5x wandelingen met een verhaal

De Oerprovincie van Nederland komt nog meer tot leven wanneer je de verhalen kent. Bekijk sporen van de eerste bewoners, luister naar vertellingen over de Koloniën van Weldadigheid, of ontdek hoe Vincent van Gogh werd geïnspireerd door het Drentse landschap. Met deze 5 tips wandel jij dwars door tijd en door de geschiedenis heen.

Tip: Maak ook eens de luistertocht in Frederiksoord, een audiofietstocht waarin Philip Freriks zich verdiept in de geschiedenis van de Koloniën van Weladigheid en zijn voorouders.

Meer inspiratie voor een bezoek aan Drenthe

5x onontdekte natuurgebieden

Heideschapen in de Drentse natuur.

In Drenthe valt nog zoveel natuur te ontdekken. Naast onze 3 Nationale Parken hebben we namelijk ook prachtige natuurgebieden! Onontdekte pareltjes waar je veilig en in alle ruimte kunt ronddwalen. We zetten 5 tips voor je op een rijtje. 

Must see: het erfgoed van Drenthe

Op de voorgrond wordt een oude foto vastgehouden van koloniehuisjes die je op de achtergrond ziet.

Het (werelds) erfgoed van Drenthe is uitzonderlijk. De collecties in het Drents Museum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de Koloniën van Weldadigheid, de hunebedden en de Hondsrug UNESCO Global Geopark, ze zijn alle onvervangbaar. Kom kijken en je begrijpt waarom.

Oneindig dwalen door prachtige natuur

Stel wandelt door Drentse natuur met grote boom op de achtergrond.

In Drenthe kan je uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Je wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op je netvlies staan, laten niets te wensen over! 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!