MTB Gieten-Gasselte

(30.0 km)

 • Download
 • De MTB route tussen Gieten en Borger leidt je over de Drentse Hondsrug. De redelijk uitdagende route loopt grotendeels door de bossen van Staatsbosbeheer. Je fietst afwisselend over wat bredere zandpaden, prachtige bochtige singletracks en korte klimmetjes. Gebruik van verharde wegen wordt tot een absoluut minimum beperkt. Deze route is geschikt voor de gevorderde MTB'er. 

  Parkeren

  Parkeren kan aan de Nijeslootsweg, 9461 DC Gieten.

  Bewegwijzering

  De route wordt bewegwijzerd aan de hand van witte bordjes met rode opdruk van het internationale MTB-teken (driehoek met twee rondjes).

  Verbindingsroutes

  Verbin…

  De MTB route tussen Gieten en Borger leidt je over de Drentse Hondsrug. De redelijk uitdagende route loopt grotendeels door de bossen van Staatsbosbeheer. Je fietst afwisselend over wat bredere zandpaden, prachtige bochtige singletracks en korte klimmetjes. Gebruik van verharde wegen wordt tot een absoluut minimum beperkt. Deze route is geschikt voor de gevorderde MTB'er. 

  Parkeren

  Parkeren kan aan de Nijeslootsweg, 9461 DC Gieten.

  Bewegwijzering

  De route wordt bewegwijzerd aan de hand van witte bordjes met rode opdruk van het internationale MTB-teken (driehoek met twee rondjes).

  Verbindingsroutes

  Verbindingsroutes naar andere MTB-routes worden veelal met een zwarte opdruk aangegeven en soms met een twee kleuren opdruk. Klik hier voor alle informatie over MTB routes.

  • MTB Gieten-Gasselte routebordje

  • Verbindings routebordje

  Dit ga je zien

  Startpunt: Nijslootsweg
  9461 Gieten
  1

  Boswachterij Gieten-Borger

  Boswachterij Gieten-Borger
  2

  Deze twee hunebedden liggen netjes in een rustig park in Drouwen omgeven door gras. Als u met uw rug naar de weg staat is hunebed D19 het rechter hunebed. Beide hunebedden zijn vrij compleet, even groot en liggen dicht bij elkaar.

  Hunebed D19 en D20
  Eindpunt: Nijslootsweg
  9461 Gieten

  Beschrijving

  Startpunt: Nijslootsweg
  9461 Gieten

  Extra Info

  • Van oorsprong is het gebied een heidegebied, maar tegenwoordig is bijna het gehele gebied bebost. Velen zullen de bossen en zandafgravingen kennen van de Hondsrug Classic en de internationale cyclocross wedstrijden.
  • De Hondsrug is een eeuwenoude natuurlijke verhoging, die is ontstaan rond de IJstijd. 
  • Ondanks dat het in Drenthe relatief vlak is kom je hier toch heuveltjes en glooiingen tegen. Zo zijn de oevers van twee voormalige zandafgravingen volop benut. De paden die hier zijn gecreëerd zijn voorzien van enkele flinke klimmetjes met als beloning een mooi uitzicht over het blauwe water.
  • Het gehalte aan singletracks in de route is hoog, zo is naar/langs de N34 bij Gasselte een prachtige flowtrail gemaakt. Om de snelheid vast te houden zijn verspreid over de route kombochten gebruikt. Al met al biedt de route voor elk wat wils !
  • Gert Jakobs, voormalig profwielrenner
   "Deze mountainbikeroute langs ’t Nije Hemelriek is ontzettend afwisselend. Het is technisch, met veel hoogteverschillen, mooie kombochten en singletracks. Verschillende ondergronden wisselen elkaar af. Zwart zand met boomstronken, gevolgd door het mulle zand bij de zandafgraving. Deze route vereist verschillende technieken en dat maakt het erg uitdagend."
  Eindpunt: Nijslootsweg
  9461 Gieten

  Blijf op de hoogte

  Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

  Schrijf je in!