5x onontdekte natuurgebieden

In Drenthe valt nog zoveel natuur te ontdekken. Naast onze 3 Nationale Parken hebben we namelijk ook prachtige natuurgebieden! Onontdekte pareltjes waar je in alle ruimte kunt ronddwalen. Zoek alvast een mooie locatie op, trek je wandelschoenen aan en ga eropuit. We zetten 5 tips voor je op een rijtje. 

1. Doldersummerveld

Het Doldersummerveld is een prachtig gebied vol variatie. Van bloeiende heidevelden tot een voormalig stuifzandgebied. Stippel je eigen pad uit of volg de gemarkeerde wandelroute. Grote kans dat je onderweg de Drentse heideschapen tegenkomt van de schaapskooi. En vergeet niet om de uitkijktoren te beklimmen voor een adembenemend uitzicht! 


© Joop van der Merbel

2. Kampsheide

Vlakbij het plaatsje Balloo vind je Kampsheide. In dit natuurgebied zie je nog sporen van de geschiedenis, zoals grafheuvels en restanten van prehistorische akkers. Wandel door de heide, kijk hoe de Drentse heideschapen rondgrazen en breng een bezoek aan hunebed D16. Hier is genoeg te zien! En krijg je er geen genoeg van? Wandel dan nog even verder door het aangrensende Drentsche Aa gebied.

 
© Karla Leeftink

3. Orvelterzand

Sta oog in oog met een Schotse hooglander bij het Orvelterzand. Een idyllisch natuurgebied wat zich kenmerkt door de combinatie van heide, stuifzand en vele bomen. Hier kun je heerlijk wandelen en mooie foto's maken. Want zeg nou zelf, de Schotse Hooglanders zijn wel erg fotogeniek! Nu je hier toch bent is het ook een aanrader om door het monumentendorp Orvelte te lopen. 

4. Boswachterij Gees

Geniet van de stilte bij boswachterij Gees. Loofbomen, vennetjes en paarse heidevelden. Hier kom je echt tot rust! En ook op deze plek kun je de wandeling voortzetten in het aangrensende dorpje: Gees. Dit is een klein en gezellig esdorp met rietgedekte boerderijen én met de grootste zwerfkei van Drenthe. Deze kei is maarliefst 4 meter lang en ligt voor de grooepsaccommodatie De Zwerfkei


© Berco Hoegen

Ook leuk om te lezen

5x alle ruimte om buiten te spelen

5x alle ruimte om buiten te spelen

In Drenthe heb je alle ruimte om er heerlijk op uit te trekken. Veilig en verantwoord. In de Drentse natuur raken de kinderen niet uitgespeeld. Bekijk onze tips!

Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe Stel wandelt door Drentse natuur met grote boom op de achtergrond.

In een provincie waar je door zo'n mooi en afwisselend landschap kunt wandelen, liggen natuurlijk ook de mooiste routes voor je klaar. Bekijk ze allemaal in ons overzicht. 

Tips voor smarthpone fotografie

Tips voor smarthpone fotografie In het bos een foto maken van de natuur met een smartphone.

De natuur in Drenthe is onvergetelijk. Zeker als je er foto’s van maakt. We geven je wat tips om de natuur in Drenthe zo goed mogelijk vast te leggen.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!