Plaggenhutten

Slapen in een plaggenhut, dat doen we tegenwoordig voor de lol. Maar dat was hier vroeger wel anders. Een plaggenhut werd eind 19e eeuw bewoond door de allerarmste arbeiders. Het ziet eruit als een dak op de grond. Tegenwoordig noemen we dat: superknus! In Drenthe kun je op een paar plekken overnachten in zo'n plaggenhut. En maak je geen zorgen: ze zijn van alle gemakken voorzien. We geven je een paar tips. 

D'Olde Kamp Recreatie

Eigenlijk is deze plaggenhut een klein boerderijtje. En daar horen natuurlijk dieren bij. Vanaf de keukentafel kijk je via een glazen wand direct op de stal van de geiten Greet en Gerrit. Vinden de kinderen het leuk om de geitjes tijdens hun verblijf te verzorgen? Geef dit dan zeker even aan bij je boeking. Deze bijzondere plaggenhut staat op d’Olde Kamp in Ansen. Hier ben je vlakbij het Nationaal Park Dwingelerveld, dus het wordt op en top genieten op deze mooie plek. Als de avond valt, steek je de buiten de vuurkorf aan en als de verhalen op zijn val je heerlijk in slaap in een fijne bedstee. 

Boek hier je plaggenhut
Plaggenhut d'olde kamp

Kampeerterrein de Blauwe Haan

Het Arthouse is een ontwerp van kunstenaar Teun Hocks. Zijn inspiratie voor deze vakantiewoning? De Drentse plaggenhut! En dit is niet zomaar een hutje hoor. Je geniet hier van alle luxe en comfort. Deze accommodatie is zelfs voorzien van een thuisbioscoop. Ruime keuken, prachtige kamer, twee slaapkamers en in de woonkamer staat nog een mooie slaapbank. Je kunt dus gerust met z'n zessen komen. Als je op zoek bent naar een bijzondere en luxueuze plek, dan heb je 'm bij deze gevonden. 

Boek hier je plaggenhut
Plaggenhutten Drenthe

De Toffe Peer Recreatie

Je gaat even terug de tijd in als je overnacht bij de Toffe Peer in het Drentse Ruinerwold. Het vakantiehuisje is gebaseerd op de plaggenhut. Dat betekent dus dat je onder een groen dak slaapt, laag bij de grond. Heerlijk in de bedstee, of op een van de slaapbanken. Het huisje is sfeervol ingericht. Een plekje waar je het snelle, moderne leven algauw achter je laat. Heel fijn: zonsondergangen bekijken vanaf het terras en daarna vuur maken!  

Boek hier je plaggenhut
De Toffe Peer Plaggenhut

B&B Rust & Reuring

Buiten lopen kippen, konijnen, geiten en paarden. Boven het vuur hangt een ketel. Kinderen spelen in de tuin, klimmen in de boomhut of maken hun eigen heksensoep. En jij geniet van de warmte van het kampvuur. Bij bed en breakfast Rust & Reuring is het heerlijk thuiskomen. Hier geniet je van tijd met elkaar en ontdek je samen de omgeving. Want die is prachtig en vol avontuur. En na een dag vol reuring is het tijd voor rust. Kies je voor de hottub, de Finse sauna of allebei? Simpelweg een buitengewone plek om te overnachten! 

Boek hier je plaggenhut
Plaggenhut Sanaforma Logies Buitengewoon

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!