Fietsroutes Van Gogh

Verkozen tot fietsroute van het jaar 2024!

Maak al fietsend kennis met het Drentse oerlandschap van Van Gogh! Je ziet wat Vincent hier gezien heeft, hoe hij in Drenthe tot nieuwe inzichten kwam, wie hij ontmoet heeft en naar welk landschap hij op zoek was.

Hoe was het hier in Drenthe in 1883 en wat was er gaande? Hoe woonden de mensen en wat voor werk hadden ze? Rondom Emmen, Hoogeveen en Zweeloo kun je drie verschillende bewegwijzerde routes volgen. 

Doorkijkpanelen en muurschilderingen

Elke route is ongeveer 50 kilometer lang. Je kunt ze afzonderlijk of als één lange route fietsen. De routes worden met speciale bordjes aangegeven en onderweg kom je doorkijkpanelen met luisterverhalen tegen en je fietst langs metershoge muurschilderingen.

Ontdek de fietsroutes van Van Gogh

De drie routes kunnen ook als één lange tocht worden gefietst. Wil je de complete Van Gogh Fietsroute in één keer fietsen, download hier het GPX bestand.

Fietsgids voor alle drie de routes

Voor de drie routes is ook een speciale fietsgids ontwikkeld; Op de fiets met Van Gogh. Deze gids is maar liefst 160 pagina's dik en staat boordevol achtergrondinformatie. Je koopt hem voor € 9,95 o.a. bij Tourist Info Aalden-Zweeloo, VVV Tourist Info Assen, Tourist Info Emmen en Tourist Info Hoogeveen.

Tip: Loop eens de Van Gogh wandelroutes

Je kunt ook wandelend kennis maken met het Drentse oerlandschap van Vincent van Gogh, d.m.v. vier nieuwe wandelroutes rondom Hoogeveen, Nieuw-Amsterdam en Zweeloo.

Bekijk de wandelroutes

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!