Wandelnetwerk

Zijn compleet uitgestippelde wandelroutes niets voor jou? Met het wandelknooppuntennetwerk bepaal je heel gemakkelijk zelf waar en hoe lang je wandelt. In steeds meer delen van Drenthe wandel je van knooppunt naar knooppunt. Zo ontdek je Drenthe helemaal op je eigen wijze.

Hoe werkt het?

Je kunt je wandelroute starten vanaf elk genummerde knooppunt. Bij sommige knooppunten vind je een informatiepaneel, maar er staat sowieso altijd een knooppuntpaal. Op deze paal vind je een kaartje van de directe omgeving met daarop de bijbehorende knooppuntnummers. Kies het knooppuntnummer waar je naartoe wilt lopen, wandel en geniet! Witte bordjes met bruine pijlen brengen je met het grootste gemak naar het volgende knooppunt. Alle tijd dus om tijdens het wandelen om je heen te kijken en te genieten van al het moois dat je tegenkomt.

Waar?

In Drenthe kun je in de gemeenten De Wolden, Westerveld, Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn en Midden-Drenthe al wandelen via het wandelknooppuntennetwerk. En het Wandelnetwerk in Drenthe groeit. In steeds meer delen van Drenthe wandel je van knooppunt naar knooppunt. 

Voorbereid op pad

Wil je je knooppunten van tevoren samenstellen? Je plant je wandelroute heel eenvoudig online via Wandelnet, Wandelknoop.nl, ANWB of Routeyou.  Kaarten van de locale wandelnetwerken zijn te verkrijgen bij de Tourist Info Punten. Maak je een wandeling in de buurt van de provinciegrens? Geen probleem. Het Drentse wandelnetwerk sluit aan op de netwerken van de naastgelegen provincies.

Te gast

Het wandelnetwerk is tot stand gekomen omdat veel verschillende grondeigenaren toestemming hebben verleend voor het gebruik van hun paden. Neem dan ook vooral de regels van de grondeigenaren in acht, sluit hekken en laat geen afval achter. Het gebruik van de wegen en paden is op eigen risico. 

Weilanden en schouwpaden: honden aan de lijn

Wandel je langs of in de buurt van weilanden? Houd honden dan aan de lijn. Ook als je geen vee ziet staan. Honden kunnen via hun ontlasting koeien besmetten met Neospora, een heel besmettelijke ziekte. Schouwpaden zijn paden die langs water lopen (sloten, kanalen en beken). Ook op deze paden moeten honden aangelijnd blijven.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!