5x brinkdorpen

Drenthe staat bekend om haar mooie brinkdorpen. Op de brink werden vroeger zowel 's ochtends als 's avonds de koeien en de schapen verzameld. Tegenwoordig zijn het vaak open grasvelden die met restaurants en winkeltjes een gezellige dorpskern vormen. Wij hebben vijf brinkdorpen uitgelicht die je zeker eens moet bezoeken.

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe

5x bijkomen in een Bed & Breakfast

5x bijkomen in een Bed & Breakfast Hooglanders grazen op de heide.

Een gezellige en huiselijke omgeving. Maar wel met een hoog verwengehalte en in een natuurlijke en rustige omgeving, zodat je de drukte van alle dag even achter je kunt laten.

Fotograferen met je smartphone

Fotograferen met je smartphone

De natuur in Drenthe is onvergetelijk. Zeker als je er foto’s van maakt. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, maar natuurfotografie is nog best ingewikkeld. We geven je wat tips om de natuur in Drenthe zo goed mogelijk vast te leggen.

5x bijzondere, onontdekte restaurants

5x bijzondere, onontdekte restaurants

Op zoek naar een fijn restaurant of benieuwd naar waar je lekker en ongedwongen kunt eten in Drenthe? We hebben ze in alle soorten en maten. Knusse bistro's, luxe restaurants, gezellige grand cafés én restaurants die zo goed verborgen zijn, dat de kans groot is dat je er nog nooit van gehoord hebt.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!