Culinair Drenthe

Ook op culinair gebied is er in Drenthe van alles te beleven en te proeven. Van culinaire evenementen, streekgerechten tot aan Erfgoed Diners. In Drenthe vind je het! En hoe lekker is het wel niet om na een dag fietsen, wandelen of cultuur snuiven te genieten van (Drentse) culinaire hoogstandjes? Laat het voorproeven maar beginnen!

Happen en Trappen - De lekkerste fietsroutes van Drenthe

Culinaire natuurbeleving

In het Wilde Weg neemt je mee in de wereld van het wildplukken. Ontdek de wondere wereld van eetbare wilde planten. Heerlijke groenten en kruiden staan volop in de berm, het veld of het bos. Leer welke planten eetbaar zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je er heerlijke gerechten van kunt maken.

Meer informatie

5x Drentse pannenkoekenrestaurants

In Drenthe vind je overal pannenkoekenrestaurants. Gek is dat niet, want tijdens een wandeling of fietstocht is niets zo lekker als een pannenkoek. Even onderuit, nieuwe energie opdoen voor het vervolg van je tocht. We hebben een aantal pannenkoekenrestaurants voor je uitgezocht. De ingrediënten mag je zelf komen uitkiezen.

Bekijk de pannenkoekrestaurants

De leukste culinaire evenementen

In Drenthe worden het hele jaar door culinaire evenementen georganiseerd voor jong en oud. 

10x picknicken in Drenthe

Het ultieme zomergevoel beleef je met een gezellige picknick midden in de natuur. Een perfect uitje voor iedereen. De Drentse natuur is hier uitermate geschikt voor. Gewoon met een mandje, wat lekkers en een kleedje de natuur in. Mits je alles ook weer netjes opruimt natuurlijk ;)

Bekijk de tips