Tijdreisroute Leewal


  • Download
(7,5 km)

De Tijdreisroute Leewal is een bewegwijzerde route van 7,5 km door bossen, heidevelden en stuifzand. Je maakt een tijdreis van 470.000 jaar, langs hunebedden en akkers. Je ontdekt indrukwekkende overblijfselen van de ijstijden en de raadselachtige Leewal die door het landschap kronkelt. Er is ook een app beschikbaar bij deze route; met filmpjes, animaties en opdrachten. De route is niet verhard.

Dit ga je zien

Startpunt: Zuideinde 36
7875 CD Exloo
1
Tijdreisroute Leewal

Maak een tijdreis van 470.000 jaar. Ontdek tijdens het wandelen indrukwekkende overblijfselen van de ijstijden en de raadselachtige Leewal die door het landschap kronkelt.

2
Openluchtbad Leewal

Het openluchtbad De Leewal in Exloo beschikt over een kleuterbad, een polo(wedstrijd)bad, waarin natuurlijk ook op een ontspannende manier baantjes kunnen worden gezwommen en een recreatief bad

3
Hunebed D31

Dit is een bijzonder hunebed gelegen tussen Exloo en Valthe. Het bestaan van dit hunebed is niet erg bekend en het is ook niet goed verzorgd. Toch is het een leuke belevenis om dit hunebed te gaan bezoeken omdat er een soort prehistorische sfeer hangt.

41
55
56
53
74
44
Eindpunt: Zuideinde 36
7875 CD Exloo

Beschrijving

Startpunt: Zuideinde 36
7875 CD Exloo

Parkeren en OV

De route is bereikbaar vanaf twee startpunten:

- Parkeerplaats zwembad Leewal, Zuideinde 36, 7875 CD Exloo
- Parkeerplaats Fletcherhotel De Hunzebergen, Valtherweg 36, 7875 TB Exloo 

Bewegwijzering

De route is bewegwijzerd met bordjes met daarop een mammout silhouet.

Honden

Honden mogen mee mits aangelijnd.

Eten & drinken

Wil je wat eten of drinken tijdens deze wandeling? Dat kan bij het start- en eindpunt Het Fletcherhotel.

Extra info

Je ziet tijdens deze route indrukwekkende overblijfselen van de ijstijden en de raadselachtige Leewal die door het landschap kronkelt. Een tijdbalk geeft veel informatie over de historie van het Hondsruggebied. Er is een app beschikbaar bij deze route. Met 360gradenfilmpjes, animaties en opdrachten beleef je die historie van heel dichtbij en krijg je veel informatie over het ontstaan van het gebied, over droogdalen en over de wolharige mammoet en de sabeltandtijger die hier hebben geleefd. Zowel in de Appstore (Apple) als de Playstore (Android) zoek je daarvoor naar de app 'De Hondsrug Hunzebosroutes'.

Heb je een VR-bril? Neem hem dan mee, dan kom je nóg dichterbij!

Eindpunt: Zuideinde 36
7875 CD Exloo
  • 41
  • 55
  • 56
  • 53
  • 74
  • 44

Kenmerken

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!