Culinair Drenthe

Erfgoed Diners - Hotel Restaurant Bitter en Zoet

In het kader van tweehonderd jaar Koloniën van Weldadigheid organiseert Hotel Restaurant Bitter en Zoet van mei tot en met september 2018 iedere maand een culinair Erfgoed Diner met wisselende culinaire thema’s gerelateerd aan de bijzondere historie van De Koloniën. Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden. De diners vinden telkens op een andere locatie plaats om gasten met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen.

De leukste culinaire evenementen

In Drenthe worden het hele jaar door culinaire evenementen georganiseerd voor jong en oud. 

Word Foodzoeker van de Kolonie!

Ontdek hoe lekker en gezond voedsel wordt gemaakt tijdens de Foodzoekers-middagen op De Koloniehof in Frederiksoord. Voor kinderen en ouders zijn er leerzame activiteiten zoals boter karnen, mosterd maken, graan malen, bijen spotten, wormen zoeken, groenten en kruiden herkennen, gras determineren, aardappels rooien, appels proeven, crêpes-pannenkoeken bakken en nog veel meer.

Meer informatie

Happen en Trappen - De lekkerste fietsroutes van Drenthe!

10x picknicken in Drenthe

Het ultieme zomergevoel beleef je met een gezellige picknick midden in de natuur. Een perfect uitje voor iedereen. De Drentse natuur is hier uitermate geschikt voor. Gewoon met een mandje, wat lekkers en een kleedje de natuur in. Mits je alles ook weer netjes opruimt natuurlijk ;)

Bekijk de tips