Culinair in Drenthe

Ook op culinair gebied is er in Drenthe van alles te beleven en te proeven. Van culinaire evenementen, streekgerechten tot aan Erfgoed Diners. In Drenthe vind je het! En hoe lekker is het wel niet om na een dag fietsen, wandelen of cultuur snuiven te genieten van (Drentse) culinaire hoogstandjes? Laat het voorproeven maar beginnen!

Culinaire fietsroutes

Happen en Trappen in Drenthe: Een dag lang fietsen door een prachtige omgeving en heerlijk eten bij vijf verschillende restaurants! Liever wandelen? Bekijk dan de routes van Happen en Stappen.

Bekijk de fietsroutes
Stel zit lachend op het terras met een kopje koffie en appelgebak.

5x Culinair Genieten

Reserveer je tafel bij een van de toprestaurants in Drenthe. Laat je zintuigen tot leven komen. Dineer op prachtige locaties en geniet van de lekkerste gerechten. Wij geven je vijf culinaire tips voor een heerlijk avondje uit.

Bekijk de tips
Restaurant Narline, Zuidwolde

Wildplukken in de Drentse natuur

In het Wilde Weg neemt je mee in de wereld van het wildplukken. Ontdek de wondere wereld van eetbare wilde planten. Heerlijke groenten en kruiden staan volop in de berm, het veld of het bos. Leer welke planten eetbaar zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je er heerlijke gerechten van kunt maken.

Meer informatie

Een bierbrouwerij op historische gronden: Maallust

Op het industriecomplex Maallust vond vroeger de verwerking van landbouwproducten plaats in het gevangenisdorp Veenhuizen. Nu is er een bierbrouwerij gevestigd in de graanmaalderij. De bierbrouwers Gert en Carina Kelder brouwen met toewijding en passie de smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen.

Meer informatie
Een stel loopt in de schemering voor bierbrouwerij Maallust langs. Een stel zit op het terras van Maallust een biertje te drinken Een borrelplank en Maallust bier

5x Onontdekte restaurants

Bijzondere, knusse plekjes en heerlijk eten. Deze onontdekte restaurants mag je tijdens een bezoek aan Drenthe zeker niet overslaan. 

Bekijk de tips

Hotspots aan het water

Wanneer je Drenthe gaat ontdekken, moet je tussendoor ook de tijd nemen om te genieten. Neem in de zomer een verkoelend drankje op de mooiste terrassen aan het water. Wij hebben wat tips op een rij gezet.

Bekijk de tips

5x Drentse pannenkoekenrestaurants

In Drenthe vind je overal pannenkoekenrestaurants. Gek is dat niet, want tijdens een wandeling of fietstocht is niets zo lekker als een pannenkoek. Even onderuit, nieuwe energie opdoen voor het vervolg van je tocht. We hebben een aantal pannenkoekenrestaurants voor je uitgezocht. De ingrediënten mag je zelf komen uitkiezen.

Bekijk de pannenkoekrestaurants
Stapel pannenkoeken met verse frambozen en stroop.

10x picknicken in Drenthe

Het ultieme zomergevoel beleef je met een gezellige picknick midden in de natuur. Een perfect uitje voor iedereen. De Drentse natuur is hier uitermate geschikt voor. Gewoon met een mandje, wat lekkers en een kleedje de natuur in. Mits je alles ook weer netjes opruimt natuurlijk ;)

Bekijk de tips
Gezin is aan het picknicken in de natuur voor een hunebed.

Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

Ik doe mee