Wandelen

Waar kun je uren wandelen zonder iemand tegen te komen? Verandering van spijs doet eten, nou, reken maar dat verandering van landschap doet lopen! Je wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op je netvlies staan, laten niets te wensen over! Wandel een willekeurige route en al het moois dat Drenthe te bieden heeft komt aan je voorbij.

Wandelroutes

Drenthe is een echte wandelprovincie. We hebben routes in alle soorten en maten. Kies een wandelroute en volg knooppunten, download een gps-route of wandel via een ouderwetse kaart. Je wandelt hier dwars door heidevelden en bossen, langs zandverstuivingen en prachtige beekjes. Onze brinkdorpen zijn een echte pleisterplek. Rust even uit op een terrasje en wandel dan weer verder. Je vindt hier altijd een mooi pad.

Vind jouw wandelroute in Drenthe

Bezoekerscentra en wandelcentra

Begin je wandeling bij een bezoekerscentrum. Hier vind je alle informatie over het natuurgebied en natuurpark. Er zijn leuke activiteiten voor de kinderen, je kunt je inschrijven voor een excursie, of laat de boswachter je alles vertellen over de planten en dieren die je straks tegenkomt onderweg!

Alle bezoekerscentra

Wandelen in de prachtige Drentse natuur