5x Lekker Loeren

Een koffietje of lunch in de zon, gezellig bijkletsen en borrelen met vrienden, of een hapje eten met z'n twee. Ons kun je elk moment van de dag eigenlijk wel op een terrasstoel neerzetten. Wij presenteren je vijf Drentse terrassen waar het niet alleen heerlijk eten en drinken is, maar waar je ook lekker ongegeneerd kunt kijken naar alles wat er aan je voorbij komt!

1. Sukade - Meppel

Dit restaurant is gevestigd in een voormalig monumentaal pand; het smaeckpakhuys. Vroeger werden hier zuidvruchten en specerijen vanuit heel de wereld naartoe verscheept. Sukade was er daar eentje van. De specerijen komen hier misschien niet meer aan land, maar in de keuken weten ze er hier nog steeds de meest heerlijke gerechten mee te bereiden. Het terras bevindt zich aan de kade en je kijkt uit over het Meppelerdiep, waar zomers heel wat plezierbootjes voorbij varen. Er valt hier veel te bekijken dus. Is het wat minder weer? Zoek ook dan gerust een plekje uit. Buiten zit je overdekt en de stoelen zijn voorzien van verwarmde kussen. Cheers!

2. Grandcafé Marron - Hoogeveen

Het terras van Grandcafé Marron bevindt zich op een majestueuze plek in het centrum van Hoogeveen. Op het kerkplein gebeurt van alles. Er valt hier dan ook veel te bekijken. Maar dat is niet de enige reden waarom je hier gemakkelijk een aantal uren blijft zitten. Ook het eten is op en top genieten. Vleesliefhebbers halen hier hun hart op. Het 100% ecologische en duurzame vlees wordt soms wel vier weken gerijpt in een speciale rijpingskast. Het eindresultaat is om door een ringetje te halen. Zelf zijn we groot fan van de high cocktail en de high beer. Iets te lang blijven zitten en een beetje oververhit geraakt? De fonteinen op het plein brengen altijd gelijk verkoeling.

3. Abdij de Westerburcht - Westerbork

Het terras van Abdij de Westerburcht heeft al jaren een vaste plek in de top honderd van beste terrassen in Nederland en is al twee keer verkozen tot beste terras van Drenthe. Wij snappen waarom. Je kunt hier de hele dag terecht. 's Ochtends vroeg voor koffie en huisgemaakt gebak en, iets later op de dag, kun je hier kiezen uit maar liefst vijf verschillende high's: high tea, high wine, high beer, high cocktail en een speciale high tea voor als je met kinderen komt. Je vindt hier altijd een plekje in de zon, of je nu bij een een tafeltje aanschuift of heerlijk onderuit zakt in één van de loungebanken. Wanneer het 's avonds wat kouder wordt, zorgen de open haardjes en terrasverwarmers er voor dat je hier nog lekker lang kunt blijven zitten.

4. LIFF - Assen

Dit restaurant en grandcafé ligt in het oude stadshart van Assen. Vanaf het terras kijk je uit op de groene brink en het statige Gouvernementsgebouw waarin het Drents Museum gevestigd is. Na een middagje struinen in de Drentse hoofdstad is het hier heerlijk bijkomen met een verfrissend drankje, waar wij ook graag de borrelplank bij bestellen. Iets grotere trek? Je wordt hier zeven dagen per week zowel in de middag als in de avond getrakteerd op een heerlijke maaltijd. Alvast een mooie zomeravond toegewenst!

5. Tranquilo - Emmen

Ja, je bent écht nog steeds in Emmen. Loop je de deuren van Tranquilo binnen, dan waan je je op een heel andere plek in de wereld. Deze cocktailbar had ook heel goed op Trinidad, Aruba, of een ander eiland in de zon kunnen staan. Plambomen, flamingo's, ananassen en andere tropische vruchten, alles ademt hier Caribische eilanden. Het terras is wat rustiger ingericht, maar heeft dezelfde relaxte sfeer. De barmannen en -vrouwen shaken en stirren hier allerlei kleurrijke en overheerlijke cocktails voor je klaar. Trek gekregen? Wij tippen je de rijkgevulde borrelplank die uitstekend bij je zomerse drankje past.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!