Mountainbiken

Pak je mountainbike en kom crossen door de ruige natuur van Drenthe! Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel. Met modderspetters op je gezicht en adrenaline in je lijf lekker je hoofd leeg maken tijdens een mooie mountainbiketocht. Drenthe biedt mountainbike-evenementen en mountainbikeroutes voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers. 

Bedwing de VAM-berg

Test je klimkwaliteiten en bedwing de VAM-berg (aka de Col du VAM). 3 klimroutes, 1 afdaling én een speciaal MTB-parcours met een stijgingspercentage van gemiddeld 10%. Zien we je op de top?

Beklim de VAM-berg

Graveller | Drenthe

7-8-9 Juni 2024, Odoorn
Een heel weekend de bossen in met je gravel fiets, de mooiste off road routes, slapen in je eigen tent midden in het bos en genieten van een BBQ, biertjes en goede verhalen bij het kampvuur: dat is Graveller. Dit jaar kunnen gravelaars ook hun hart ophalen in Drenthe. 

Koop je tickets

Nieuw: MTB routes 'Rondom Dwingeloo'


Vier prachtige, uitdagende MTB-routes rondom Dwingeloo die garant staan voor meerdere dagen mountainbike plezier en prachtige natuurbeleving. De gps-routes van +/- 70 km gaan grotendeels over bestaande routes die sinds kort via mooie paden met elkaar verbonden zijn. Vanuit het brinkdorp Dwingeloo kun je alle kanten op: richting Ruinen/Dwingelderveld (Zuid), Havelte/Holtingerveld (West), Appelscha/Drents-Friese Wold (Noord) en de VAM-berg (Oost).

Tim Smeenge fietst met zijn mountainbike over de route Rondom Dwingeloo (oost)
  • Tim Smeenge fietst met zijn mountainbike over de route Rondom Dwingeloo (oost)

Houd rekening met elkaar en met de natuur, fiets en geniet op de speciale MTB-paden.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!