EK Wielrennen 2023

Dit jaar vindt het Europees Kampioenschap Wielrennen plaats in Drenthe! Van 20 t/m 24 gaan de wegwedstrijden in verschillende plaatsen door de hele provincie van start. Het belooft één groot wielerfestijn te worden met als hoogtepunt de finish op de VAM-berg. Kom de Europese toppers aanmoedigen in Drenthe of stap zelf op de fiets en ontdek de prachtige landschappen van de Oerprovincie van Nederland.

Evenementen & activiteiten - Breng een bezoek aan de evenementen en activiteiten in aanloop naar het EK Wielrennen 2023

Bedwing zelf ook de VAM-berg

Benieuwd naar je eigen klimkwaliteiten? Probeer het parcours zelf en beklim de VAM-berg. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% en een keienstrook van 150 meter is het een behoorlijke kuitenbijter.

Test je klimkwaliteiten

Ontdek Drenthe op de racefiets

Bos, heide, vennen en zandverstuivingen. Het landschap in Drenthe wisselt zich in rap tempo af en verveelt geen moment. Fiets langs hunebedden, door UNESCO-werelderfgoed en stop in één van de gezellige dorpjes af voor een kop koffie of smakelijke lunch. Welke route kies jij?

Meer informatie over het EK

Het laatse nieuws, achtergrondinformatie, routes, starttijden -locaties. Je vindt het allemaal op de officiële website van het EK Wielrennen 2023.

Ga naar de website
Luchtfoto van racefiets- en mountainbikepaden.

Boek je verblijf in Drenthe

Alles meemaken? Boek dan alvast je overnachting. Of je nu een hotel zoekt of toch liever in een vakantiehuisje of B&B verblijft, je vindt altijd een slaapplek in Drenthe.

Mountainbiken in Drenthe

Naast wielrennen kun je hier ook heel goed mountainbiken. Wij geven je 5 redenen waarom Drenthe dé plek is om op je mountainbike te stappen.

Bekijk de 5 redenen
Mountainbiker gaat scherp door de bocht over een zandpad in het bos.
  • Mountainbiker gaat scherp door de bocht over een zandpad in het bos.

Dit vind je vast ook interessant

5x Rappe racefietsroutes in Drenthe

5x Rappe racefietsroutes in Drenthe Wielrenners fietsen langs een hunebed in Drenthe.
Blog

Door Fietssport.nl
Lekker doortrappen in een mooie omgeving? Dan ben je in Drenthe aan het goede adres. Wij reden 5 rondjes die voor iedere racefietser geschikt zijn.

Op Fietse in Drenthe

Op Fietse in Drenthe Een wielrenner in de natuur.
Kijktip

In de 6-delige tv-serie van RTV Drenthe volg je kaartenmaker Sjaak Koote op zijn routes die hij speciaal voor het programma ontwikkeld heeft. De routes zijn gratis te downloaden.

Routetest 'Typisch Drenthe'

Routetest 'Typisch Drenthe' Fietsfanaat Peter staat in zijn wieltenue naast zijn fiets
Blog

Door Racefietsroutes.nl
Op zoek naar een mooie racefietsroute? Fietsfanaat Peter fietste de route Typisch Drenthe en schreef er een blog over. Lees zijn bevindingen en tips.

Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

Ik doe mee