ON TOER door Drenthe

In Drenthe kan je heerlijk wandelen en fietsen, maar er zijn nog veel meer manieren om Drenthe te ontdekken. Maak een toertocht in een oldtimer, ga eropuit met een e-chopper of bekijk de Oerprovincie eens vanaf het water in een kano. Je beleeft een heerlijk dagje uit met je gezin, familie of vrienden. 

Op pad in een Daf

In de ouderwetse Dafjes van Het Drents Kwartiertje tuf je door de Drentse dorpjes. Geniet onderweg van een heerlijke picknick of ga 'de boer op' en neem een kijkje achter de schermen bij een melkveebedrijf. 

Een stel zit te picknicken aan een tafel naast hun Daf.

Kanoën over De Hunze

Stap in een kano en laat je meevoeren door de kronkelende rivier De Hunze. Vanaf Breeland Recreatie starten lange en korte routes. Onderweg peddel je door verschillende natuurgebieden en kom je van alles tegen!

 

Kanoën over de hunze

Rijd in een Eko-Explorer

Beleef de natuur zoals je dat nog niet eerder gedaan hebt. Rijd zelf in een elektrische terreinauto over de Hondsrug. En ontdek samen met een enthousiaste gids van Eko-Tours de mooiste plekjes in dit unieke gebied. 

Ga eropuit met een stoere e-chopper!

Buggy rijden

De motor van de buggy's staat al te pruttelen. Je krijgt nog wat instructies over de route en dan kan de rit met je vrienden beginnen. De cabrio's van Toertocht Drenthe zijn perfect om de Oerprovincie te ontdekken op een mooie zomerse dag. 

Een groene buggy met schapen erachter.

Stand Up Paddelen

Je tocht begint, na een korte instructie van 25 graden Noord, bij korenmolen De Juffer. Vanaf hier kun je een mooie ronde over de Hunze maken. Staand op een board beweeg je je voort over het water. En terwijl jij van de omgeving geniet, train je ongemerkt ook nog eens je hele lichaam!

Mensen suppen door de natuur.

Toeren op een tractor

Een unieke tocht door Zuidoost-Drenthe maken? Dat kan op de oldtimer tractoren van Thor-Heste uit Gees. Via klinkerweggetjes en zandpaden toer je door dorpjes en natuur. En met een maximumsnelheid van 16 km/u, heb je genoeg tijd om van de prachtige omgeving te genieten!

Twee mensen rijden op een oldtimer tractor door Gees.

Roadtrip in een 'Casita on Wheels'

Wil je wat langer op pad? Met de retro kampeerbusjes van Tralaluna maak je op je eigen tempo een roadtrip door Drenthe. Kampeerplekken worden geregeld, maar de route bepaal je helemaal zelf!

Tralaluna camper

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!