Fietsen

Drenthe lijkt wel voor de fiets gemaakt. Al fietsend door de Drentse natuur trekt er allerlei moois aan je voorbij. Je komt door Nationale Parken, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en je ontdekt de mooiste historische plekjes. Kies een uitgestippelde route of ontdek Drenthe via het uitgebreide knooppuntennetwerk. Avontuurlijk ingesteld? Dan bedwing je de Drentse natuur op je mountainbike.

Fietsroutes

Indrukwekkende fietstochten door beekdalen, bossen en heidegebieden. Met ruim tweeduizend kilometer aan fietspaden liggen er veel routes voor je klaar. Er zijn talloze themaroutes. Wil je op je gemak 150.000 jaar terug in de tijd? Pak dan een route langs de hunebedden. Of volg de brinkroute en bezoek onze mooie brinkdorpen. Drenthe heeft maar liefst drie Nationale Parken, dus welke route je ook neemt, al fietsend ben je altijd omgeven door de natuur. 

Van Gogh Fietsroutes

Nieuw!

Maak al fietsend kennis met het oerlandschap van Van Gogh. Drie verschillende bewegwijzerde routes nemen je mee naar de plekken die Vincent bezocht. Onderweg kom je doorkijkpanelen met informatie en luisterverhalen over de plek tegen. 

Meer informatie

Fietstochten

Niks zo gezellig als met z'n allen op de fiets stappen. In Drenthe organiseren we seizoenen vol mooie fietsevenementen. Ga mee met een toertocht die je op de mooiste plekjes brengt, in alle rust. Of zie jij jezelf al met een groep snelheidsmakers en kloppend hart aan de start staan van een supergaaf Mountainbike-evenement? 

Bekijk de fietsevenementen

Praktische informatie voor op de fiets - Fietsverhuur, e-bike-oplaadpunten, fietsknooppunten; Drenthe is voor fietsers gemaakt

Fietsen door de Nationale Parken

Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken met ieder zijn eigen karakter en verhaal. Het untieme decor voor een heerlijke fietstocht. Doorkruis deze prachtige gebieden, geniet van de rust en ruimte en kom weer helemaal opgeladen thuis!

Lees de tips

Fietstransferium en Trailcenter

Start bij verschillende Fietstransferia in Drenthe voor een onbezorgde dag fietsen. Dé plek voor verhuur en route-informatie. Verder kun je je accu laden, banden pompen en is er ook vaak horeca aanwezig. Trailcenter Noord-Sleen is een ideaal opstappunt voor fietsers en mountainbikers.

Mountainbiken

Ben jij iemand die graag wat vaart maakt? Die bovendien niet vies is van een beetje modder? Kies dan een mountainbikeroute die dwars door de Drentse natuur gaat. Dit is raggen op z'n best. Op volle snelheid tussen de bomen door. En de bossen zijn hier een aardige uitdaging, want er is hier nog best wat hoogteverschil. Dus neem mee, je mountainbike. Drenthe daagt je uit! 

Routes en meer
Mannen mountainbiken door het bos.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!