Wandelen

Waar kun je uren wandelen zonder iemand tegen te komen? Verandering van spijs doet eten, nou, reken maar dat verandering van landschap doet lopen! Je wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op je netvlies staan, laten niets te wensen over! Wandel een willekeurige route en al het moois dat Drenthe te bieden heeft komt aan je voorbij.

Wandelroutes

Drenthe is een echte wandelprovincie. We hebben routes in alle soorten en maten. Kies een wandelroute en volg knooppunten, download een gps-route of wandel via een ouderwetse kaart. Je wandelt hier dwars door heidevelden en bossen, langs zandverstuivingen en prachtige beekjes. Onze brinkdorpen zijn een echte pleisterplek. Rust even uit op een terrasje en wandel dan weer verder. Je vindt hier altijd een mooi pad.

Wandelevenementen

De Drentse natuur is uitermate geschikt voor mooie wandeltochten. We hebben wandelroutes in alle soorten en maten. Naast dat je je eigen route kan uitstippelen, kan je natuurlijk ook meedoen aan een wandelevenement. 

Bekijk de wandelevenementen

Wandelen in de prachtige Drentse natuur

Wandelnetwerk

Stel je het liefst je eigen wandelroute samen? Met het knooppuntennetwerk bepaal je zelf waar je wandeling start, hoe ver je loopt en waar je eindigt. Eén ding staat wel vast, het Drentse wandelnetwerk brengt je naar de mooiste plekjes.

Alles over het wandelnetwerk

Bezoekers- en wandelcentra

Begin je wandeling bij een bezoekerscentrum. Hier vind je alle informatie over het natuurgebied en natuurpark. Er zijn leuke activiteiten voor de kinderen, je kunt je inschrijven voor een excursie, of laat de boswachter je alles vertellen over de planten en dieren die je straks tegenkomt onderweg!

Alle bezoekerscentra