Ontstressen? Kom bewegen in de Drentse natuur

Bewegen in gezonde lucht en zonlicht is dé manier om te ontstressen als het je allemaal even teveel is. Het kan in Drenthe, de stoerste speeltuin van Nederland. De ongerepte natuur biedt volop uitdagingen en adrenalinekicks om lekker je hoofd leeg te maken. Klimmen, fietsen, wandelen, rennen, kanoën of yoga: er is hier altijd wel iets waarmee je loskomt van de hectiek van alle dag. We leggen je uit wat de voordelen zijn van buiten sporten.

Beter voor je brein

Bewegen in de natuur is beter voor je humeur dan sporten met een dak boven je hoofd. De natuur zorgt voor een ontspannen gevoel waardoor je ontstresst. Verder laat onderzoek zien dat activiteiten in de gezonde lucht onder andere je creativiteit, concentratievermogen en probleemoplossend vermogen stimuleren. Ook blijkt dat een groene omgeving je zelfvertrouwen een boost geeft.

Gezonder

Regelmatig bewegen versterkt je immuunsysteem, waardoor je beter bestand bent tegen infecties. In een zweterige sportschool bouw je dat deels weer af, want daar zitten veel meer bacteriën dan buiten. Het grote voordeel van overdag buiten zijn, is ook de aanwezigheid van de zon. Zonlicht zorgt voor aanmaak van vitamine D, wat bijdraagt aan sterkere botten. Ook is deze vitamine goed tegen spierkrampen, migraine, rugpijn en vermoeidheid. En je slaapt beter als je voldoende zonlicht krijgt. Dat is op z’n beurt weer van positieve invloed op je algehele fitheid. 

Gratis onbeperkt sporten

Ook mooi aan buiten sporten: het is gratis en het kan altijd! Fiets naar een meertje en duik erin, ga hardlopen, skeeleren, fietsen of zoek een streetworkoutpark om de nodige rek- en fitnessoefeningen te doen.

Je kunt ook afwisselen, alleen al in onze bossen kun je alle kanten op. Natuurlijk is mooi weer daarbij fijn, maar ook met slecht weer is buiten sporten niet verkeerd. Als je helemaal moe, koud en nat onder een warme douche stapt, voel je je daarna extra voldaan. Je slaapt beter daardoor en ook dat krijg je gratis.

Privacy

Afhankelijk van het tijdstip en de locatie, heb je in de buitenlucht het rijk helemaal voor jezelf. Werk schaamteloos aan je looptechniek, hijg of boer of zing zo hard als je wilt. Als je drukke groepslessen en een volle gym gewend bent, zal er in de gezonde lucht van Drenthe een wereld voor je opengaan. We hebben mooie routes voor hardlopen, wandelen, paardrijden en fietsen. 

Langer volhouden

Op straat en in de natuur zijn, geeft je allerlei zintuiglijke prikkels die ervoor zorgen dat je niet of amper op je horloge kijkt. Je kijkt om je heen, in plaats van naar het beeldscherm of de persoon naast je. Dat afwisselen zorgt er ook voor dat je je training langer volhoudt. Zelf je route bepalen brengt je verder.

Overtuigd van alle voordelen van sporten in de natuur? Pak dan je sportkleren in en beweeg je naar Drenthe.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!