5x culinair genieten op z'n Drents

Heb jij al een tafeltje gereserveerd? Neem plaats in één van de restaurants in Drenthe en geniet samen van de heerlijke gerechten die geserveerd worden. Laat je verrassen door de prachtige locaties. Wij geven vijf tips waar fijnproevers hun hart kunnen ophalen.

Meer inspiratie voor een bezoek aan Drenthe

5x hier moet je zijn

Het Drentse landschap van boven in de ochtendmist

Kan je dit jaar niet op vakantie naar het buitenland? Dit is hét moment om het avontuur eens dichter bij huis te zoeken. In Drenthe bijvoorbeeld. Wij geven je vijf redenen waarom Drenthe dé plek is waar je moet zijn

Ontspannen in dé Oerprovincie van Nederland

Vrouw loopt door korenveld, zon schittert door de bladeren.

Als je leven draait om overvolle agenda’s, continue bereikbaarheid en talloze verplichtingen moet je ook eens tijd maken om de wereld om je heen even op pauze te zetten. Weg van de drukte, terug naar de basis en jezelf. Onthaasten doe je in Drenthe.

5x onontdekte natuurgebieden

Heideschapen in de Drentse natuur.

In Drenthe valt nog zoveel natuur te ontdekken. Naast onze 3 Nationale Parken hebben we namelijk ook prachtige natuurgebieden! Onontdekte pareltjes waar je veilig en in alle ruimte kunt ronddwalen. We zetten 5 tips voor je op een rijtje. 

Must see: het erfgoed van Drenthe

Op de voorgrond wordt een oude foto vastgehouden van koloniehuisjes die je op de achtergrond ziet.

Het (werelds) erfgoed van Drenthe is uitzonderlijk. De collecties in het Drents Museum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de Koloniën van Weldadigheid, de hunebedden en de Hondsrug UNESCO Global Geopark, ze zijn alle onvervangbaar. Kom kijken en je begrijpt waarom.

Oneindig dwalen door prachtige natuur

Stel wandelt door Drentse natuur met grote boom op de achtergrond.

In Drenthe kan je uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Je wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op je netvlies staan, laten niets te wensen over! 

Ontdek de mooiste plekjes op de fiets

Drenthe lijkt wel voor de fiets gemaakt. Al fietsend door de Drentse natuur trekt er allerlei moois aan je voorbij. Je komt door Nationale Parken, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en je ontdekt de mooiste historische plekjes.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!