5x fietsroutes met een verhaal

Beleef de verhalen van de Oerprovincie tijdens een fietstocht. Bekijk het grootste hunebed van Nederland. Laat je inspireren door het Drentse verhaal van Vincent van Gogh. Of luister naar het bijzondere verhaal van Philip Freriks over de Koloniën van Weldadigheid. Wij geven je in dit blog 5 tips voor thematische fietsroutes in Drenthe.

Havezathe De Klencke

Meer inspiratie voor een bezoek aan Drenthe

Must see: het erfgoed van Drenthe

Op de voorgrond wordt een oude foto vastgehouden van koloniehuisjes die je op de achtergrond ziet.

Het (werelds) erfgoed van Drenthe is uitzonderlijk. De collecties in het Drents Museum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de Koloniën van Weldadigheid, de hunebedden en de Hondsrug UNESCO Global Geopark, ze zijn alle onvervangbaar. Kom kijken en je begrijpt waarom.

Oneindig dwalen door prachtige natuur

Stel wandelt door Drentse natuur met grote boom op de achtergrond.

In Drenthe kan je uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Je wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op je netvlies staan, laten niets te wensen over! 

Ontdek de mooiste plekjes op de fiets

Drenthe lijkt wel voor de fiets gemaakt. Al fietsend door de Drentse natuur trekt er allerlei moois aan je voorbij. Je komt door Nationale Parken, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en je ontdekt de mooiste historische plekjes.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!