Pluktuinen

Een bezoek aan een pluktuin is leuk voor jong en oud. Je plukt er het lekkerste fruit, proeven mag, of verse kruiden. Liever een mooi boeket op tafel? Kies dan voor een bloemenpluktuin en pluk een mooi boeket bij elkaar. Kies jouw favoriet uit onderstaande tuinen en kom plukken!

Pluktuin Zeldenrust - Fruit en bloemen

De pluktuin Zeldenrust in Wapse staat vooral bekend om haar blauwe bessen. Maar je kunt hier ook voor ander zoet en sappig fruit terecht, zoals zomer- en herfstframbozen, rode, zwarte en witte bessen én kruisbessen. En wil je naast het fruit ook nog een mooi boeket mee voor thuis? In de bloemenpluktuin pluk je hier ook nog eens een prachtige bos bij elkaar. Zeker doen: bestel een kopje koffie met het overheerlijke blauwe bessentaartje!

Miss Tuinboon - Bloemen en kruiden

Bij Miss Tuinboon in Gees pluk je bloemen en biologische kruiden. Ook aan de kleine plukkers is gedacht, want die kunnen hier op pad met een eigen klein knipschaartje. Kom je hier plukken, dan is een bezoek aan de winkel verplichte kost (waarschuwing; het is erg lastig om hier met lege handen naar buiten te lopen). Leuk om te doen: meld je aan voor de workshop Parfum & Bloemen met geurengoeroe Erik Zwaga.

Pluktuin Elim - Fruit

Fans van blauwe bessen kunnen in Elim hun hart ophalen. Je vindt hier maar liefst 30 verschillende soorten (wij wisten ook niet dat er zoveel verschillende waren), en elke soort smaakt nét weer even anders. En omdat sommige vroeg en sommige laat rijp zijn, duurt het plukseizoen hier lekker lang. Gezonde smultip: je haalt hier ook huisgemaakte en 100% pure bessensap en bessenjam. Nammenam!

Bloem'n Lokaal - Bloemen

Zin om met enige regelmaat een zelfgeplukt boeket op tafel te zetten? Bij Bloem'n Lokaal in Wezup kun je niet enkel eenmalig komen plukken, je kunt er ook een stempelkaart afnemen om drie of vijf keer langs te komen. Eigenaresse Rhea Wessemius loopt graag even met je mee om te laten zien hoe je de bloemen het beste plukt met het geleende snoeischaartje. Verwentipsluit een boeketabonnement af, dan ontvang je gedurende het bloemenseizoen elke week een vers boeket voor op tafel!

Fraaiii - Bloemen

Bij Fraaiii in Erica kun je niet alleen terecht voor prachtige bloemen en leuke workshops, in de zomer kun je hier ook je eigen boeket plukken in de pluktuin. Je vindt er de mooiste zomerbloemen. Kies zelf welke bloemen het beste bij jou in huis passen en stel je eigen boeket samen. Loop als je klaar bent zeker ook de winkel nog even binnen, want ze verkopen hier ook kleine meubels en leuke woonaccessoires

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!