Te doen & te beleven

Wat is er allemaal te doen?

Zin om je spullen te pakken, dat krijg je vanzelf als je ziet wat er allemaal te doen is in Drenthe. Of je nu actief wilt genieten van de prachtige natuur, cultuur komt snuiven, er een gezellig dagje op uit wilt met je kinderen of één van de vele evenementen wilt bezoeken: in Drenthe is van alles te beleven. Binnen en buiten en voor jong en oud. Vervelen is er niet bij in misschien wel de stoerste provincie van Nederland. Zet je tas dus maar alvast klaar!

Dé highlights van Drenthe - Dit mag je niet missen tijdens je bezoek

Meer dagjes uit in Drenthe

Maar naast deze pareltjes is er nog zo veel meer te doen, zien en beleven in Drenthe. Actief genieten, een dagje cultuur, er gezellig op uit met je kinderen of gewoon genieten en relaxen, samen of met een hele groep. Met wie je ook komt, Drenthe is de plek waar je je vrije tijd het best besteed!

Drenthe; de grootste speeltuin van Nederland

Voor kinderen is Drenthe één grote speeltuin. Puur natuur, ravotten op de mooiste plekken, klimbossen waar je eindeloos kunt klauteren, tokkelen en abseilen. De boom in? Loop samen op grote hoogte langs toppen van oude bomen op een heus Boomkroonpad. Lammetjes kijken doe je bij de schaapskooi. Nog meer bijzondere dieren zie je in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, waar je op wereldexpeditie gaat door jungles en over savannes. Doe je kinderen een plezier, neem ze mee naar Drenthe!

Bekijk de leukste kinderuitjes
Een jongetje speelt in het bos en is op stapel takken geklommen. Jongen gaat van de kabelbaan in de Drentse speelbossen. Broer en zus klimmen in de boom.

Outdoor & actief

Trek je stevige wandelschoenen maar aan, want begin je eenmaal met een route in Drenthe, dan wil je de hele provincie ontdekken. Stap rustig op de fiets of ga de uitdaging aan en cross met je mountainbike over slingerpaadjes, langs vennetjes, door bos en over heidevelden. We hebben hier prachtige beken, dus een tochtje met de kano is ook echt wel een aanrader. Ga je liever te paard? Routes te over. Heerlijk buiten. Je zult zien, je wilt hier gewoon niet meer weg.

Bekijk al onze outdooractiviteiten
Mountainbiker springt door de lucht in Drentse bossen.

Groepsactiviteiten

Ga je met een groep vrienden of familie op pad, dan is Drenthe 'the place to be'. In deze prachtprovincie komt iedereen aan zijn trekken. Ga actief op de fiets de bossen in, of ga lekker ouderwets op een Solex rondtoeren. Geen zin om over een programma na te denken? Laat je verrassen door onze Drentse organisatoren. Zij weten er altijd weer een feestje van te maken!

Bekijk onze tips

Tours

Wil je Drenthe eens op een andere manier ontdekken? Ga dan mee on tour! Leuk en leerzaam. Want door de gids kom jij van alles te weten over de omgeving. Rijd zelf in een 100% elektrische terreinwagen of ga mee met een stoere jeepsafari. En laat je vooral verrassen door wat je onderweg tegenkomt. Ineens sta je oog in oog met een Schotse Hooglander, een heideschaap of zelfs een ree.

Bekijk al onze tours

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!