Van Gogh wandelroutes

Van Gogh hield ontzettend van wandelen en struinen door de natuur en heeft in zijn leven heel wat kilometers afgelegd. Ook in Drenthe trok hij er veel op uit. Op zoek naar ongerepte natuur, maar ook de veengebieden, waar de turfwinning toen in volle gang was, trokken hem enorm aan.

Trek er net als Vincent te voet op uit in Drenthe. Er zijn vier speciale wandelroutes ontwikkeld. Ze brengen je naar de plekken waar Vincent 140 jaar geleden ook zijn voetsporen heeft achtergelaten. 

Podwalks en doorkijkpanelen

Aan de wandelroutes zijn podwalks verbonden die je tijdens het wandelen kunt luisteren. Informatieborden langs de routes vertellen je meer over zijn tijd in Drenthe en doorkijkpanelen laten je zien wat Van Gogh zag. Ze zijn te volgen via speciale bruin-witte routebordjes. 

Via het doorkijkpaneel zie je de schets van de Turfschuit van Vincent van Gogh daadwerkelijk varen in het Drentse landschap.

Stappen met Vincent - 4 nieuwe Van Gogh wandelroutes in Drenthe

Wandelgids voor alle Van Gogh routes

Voor de vier routes is ook een speciale wandelgids ontwikkeld; De stappen van Van Gogh. Deze gids is 48 pagina’s dik en staat boordevol achtergrondinformatie. Je koopt hem voor € 5,95 o.a. bij  Tourist Info Aalden-ZweelooVVV Tourist Info AssenTourist Info Emmen en Tourist Info Hoogeveen.

Meer Van Gogh wandelroutes

Tip: Fiets ook eens de Van Gogh fietsroutes

Je kunt ook fietsend kennis maken met het Drentse oerlandschap van Vincent van Gogh, d.m.v. drie nieuwe fietsroutes rondom Emmen, Hoogeveen en Zweeloo van elk 50 km lang.

Bekijk de fietsroutes
Een man en een vrouw zijn in het Bargerveen even van de fiets afgestapt om van het veenlandschap te genieten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!