5x Een wereldreis dichtbij huis

Voor unieke ervaringen hoef je niet per se de grens over. Ook dichter bij huis zijn er genoeg bijzondere plekken te ontdekken. In Drenthe bijvoorbeeld. Weg van de massa en alle ruimte om samen te genieten. Wij geven je vijf redenen waarom de Oerprovincie van Nederland dé plek is waar je moet zijn. 

1. Blauw water & witte stranden

Zonnen op de witte stranden van 't Gasselterveld en zwemmen in het azuurblauwe water van Het Blauwe Meer. In Drenthe vind je de mooiste zwemplassen. Vechten om een strandbedje is niet nodig. Ruimte genoeg! Neem je handdoek mee. Pak schepjes en emmertjes voor de kinderen in. Vul de koelbox en geniet van een heerlijke dag aan en in het water.


 

2. Ongerepte natuurgebieden & Nationale Parken

Drenthe heeft maar liefst drie Nationale Parken en tientallen ongerepte natuurgebieden. Hier wandel je door een steeds wisselend decor. De zandverstuivingen doen hier denken aan de Sahara. Het eindeloze paarse heidelandschap aan lavendelvelden in de Provence. De talloze hunebedden aan Stonehenge. Trek je wandelschoenen aan en gebruik de ruimte om lekker weg te dromen en te fantaseren. 

 

 

3. Hunebed Highway

Vergeet de Route 66 en de Route Napoléon. In Drenthe vind je de enige echte Hunebed Highway. Een mooie route langs maar liefst 47 hunebedden, de oudste monumenten van Nederland, en het Hunebedcentrum. Al slingerend door het landschap passeer je o.a. de dorpjes Exloo, Borger en Zuidlaren. Mooie pittoreske dorpje die zeker een bezoekje waard zijn. 

4. Excursies die je bijblijven

Wil je Drenthe eens op een andere manier ontdekken? Ga dan mee op een excursie! Maak een kano zwerftocht over rivier de Hunze of bezichtig Korenmolen de Juffer vanuit een wildwaterkajak. Verken je de Oerprovincie liever over land? Ontdek de Hondsrug met een Eko-Explorer of maak een unieke belevingstocht door de Koloniën van Weldadigheid.

5. Bijzondere overnachtingen

Geen eigen kampeermiddel of op zoek naar een bijzondere beleving? Boek een boomhut en verblijf op een toplocatie. Overnacht midden in een weiland in een Ackerlodge of word wakker in een plaggenhut. Zoek je liever de Drentse wildernis op? Slaap ver van de bewoonde wereld in een Cabiner of boek een huisje in de natuur

Ook leuk om te lezen

5x back to basic activiteiten

5x back to basic activiteiten Een man leest een kaart zitten in een natuurgebied in Drenthe.

Off-grid overnachten, hiken door de Drentse bossen, op jeepsafari, wildplukken en koken op een kampvuurtje: in Drenthe is het avontuur dichterbij dan je denkt.

Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe Een stel wandelt hand in hand over een zandverstuiving in Drenthe.

In een provincie waar je door zo'n mooi en afwisselend landschap kunt wandelen, liggen natuurlijk ook de mooiste routes voor je klaar. Bekijk ze allemaal in ons overzicht. 

Ontspannen op vakantie en je vakantiegevoel vasthouden

Ontspannen op vakantie en je vakantiegevoel vasthouden Een man staat in de ochtendmist aan de rand van het water bij het Gasselterveld

Ontspannen op vakantie gaan is een hele kunst, net als je werk loslaten en je vakantiegevoel vasthouden. Maar hoe doe je dat? Relax, geen stress, wij helpen je. Dit zijn onze tips.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!