48 uur romantisch genieten in Drenthe

Vier de liefde...

Ben je op zoek naar een romantisch weekendje weg? Verras je geliefde met een romantisch weekendje Drenthe. Aandacht voor elkaar, tijd voor goede gesprekken en mooie momenten. Inspiratie nodig? Lees dan verder. Je keert zeker weten met een hart vol liefde weer naar huis.

Vrijdag

Vanuit de Randstad ben je binnen anderhalf uur op de plaats van bestemming. Je weekend begint bij afslag Meppel van de A28. Over de Schiphorsterweg rijd je langs landerijen richting Châteauhotel De Havixhorst. Wanneer je op het landgoed arriveert lijkt het op het eerste gezicht groot, maar het kasteelhotel telt slechts dertien kamers. Vanwege die exclusiviteit ontstaat een intieme sfeer met veel privacy waardoor je écht romantisch kunt overnachten. 's Avonds schuif je aan bij een vorstelijk diner met wild uit de regio, paddenstoelen uit het bos en groente uit de eigen kasteeltuin. Keurig gedekte tafels, kaarslicht en een authentieke ambiance. Helemaal niet moeilijk om je op je gemak te voelen. Na de laatste slok van de zorgvuldig uitgekozen wijn is het tijd om je richting de suite te begeven en neer te ploffen op het hemelse bed.

Zaterdag

Na een heerlijk ontbijt checken jullie uit. Op naar Diever. Binnen 25 minuten arriveren jullie bij Heleen's Wellness & Beauty met een heerlijk ontvangst met koffie en een Drentse lekkernij. Hier start jullie prive duo arrangement met overnachting in de Wellness Loft, met veranda en jacuzzi. De badjas en slippers liggen klaar. Er staan veel ontspannende activiteiten op de planning. Het start met een uitgebreide gezichtsbehandeling, bodyscrub en pakking, handmassage en luxe lunch met wijn. Hier kun je wel aan wennen! Door naar het voetenbad en een Lomi Lomi, Balinese of Indian candle massage. Na zo'n heerlijk relaxt dagje heb je natuurlijk geen zin meer om uit eten te gaan of om te koken in je verblijf. Tip: Reserveer een privé kok! Deze heerlijk dag sluiten jullie af met een cocktail op de veranda, waar jullie genieten van de rust en de heldere sterrenhemel. 

Zondag

De volgende dag is aangebroken en jullie worden gewekt door de fluitende vogels. Een mandje met heerlijk ontbijt staat voor de deur. Tegen 11.00 uur is het helaas alweer tijd om uit te checken. Vanmiddag sluiten jullie het weekend goed af met een heerlijke wandeling door Nationaal Park Dwingelderveld. De auto parkeren jullie op parkeerplaats Lheederzand waar diverse fiets- en wandelroutes starten. Geniet van uitgestrekte heidevelden, afgewisseld met bossen, jeneverbessen, grafheuvels, vennetjes en Drentse heideschapen. Het Dwingelderveld is Drenthe in een notendop. Na een wandeling van ongeveer 5 km strijken jullie neer bij de Bospub, waar jullie genieten van een borrel en een hapje. Iedere laatste zondag van de maand is hier live muziek. Dan is het tijd om weer richting huis te rijden. Helemaal weer opgeladen en mooie herinneringen, waar jullie nog heel lang op kunnnen teren!


Meer romantische tips in Drenthe:

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe:

48 uur bijkomen in Drenthe

48 uur bijkomen in Drenthe Een stel wandelt al lachend over het Mantingerzand.

Het tijd om even lekker bij te komen van alle drukte! Kom een weekendje naar Drenthe en laad jezelf op voor een frisse start van het jaar.

5x culinair genieten

5x culinair genieten Restaurant Narline, Zuidwolde

Neem plaats in één van de restaurants in Drenthe en laat je zintuigen tot leven komen. Culinair genieten op z’n Drents! Wij geven vijf tips waar fijnproevers hun hart kunnen ophalen.

10x sterren kijken in Drenthe

10x sterren kijken in Drenthe Weerspiegeling van bomen in het water, met drie boten op de voorgrond.

Drenthe kun je prachtig sterren kijken. Door de schone lucht en weinig (licht)vervuiling is onze provincie favoriet bij sterrenkundigen. Dit zijn onze 10 sterrentips!

Tips voor een weekendje Koloniën van Weldadigheid

Tips voor een weekendje Koloniën van Weldadigheid Een stel zit op het terras van Maallust een biertje te drinken

Welk jaargetijde het ook is: de Drentse Koloniën van Weldadigheid zijn altijd een mooie bestemming voor een weekendje weg. Bekijk hier de leukste tips!

5x hotels waar je in de watten wordt gelegd

5x hotels waar je in de watten wordt gelegd De gezellige lange eettafel en een zitje bij Landhuishotel Rikus.

Even weg in eigen land. Tijd voor ontspanning en tijd voor elkaar. In deze vijf hotels met een hoog verwengehalte en op bijzondere locaties kom je helemaal tot rust.

Slapen op een landgoed in Drenthe

Slapen op een landgoed in Drenthe Landgoed Vledderhof

Als je op zoek bent naar een overnachting op stand, dan weten wij nog wel een paar mooie plekken in Drenthe! Laat je verrassen, of verras iemand anders met een overnachting op een landgoed.  

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!