5x hotels waar je in de watten wordt gelegd

Even weg in eigen land. Tijd voor ontspanning en tijd voor elkaar. In deze vijf hotels met een hoog verwengehalte en op bijzondere locaties kom je helemaal tot rust. Laat alles even voor wat het is en kom genieten in Drenthe.

1. Landhuis Hotel en Restaurant Rikus - Eext

Kom je overnachten bij Rikus, dan kom je gelijk in een andere gemoedstoestand terecht. Naast slapen in één van de luxe acht hotelkamers, kun je hier ook overheerlijk dineren in het restaurant. Het eten wordt bereid met groenten uit de moestuin van Rikus. Gezonder en lekkerder worden ze niet. In de bieb van Rikus - gecreeërd omdat dit hotel de ideale plek is om in een boek weg te dromen - vind je een verzameling van Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Het vele glas, het prachtige uitzicht, de tuin en het terras én de culinaire hoogstandjes uit de keuken; alles zorgt ervoor dat de drukte van alledag hier gelijk van je afvalt. 

2. Boutique Hotel de Drentse Liefde - Dwingeloo

In het authentieke brinkdorp Dwingeloo, op steenworp afstand van Nationaal Park Dwingelderveld, staat Boutique Hotel de Drentse Liefde. Hier slaap je heerlijk in één van de luxe kamers die allemaal een uniek verhaal vertellen. Dit kleinschalige hotel is de perfecte uitvalsbasis om te genieten van de rust en ruimte in de natuur.

3. LUDIEK eten-slapen - Havelte

LUDIEK is zo'n plek waar je je gelijk helemaal thuis voelt. Dit nieuwe boetiekhotel is stoer en eigenzinnig ingericht. Het staat vol met spullen waarvan je de herkomst graag wilt weten, zodat je ze zelf kunt aanschaffen. Want deze sfeer en dit gevoel wil je thuis vasthouden. Welke van de negen kamers je ook boekt, een goede nachtrust is hier gegarandeerd. Het Holtingerveld ligt hier om de hoek. Een natuurgebied vol met cultuurhistorie waar je uren kunt struinen. In het restaurant wordt je iedere avond verrast door de koks Ger, Thomas en Joery. Zij werken zonder menukaart, dus zelfs tijdens het diner geen (keuze)stress. Het enige wat jij hier hoeft te doen is genieten!

4. Hotel Restaurant Bitter en Zoet - Veenhuizen

Een bijzonder hotel op een bijzondere plek. Dit hotel is een oude dienstwoning in een voormalige onvrije kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid. In de 15 hotelkamers kom je overal oude elementen uit de kolonietijd tegen. De kok kookt met verse groenten en kruiden uit de eigen moestuin. En appels, peren, pruimen en walnoten groeien hier in de eigen boomgaard. Van donderdag tot en met zondag wordt er vers brood gebakken. Niet alleen voor gasten, ook de inwoners van Veenhuizen halen hier dan hun kakelverse brood. Een dorpswandeling is verplichte kost, net als een wandel- of fietstocht door de prachtige omliggende natuur.

5. Kasteel Coevorden - Coevorden (uiteraard)

Overnachten als een koning doe je in Kasteel Coevorden. Het is het enige kasteel dat je in Drenthe vindt en het stamt uit de elfde eeuw. Niet veel steden in Nederland hebben zoveel verbrandingen, plunderingen en belegeringen meegemaakt als Coevorden (het had een strategische ligging, had je Coevorden in handen, dan controleerde je heel noord Nederland), maar tegenwoordig slaap je hier als een roosje. De kamers bevinden zich in het voormalige graanpakhuis op een paar minuten lopen van het kasteel. Het restaurant is in het kasteel zelf gevestigd. Maar maak voordat je aan tafel schuift vooral even de stadswandeling, zodat je alles te weten komt over de roerige geschiedenis van deze plek.

Leuk om te lezen

48 uur romantisch genieten in Drenthe

48 uur romantisch genieten in Drenthe Een stel is romantisch aan het dineren met een glaasje wijn.

Wil jij je lief graag verrassen met een romantisch verblijf en heb je wat hulp nodig? Wij hebben 48 uur in Drenthe vol met mooie momenten samengesteld. Na afloop keren jullie gegarandeerd met een hart vol liefde weer naar huis.

Zo maak je de mooiste natuurfoto's

Zo maak je de mooiste natuurfoto's

Neem je vakantie mee huis en maak onderweg foto's van al het moois dat je in Drenthe tegen komt. Met je smartphone schiet je tegenwoordig de mooiste plaatjes, maar goede natuurfoto's maken, dat is nog best ingewikkeld. Met deze tips lukt het jou ook.

Ontdek de Drentse sterrenhemel

Ontdek de Drentse sterrenhemel

In Drenthe heb je maar weinig lichtvervuiling. En dat betekent dat je hier zo een paar duizend sterren meer kunt zien dan in een stedelijke gebied op een heldere avond. Ontdek hoe je er zoveel mogelijk spot.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!