Fietsen

Drenthe lijkt wel voor de fiets gemaakt. Al fietsend door de Drentse natuur trekt er allerlei moois aan je voorbij. Je komt door Nationale Parken, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en je ontdekt de mooiste historische plekjes. Kies een uitgestippelde route of ontdek Drenthe via het uitgebreide knooppuntennetwerk. Avontuurlijk ingesteld? Dan bedwing je de Drentse natuur op je mountainbike.

Fietsroutes

Indrukwekkende fietsroutes door beekdalen, bossen en heidegebieden. Met ruim tweeduizend kilometer aan fietspaden liggen er veel routes voor je klaar. Kies je voor bewegwijzerde routes of stel je je eigen route samen met het fietsknoopuntennetwerk?

Van Gogh Fietsroutes

Fietsroute van het jaar 2024

Maak al fietsend kennis met het oerlandschap van Van Gogh. Drie verschillende bewegwijzerde routes nemen je mee naar de plekken die Vincent bezocht. Onderweg kom je doorkijkpanelen met informatie en luisterverhalen over de plek tegen. 

Meer informatie

Fietsen door de Nationale Parken

Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken met ieder zijn eigen karakter en verhaal. Het untieme decor voor een heerlijke fietstocht. Doorkruis deze prachtige gebieden, geniet van de rust en ruimte en kom weer helemaal opgeladen thuis!

Lees de tips

Praktische informatie voor op de fiets - Fietsverhuur, e-bike-oplaadpunten, fietsknooppunten; Drenthe is voor fietsers gemaakt

5x Fietsroutes met een verhaal

Drenthe barst van de verhalen. Ontdek ze tijdens één van de thematische fietsroutes door de Oerprovincie van Nederland. Kruip in de huid van oude TT-helden of luister naar het verhaal over de Koloniën van Weldadigheid.

Bekijk onze tips

Fietstransferium en Trailcenter

Start bij verschillende Fietstransferia in Drenthe voor een onbezorgde dag fietsen. Dé plek voor verhuur en route-informatie. Verder kun je je accu laden, banden pompen en is er ook vaak horeca aanwezig. Trailcenter Noord-Sleen is een ideaal opstappunt voor fietsers en mountainbikers.

Mountainbiken

Ben jij iemand die graag wat vaart maakt? Die bovendien niet vies is van een beetje modder? Kies dan een mountainbikeroute die dwars door de Drentse natuur gaat. Dit is raggen op z'n best. Op volle snelheid tussen de bomen door. En de bossen zijn hier een aardige uitdaging, want er is hier nog best wat hoogteverschil. Dus neem mee, je mountainbike. Drenthe daagt je uit! 

Routes en meer
Mannen mountainbiken door het bos.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!