Fietsknooppunten

Het fietsknooppuntensysteem is ideaal wanneer je zelf je eigen route en het aantal kilometers wilt samenstellen. In Drenthe kom je met de knooppunten op de mooiste plekjes, want ook de ANWB bewegwijzerde themaroutes zijn opgenomen in het fietsknooppuntensysteem. Met maar liefst 500 informatiepanelen en 20.000 routebordjes kun je Drenthe op de fiets gemakkelijk verkennen. En onderweg heb je alle tijd om volop te genieten van de prachtige natuur waar je doorheen fietst.


Hoe werkt het knooppuntensysteem?

1.

Begin bij het knooppunt waar je je fietsroute wilt beginnen. Onthoud het nummer van dit knooppunt, zodat je een rondje kunt maken en daar weer kunt eindigen. Het fietsroutenetwerk is voorzien van herkenbare groen/witte bordjes met het nummer van het knooppunt.

2.

Bij ieder knooppunt kun je je route, wanneer gewenst, nog aanpassen. De pijlen wijzen je in de goede richting.

3.

Af en toe zal de route die je gekozen hebt, overgaan in een ANWB bewegwijzerde route. In dit geval volg je dan tijdelijk de ANWB bordjes. Uiteraard wordt dit duidelijk aangegeven met een melding: 'volg deze route'.

4.

Bij elk knooppunt kun je kiezen in welke richting je verder wilt fietsen.

Tip: Als je je fietstocht plant via één van de online routeplanners, kun je vaak ook de GPX-gegevens van de route downloaden naar je smartphone. Hierdoor heb je altijd de route bij je.

Online routeplanner

Via knooppuntkaartjes of een online routeplanner stel je eenvoudig je eigen fietsroute samen. Er zijn diverse websites waarop je je een online routeplanner kunt vinden, bijvoorbeeld de website van Fietsknoop, het Landelijk Fietsplatform, route.nl of de ANWB. De routes zijn dubbelzijdig bewegwijzerd. Je kunt dus in twee richtingen fietsen, van knooppunt naar knooppunt via de genummerde borden. 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!