5x fietsroutes met een verhaal

Beleef de verhalen van de Oerprovincie tijdens een fietstocht. Kruip in de huid van de oude TT-helden. Bekijk het grootste hunebed van Nederland. Laat je inspireren door het Drentse verhaal van Vincent van Gogh. Of luister naar het bijzondere verhaal van Philip Freriks over de Koloniën van Weldadigheid. Wij geven je in onze blog 5 tips met thematische fietsroutes in Drenthe.

Havezathe De Klencke

Meer inspiratie voor een bezoek aan Drenthe

5x uitkijktorens in Drenthe

In het landschap staat een uitkijktoren tussen de bomen.

Geen last van hoogtevrees? Beklim dan eens één van de uitkijktorens in Drenthe. Op grote hoogte zie je nóg meer van het landschap en wie weet spot je wel een reetje of een kudde schapen. 

Ontspannen in dé Oerprovincie van Nederland

Vrouw loopt door korenveld, zon schittert door de bladeren.

Als je leven draait om overvolle agenda’s, continue bereikbaarheid en talloze verplichtingen moet je ook eens tijd maken om de wereld om je heen even op pauze te zetten. Weg van de drukte, terug naar de basis en jezelf. Onthaasten doe je in Drenthe.

5x onontdekte natuurgebieden

Heideschapen in de Drentse natuur.

In Drenthe valt nog zoveel natuur te ontdekken. Naast onze 3 Nationale Parken hebben we namelijk ook prachtige natuurgebieden! Onontdekte pareltjes waar je veilig en in alle ruimte kunt ronddwalen. We zetten 5 tips voor je op een rijtje. 

Must see: het erfgoed van Drenthe

Op de voorgrond wordt een oude foto vastgehouden van koloniehuisjes die je op de achtergrond ziet.

Het (werelds) erfgoed van Drenthe is uitzonderlijk. De collecties in het Drents Museum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de Koloniën van Weldadigheid, de hunebedden en de Hondsrug UNESCO Global Geopark, ze zijn alle onvervangbaar. Kom kijken en je begrijpt waarom.

Oneindig dwalen door prachtige natuur

Stel wandelt door Drentse natuur met grote boom op de achtergrond.

In Drenthe kan je uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Je wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op je netvlies staan, laten niets te wensen over! 

Ontdek de mooiste plekjes op de fiets

Drenthe lijkt wel voor de fiets gemaakt. Al fietsend door de Drentse natuur trekt er allerlei moois aan je voorbij. Je komt door Nationale Parken, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en je ontdekt de mooiste historische plekjes.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!