Natuur & Parken

Natuur om te ontdekken

Dompel je onder in de natuur! Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken en heeft prachtige natuurgebieden. Daar kun je heerlijk in dwalen. Laat je verrassen door wat je onderweg allemaal tegenkomt. Oog in oog met een 'Drentse Hooglander', een heideschaap, een das of bever? Het kan in Drenthe!

Nationale Parken

Je kijkt hier je ogen uit. Drenthe heeft drie Nationale Parken, met elk een heel eigen karakter. Fiets door het uitgestrekte heidegebied van het Dwingelderveld. Duik de bossen in van het Drents-Friese Wold of laat je meevoeren langs de 28 kilometer lange beek de Drentsche Aa. Mooi in elk jaargetijde!

Onze Nationale Parken
Luchtfoto van een kronkelende beek.

Natuurgebieden

Natuurlijk zijn we trots dat Drenthe maar liefst drie Nationale Parken heeft, maar onze andere natuurgebieden doen daar absoluut niet voor onder. De Hondsrug, het Bargerveen, de Onlanden, Fochteloërveen: Drenthe stroomt over van natuur. Kom en beleef het zelf, je blijft maar om je heen kijken!

Onze natuurgebieden
Een stel wandelt door door de Drentse natuur en geniet van het uitzicht. Een schaapskudde wandelt op het Mantingerzand. Een ree steekt in de Drentse natuur z'n hoofd boven het groen uit.

Tip: Podcast Verhalen van Drenthe

De Oerprovincie van Nederland barst van de bijzondere verhalen. Vaak zichtbaar en soms verborgen in het Drentse landschap. Ontdek deze verhalen en beluister de podcast 'Verhalen van Drenthe'.

Beluister de podcast over Drenthe

Tips in de natuur

Zeker doen!

  • Maak een praatje met de schaapsherder. Je wandelt hier zo tussen de schapen door. Breng vooral ook een bezoek aan een schaapskooi. Leuk voor jong én oud.
     
  • Letterlijk een toplocatie. Geen hoogtevrees? Wandel dan op grote hoogte tussen de toppen van de bomen door op het Boomkroonpad.
     
  • Wandel de nacht in bij het donkerste stukje vaste land in Nederland. Zoveel sterren heb je nog nooit gezien!
     
  • Ga op zoek naar hooglanders, bevers en eekhoorntjes en neem de dierenzoekkaart van Drenthe mee!
Een gezin wandelt tussen de toppen van de bomen over het boomkroonpad.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!