EK Wielrennen 2023

Wielerfan? Noteer dan 20 tot en met 24 september in je agenda, want dan vindt hier het Europees Kampioenschap Wielrennen 2023 plaats! Bauke Mollema, Tadej Pogacar, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos, je kunt ze hier allemaal bewonderen. 

De wegwedstrijden gaan van start in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Coevorden en Assen. Vanuit daar trekken de renners richting de finish die bovenop de VAM-berg ligt. De tijdritten en Mixed Team Relay vinden plaats in Emmen, met Wildlands als start- en finishlocatie. 

Voorproefje van het EK Wielrennen

De VAM-berg staat centraal tijdens het EK. Hij zal meerdere keren worden beklommen en de finish is op de top. Neem een voorproefje op het EK Wielrennen en verken dit gedeelte van het parcours.

Een wielrenner komt met gebalde vuist over de finish terwijl hij het peloton achter zich laat.
  • Een wielrenner komt met gebalde vuist over de finish terwijl hij het peloton achter zich laat.

Bedwing zelf ook de VAM-berg

Benieuwd naar je eigen klimkwaliteiten? Probeer het parcours zelf en beklim de VAM-berg. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% en een keienstrook van 150 meter is het een behoorlijke kuitenbijter.

Test je klimkwaliteiten

Boek je verblijf in Drenthe

Alles meemaken? Boek dan alvast je overnachting. Of je nu een hotel zoekt of toch liever in een vakantiehuisje of B&B verblijft, je vindt altijd een slaapplek in Drenthe.

Mountainbiken in Drenthe

Naast wielrennen kun je hier ook heel goed mountainbiken. Wij geven je 5 redenen waarom Drenthe dé plek is om op je mountainbike te stappen.

Bekijk de 5 redenen
Mountainbiker gaat scherp door de bocht over een zandpad in het bos.
  • Mountainbiker gaat scherp door de bocht over een zandpad in het bos.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!