Fietsen & Wandelen

Ontdek Drenthe op de fiets of te voet

Fietsen met vijfsterren, dat doe je in Drenthe! De provincie die met sferen strooit. Een afwisselend landschap van bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Voor toerfiets, e-bike, of mountainbike. We hebben een uitgebreid fietsnetwerk. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een mooie vaste route of laat het aan het toeval over. Je komt hier altijd uit op een mooie plek.

Ook wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het ene moment sta je midden in een paarse zee vol heide. Even later wandel je door oude bossen, om vervolgens te genieten van een kopje koffie op een gezellig Drents brinkplein. Door de vele wandelpaden kun je alle kanten op. En de weg wijst zich hier vanzelf!  

Fietsen met vijfsterren

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. Het is hier dan ook erg makkelijk om op je fiets de natuur en de omgeving te verkennen. Maar liefst 2.100 kilometer aan fietspaden verbindt de mooiste plekjes onderweg met schilderachtige dorpjes en de leukste evenementen en dagjes uit. Fietsen met vijfsterren, dat doe je in Drenthe!

Fietsroutes, tochten en meer
Stel pauzeert tijdens fietstocht op een bankje waar ze genieten van het uitzicht.

Wandel weg in Drenthe

Drenthe is een echte wandelprovincie en dat hebben we vooral te danken aan het afwisselende landschap. Al wandelend trekt er allerlei moois aan je voorbij. Je wandelt hier dwars over heidevelden, door bossen, langs zandverstuivingen en je komt door gezellige es- en brinkdorpen. Prachtige vergezichten en natuur om te ontdekken. 

Wandelroutes, tochten en meer
Stel wandelt door Drentse natuur met grote boom op de achtergrond.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!