Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Wandelen

Waar kun je uren wandelen zonder iemand tegen te komen? Verandering van spijs doet eten, nou, reken maar dat verandering van landschap doet lopen! Je wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op je netvlies staan, laten niets te wensen over! Wandel een willekeurige route en al het moois dat Drenthe te bieden heeft komt aan je voorbij.

Wandelroutes

Drenthe is een echte wandelprovincie. We hebben routes in alle soorten en maten. Kies een wandelroute of stippel er zelf ééntje uit met behulp van ons steeds groter wordende knooppuntennetwerk. Download een gps-route of wandel via een ouderwetse kaart. Je wandelt hier dwars door heidevelden en bossen, langs zandverstuivingen en prachtige beekjes. Onze brinkdorpen zijn een echte pleisterplek. Rust even uit op een terrasje en wandel dan weer verder. Je vindt hier altijd een mooi pad.

Wandelnetwerk Drenthe

Stel je het liefst je eigen wandelroute samen? Met het knooppuntennetwerk bepaal je zelf waar je wandeling start, hoe ver je loopt en waar je eindigt. Eén ding staat wel vast, het Drentse wandelnetwerk brengt je naar de mooiste plekjes.

Meer informatie

Wandelevenementen

De Drentse natuur is uitermate geschikt voor mooie wandeltochten. We hebben wandelroutes in alle soorten en maten. Naast dat je je eigen route kan uitstippelen, kan je natuurlijk ook meedoen aan een wandelevenement. 

Bekijk de evenementen

Bezoekers- en wandelcentra

Begin je wandeling bij een bezoekerscentrum. Hier vind je alle informatie over het natuurgebied en natuurpark. Er zijn leuke activiteiten voor de kinderen, je kunt je inschrijven voor een excursie, of laat de boswachter je alles vertellen over de planten en dieren die je straks tegenkomt onderweg!

Alle bezoekerscentra
Een kinderhandje met een kikkertje

Wandelblogs over Drenthe - Laat je inspireren!

De mooiste wandelroutes van het Dwingelderveld

De mooiste wandelroutes van het Dwingelderveld

Carolien van Dream The World: Nationaal Park Dwingelderveld is een natuurgebied waar je uitstekend kunt wandelen. Of je nu een hele dag wilt wandelen of alleen een kleine route wilt lopen, het kan allemaal.

Driedaagse cabiner trekking

Driedaagse cabiner trekking

Wanda van Wanda Wandelt: Even helemaal weg van alles. Wanneer ik over Cabiner hoor, word ik helemaal blij. Midden in Drenthe, verscholen in de bossen staan vier hutten. Alleen te voet bereikbaar en zijn volledig zelfvoorzienend.

Wandelen over en op het Boomkroonpad

Wandelen over en op het Boomkroonpad

Sandra van Stralend Schrijven: Als je van wandelen houdt en een weekend of weekje in Drenthe bent, is een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad een van de beste plekken om te beginnen. Dit buitencentrum is het beginpunt voor verschillende routes, er worden activiteiten georganiseerd én je kunt er wandelen tussen de boomtoppen. 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!