Culinair in Drenthe

Ook op culinair gebied is er in Drenthe van alles te beleven en te proeven. Van culinaire evenementen, streekgerechten tot aan Erfgoed Diners. In Drenthe vind je het! En hoe lekker is het wel niet om na een dag fietsen, wandelen of cultuur snuiven te genieten van (Drentse) culinaire hoogstandjes? Laat het voorproeven maar beginnen!

Culinaire fietsroutes

Happen en Trappen in Drenthe: Een dag lang fietsen door een prachtige omgeving en heerlijk eten bij vijf verschillende restaurants! Liever wandelen? Bekijk dan de routes van Happen en Stappen.

Bekijk de fietsroutes

Culinaire- en wijnreis in Drenthe

Een weekend lang van 9 t/m 11 oktober genieten van al het moois wat Drenthe te bieden heeft op culinair gebied. Eten bij de beste restaurants, overnachten in een 4-sterren hotel en natuurlijk worden de wijngaarden van Drenthe bezocht!

Meer informatie

Wildplukken in de Drentse natuur

In het Wilde Weg neemt je mee in de wereld van het wildplukken. Ontdek de wondere wereld van eetbare wilde planten. Heerlijke groenten en kruiden staan volop in de berm, het veld of het bos. Leer welke planten eetbaar zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je er heerlijke gerechten van kunt maken.

Meer informatie

Een bierbrouwerij op historische gronden: Maallust

Op het industriecomplex Maallust vond vroeger de verwerking van landbouwproducten plaats in het gevangenisdorp Veenhuizen. Nu is er een bierbrouwerij gevestigd in de graanmaalderij. De bierbrouwers Gert en Carina Kelder brouwen met toewijding en passie de smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen.

Meer informatie

5x Drentse pannenkoekenrestaurants

In Drenthe vind je overal pannenkoekenrestaurants. Gek is dat niet, want tijdens een wandeling of fietstocht is niets zo lekker als een pannenkoek. Even onderuit, nieuwe energie opdoen voor het vervolg van je tocht. We hebben een aantal pannenkoekenrestaurants voor je uitgezocht. De ingrediënten mag je zelf komen uitkiezen.

Bekijk de pannenkoekrestaurants

10x picknicken in Drenthe

Het ultieme zomergevoel beleef je met een gezellige picknick midden in de natuur. Een perfect uitje voor iedereen. De Drentse natuur is hier uitermate geschikt voor. Gewoon met een mandje, wat lekkers en een kleedje de natuur in. Mits je alles ook weer netjes opruimt natuurlijk ;)

Bekijk de tips