Fietsen

Drenthe lijkt wel voor de fiets gemaakt. Al fietsend door de Drentse natuur trekt er allerlei moois aan je voorbij. Je komt door Nationale Parken, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en je ontdekt de mooiste historische plekjes. Kies een uitgestippelde route of ontdek Drenthe via het uitgebreide knooppuntennetwerk. Avontuurlijk ingesteld? Dan bedwing je de Drentse natuur op je mountainbike.

Fietsroutes

Indrukwekkende fietstochten door beekdalen, bossen en heidegebieden. Met ruim tweeduizend kilometer aan fietspaden liggen er veel routes voor je klaar. Er zijn talloze themaroutes. Wil je op je gemak 150.000 jaar terug in de tijd? Pak dan een route langs de hunebedden. Of volg de brinkroute en bezoek onze mooie brinkdorpen. Drenthe heeft maar liefst drie Nationale Parken, dus welke route je ook neemt, al fietsend ben je altijd omgeven door de natuur. 

Fietstochten

Niks zo gezellig als met z'n allen op de fiets stappen. In Drenthe organiseren we seizoenen vol mooie fietsevenementen. Ga mee met een toertocht die je op de mooiste plekjes brengt, in alle rust. Of zie jij jezelf al met een groep snelheidsmakers en kloppend hart aan de start staan van een supergaaf Mountainbike-evenement? 

Bekijk de fietsevenementen

Praktische informatie voor op de fiets - Fietsverhuur, e-bike-oplaadpunten, fietsknooppunten; Drenthe is voor fietsers gemaakt

Mountainbiken

Ben jij iemand die graag wat vaart maakt? Die bovendien niet vies is van een beetje modder? Kies dan een mountainbikeroute die dwars door de Drentse natuur gaat. Dit is raggen op z'n best. Op volle snelheid tussen de bomen door. En de bossen zijn hier een aardige uitdaging, want er is hier nog best wat hoogteverschil. Dus neem mee, je mountainbike. Drenthe daagt je uit! 

Routes en meer