Fietsroutes Van Gogh

Maak al fietsend kennis met het Drentse oerlandschap van Van Gogh! Je ziet wat Vincent hier gezien heeft, hoe hij in Drenthe tot nieuwe inzichten kwam, wie hij ontmoet heeft en naar welk landschap hij op zoek was.

Hoe was het hier in Drenthe in 1883 en wat was er gaande? Hoe woonden de mensen en wat voor werk hadden ze? Rondom Emmen, Hoogeveen en Zweeloo kun je drie verschillende bewegwijzerde routes volgen.

Doorkijkpanelen en muurschilderingen

Elke route is ongeveer 50 kilometer lang. Je kunt ze afzonderlijk of als één lange route fietsen. De routes worden met speciale bordjes aangegeven en onderweg kom je doorkijkpanelen met luisterverhalen tegen en je fietst langs metershoge muurschilderingen.

Een man en een vrouw zijn in het Bargerveen even van de fiets afgestapt om van het veenlandschap te genieten.

Ontdek de fietsroutes van Van Gogh

TIP | Fietsgids voor alle drie de routes

Voor de drie routes is ook een speciale fietsgids ontwikkeld; Op de fiets met Van Gogh. Deze gids is maar liefst 160 pagina's dik en staat boordevol achtergrondinformatie. Je koopt hem voor € 9,95 o.a. bij Tourist Info Aalden-Zweeloo, VVV Tourist Info Assen, Tourist Info Emmen en Tourist Info Hoogeveen.

Huur of repareer een fiets in de buurt

Laat je je eigen fiets thuis of mankeert er iets aan? Geen probleem. In Drenthe kun je op veel verschillende plekken een fiets repareren of huren . Of je nu op zoekt ben naar een traditionele tweewieler, een e-bike of een tandem. 

Huur een fiets
Close-up van twee fietsers naast elkaar.

Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

Ik doe mee