Slapen midden in de natuur

Een goede nachtrust is gegarandeerd in de Drentse natuur. 's Nachts is het muisstil en lekker donker. En wanneer de eerste zonnestralen zich laten zien, word je uitgerust wakker van de tjilpende vogeltjes. Na het ontbijt stap je zo het bos in voor een vroege ochtendwandeling. Voor de pure natuurbeleving boek je een accommodatie midden in de natuur.

Cabiner Staatsbosbeheer

Na een stevige wandeling door de Drentse wildernis, loop je zo je verblijf binnen. De Cabiner is een zelfvoorzienend en verplaatsbaar huisje dat je letterlijk dichterbij de elementen brengt. Pomp je eigen grondwater op om te kunnen douchen en maak een vuurtje om jezelf en het eten op te warmen. Slapen doe je in een heerlijk comfortabel bed, met een grandioos uitzicht.

Boek nu
Binnenkant van de cabiner en het uitzicht

Natuurlodge De Vier Eiken

Mix een stevige wandeling met een uurtje in de hottub. Combineer dat met een schitterend huisje midden in de Drentse natuur en je hebt dé ingrediënten voor één of meerdere dagen heerlijk ontspannen. De Natuurlodges zijn zo ontworpen dat de beleving van rust en natuur centraal staat. Alleen naar buiten kijken is hier al een cadeautje.

Boek nu
Hutjes op de hei

Boshuis De Witte Raaf

Aan een slingerend bospad, op een magische plek midden in de bossen van het Drents-Friese Wold ligt Boshuis De Witte Raaf. Dit idyllische, uit hout en steen opgetrokken boshuis, ligt op maar liefst drie hectare eigen grond. Afgezonderd van de buitenwereld en omgeven door sprookjesachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden vergeet je hier de dagelijkse hectiek en kom je echt tot rust.

Boek nu

Buitenleefwoning De Specht

Stille bossen en een oud stuifzandgebied worden afgewisseld met idyllische vennetjes en heidevelden. Midden in het prachtige Sleenerzand staat Buitenlevenwoning De Specht. Een huisje met een intieme sfeer en je slaapt heel knus in een bedstee. Zoveel mogelijk van het buitenleven genieten? Stap dan buiten in de Dutch-tub, een origineel houtgestookt zitbad. 

Boek nu
De Specht, Staatsbosbeheer

Het Kleinste Huisje

Tussen Beilen en Hoogeveen baant de beek het Oude Diep zich een weg vanaf het Drents plateau. In het midden van dit gebied ligt het Kleinste Huisjes van Drenthe. Nu is het een prachtige vakantiewoning midden in de vrije natuur. Vroeger was dit vervenershuisje van “Olden Grietien”, die hier met haar vijf kinderen woonden. Het Kleinste Huisje doet zijn naam eer aan. Het is een knusse woning met veel rust en privacy.

Boek nu
Kleinste Huisje, Drents Landschap

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!