VVV Tourist Info Assen


VVV Assen, the place to be voor alle informatie over Assen, uitgaan, evenementen, overnachten en kunst&cultuur!

De VVV is gevestigd in Warenhuis Vanderveen in het centrum van de stad. De VVV is natuurlijk een centraal punt voor toeristen om informatie te krijgen over Assen en Drenthe. Maar daarnaast is het in Assen nu ook de vraagbaak voor de inwoners en ondernemers op allerlei gebieden.

Het hele jaar door organise…

VVV Assen, the place to be voor alle informatie over Assen, uitgaan, evenementen, overnachten en kunst&cultuur!

De VVV is gevestigd in Warenhuis Vanderveen in het centrum van de stad. De VVV is natuurlijk een centraal punt voor toeristen om informatie te krijgen over Assen en Drenthe. Maar daarnaast is het in Assen nu ook de vraagbaak voor de inwoners en ondernemers op allerlei gebieden.

Het hele jaar door organiseert de VVV activiteiten zoals de Voor- en de Najaarsmarkt. Verder ondersteunt en promoot de VVV de evenementen die vanuit de binnenstad worden georganiseerd.

De VVV is ook een winkel waar je van harte welkom bent om een bezoekje te nemen als je in Assen bent om de lekkere Drentse Streekproducten te ontdekken die je hier onder andere kunt vinden of even door de fiets- en wandelroutes over Assen en Drenthe te neuzen.

Wat kun je er zoal vinden:

 • VVV Cadeaukaarten, VVV Lekker en Weg Cadeaukaarten, Bioscoopbonnen, Podiumkaarten, Boekenbonnen, Bol.com bonnen enz.
 • Bijzondere Drentse Streekproducten van Maallust, Drents Goed, Lekker Drents en de Bijzaak, enz.
 • Literatuur en vele fiets- en wandelroutes over Assen en Drenthe: knooppuntkaarten, gidsen en boeken.
 • Souvenirs van Assen en Drenthe en Holland zoals sleutelhangers, mokken en magneten.
 • Souvenirs van Holland zoals delftblauw molentjes, klompopeners, enz.
 • Bijzondere geschenken die een mooie herinnering aan jouw bezoek aan Assen zijn.

Cadeaubonnen:

Wil je iemand verrassen met een leuk geschenk, kies bijvoorbeeld voor een cadeaukaart. We bieden verschillende soorten cadeaukaarten aan, van VVV Cadeaukaarten, VVV Lekker en Weg Cadeaukaart, Bioscoopbonnen, Bol.com bonnen, Podiumkaarten tot Boekenbonnen.

Drentse Streekproducten:

De echte Drentse Streekproducten zijn te vinden in de VVV. Ben je op zoek naar een lekker Maallust Biertje, koeiendrop of eigen gemaakte mosterd of jam? Bij ons kun je het vinden! Of bent u op zoek naar een leuk cadeau? Stel zelf jouw pakketje samen met streekproducten of kies uit één van de samengestelde pakketten.

Wandel- en fietsroutes:

Op zoek naar een wandel- of fietsroute? VVV Assen heeft een groot assortiment met wandelroutes, fietsroutes, Lange Afstands Wandelpaden en fietsknooppuntkaarten om je eigen route uit te stippelen. 

Souvenirs:

Bij ons kun je souvenirs van Assen en Drenthe en van Holland vinden. Wij hebben een breed assortiment aan souvenirs zoals beeldjes van Bartje, Mannes, sleutelhangers en magneten in alle soorten en maten. Daarnaast hebben we ook delftsblauwe producten, molentjes, kussende paartjes of souvenirs voorzien van Hollandse prints.

Stadswandeling:

Wanneer je zelf op pad wilt om de mooie monumenten, beelden en alle extra’s van Assen te ontdekken is bij de VVV de stadswandeling verkrijgbaar voor € 1,50.

Ook kun je een stadswandeling als groep doen onder leiding van een gids, je geeft jouw wensen aan wat betreft soort wandeling, datum en tijd en wij verzorgen de rest! Per gids 15 personen, de kosten zijn € 60,-. Bij grotere groepen regelen we meer gidsen. 

Wanneer je meer informatie nodig heeft, kom gerust even langs bij VVV Assen.

Of neem een kijkje op:

Tot ziens!

Openingstijden

 • Elke maandag 12.00 - 18.00 uur
 • Elke dinsdag 09.30 - 18.00 uur
 • Elke woensdag 09.30 - 18.00 uur
 • Elke donderdag 09.30 - 18.00 uur
 • Elke vrijdag 09.30 - 18.00 uur
 • Elke zaterdag 09.30 - 17.30 uur
 • Elke zondag gesloten
 • Koopzondag geopend van 13:00 tot 17:00 uur

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!