

Tip: Luisterverhaal van Drenthe

Luister samen met je kinderen naar het verhaal van Fiep en haar mysterieuze boek en ga met haar op avontuur in Drenthe. Leuk voor de ‘verloren’ momentjes, zoals onderweg in de auto (naar Drenthe).

Meer over het luisterverhaal

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!