De tips van de OutdoorBloggers

Dit zijn de OutdoorBloggers. Beter bekend als de leukste outdoorvrouwen van Nederland. Zij hebben deelgenomen aan een wandelestafette door Drenthe. Elke dag een ander traject, gewandeld door een andere outdoorvrouw. Hun ervaringen hebben ze vastgelegd in mooie blogs. Deze willen we jullie niet onthouden. Veel leesplezier! 

 

De tip van Bregje

Bregje schrijft voor www.wandelvrouw.nl. Een persoonlijk blog vol inspiratie. Hier lees je alles over mooie wandelbestemmingen, tips voor gezellige wandelweekendjes en -vakanties en krijg je ook nog eens handige wandeltips! 

Het Reestdal

"Ik ga van de openbare weg af en wandel via smalle paadjes en bruggetjes door beekdalgrasland. Ik steek de rivier over en ga door zompig landschap. Dit is uniek". foto:@wandelvrouw 

Lees het complete blog

De tip van Mirre

Op www.denederlandsetoerist.nl neemt Mirre je mee op ontdekkingstocht door eigen land. Kastelen, musea en knusse bed and breakfasts; ze komen allemaal aan bod. Maar ook voor de mooiste wandelroutes heeft Mirre natuurlijk een plekje gereserveerd!

Het Dwingelderveld

"Als je de natuur ten volle wilt ervaren, weg van de bewoonde wereld, kom dan naar het Dwingelderveld. Tijdens een mooie wandeling van 13 kilometer kun je van alles tegenkomen van de zeldzame veldleeuwerik tot kraanvogels ..". foto:@denederlandsetoerist

Lees het complete blog

De tip van Carolien

Carolien van www.dreamtheworld.nl is niet alleen fanatiek blogger, maar ook professioneel fotograaf. Op haar blog laat ze lezers in tekst en beeld genieten van de mooiste natuur en buitenactiviteiten. 

Holtingerveld

"Nu is het Brandeveen een idyllische waterplas, waar je heerlijk kunt wandelen. Ik neem de tijd voor een picknick en geniet van de weerspiegeling van de dreigende luchten in het water. En het mooie is, ik ben er helemaal alleen!" Foto: @dreamtheworld 

Lees het complete blog

De tip van Wanda

www.wandawandelt.nl is de plek waar Wanda wandelaars inspiratie en informatie biedt over de leukste wandelroutes, mooie wandelbestemmingen en wandeluitrusting. 

Drents-Friese Wold

"Als ik op de Hoekenbrink kom, verstil ik helemaal; wat een prachtige plek! De heide en zandheuvels omringd door bossen zijn een ware oase van rust. Ik ga zitten op een bankje en bedenk me dat alleen de schaapskudde nog mist. " Foto: @wandawandelt 

Lees het complete blog

De tip van Antonette

Antonette heeft één doel. En dat is de jongere generatie inspireren vaker naar buiten te gaan, bewuster om gaan met de natuur en vaker actieve reizen te laten maken. Op haar blog www.we12travel.nl levert ze hiervoor de nodige inspiratie. 

Mantingerveld

"We lopen over smalle, heuvelachtige paadjes en door een prachtig bos met jeneverbesstruiken. Even verderop wijst Willem me de oudste den aan, de oudste boom van het Mantingerveld". Foto: @we12travel 

Lees het complete blog

De tip van Aniek

Op www.avontuuropreis.com laat Aniek je zien hoe je bestemmingen op een avontuurlijke manier kan ontdekken. Op haar blog lees je alles over outdoor reizen, avontuur, fietsen en wandelen en natuur. 

Oude Diep

"Ik zie de Hooglanders nu van wat dichterbij. Maar het heidegebied is dankzij de vele vennetjes, veenputten en venige grond, vooral een paradijs voor watervogels". Foto: @avontuuropreis 

Lees het complete blog

Ook leuk om te lezen:

Drentse geluksmomentjes

Drentse geluksmomentjes

Ooit een zonsondergang gezien in Drenthe? Je weet niet wat je ziet. Het lijkt alsof de wereld even haar adem inhoudt. Een klein geluksmomentje waarvan Drenthe er heel veel heeft. 

Even helemaal weg in eigen land

Even helemaal weg in eigen land Een vrouw kijkt uit over het landschap terwijl ze op een stoel voor de trekkershut zit

Leven in plaats van geleefd worden. Even de tijd stil zetten met een weekendje weg in eigen land. Dat kan in Drenthe. 

Tips voor smartphone fotografie

Tips voor smartphone fotografie

De natuur in Drenthe is onvergetelijk. Zeker als je er foto’s van maakt. We geven je wat tips om de natuur in Drenthe zo goed mogelijk vast te leggen.

Culinair genieten op z'n Drents

Culinair genieten op z'n Drents De Jufferen Lunsingh in Westervelde

Culinair genieten op z’n Drents! Wij geven vijf culinaire tips waar de liefhebber zijn hart kan ophalen.

De tips van Marleen Brekelmans

De tips van Marleen Brekelmans Foto van Marleen van bijzonderplekje.nl gebruikt voor blog De Tip van.... Marleen

Op zoek naar de leukste tips en verrassende adressen voor levensgenieters reist Marleen heel Europa door. Haar Drenthe tips lees je hier. 

5x Onontdekte natuurgebieden

5x Onontdekte natuurgebieden Waterrijk gebied Bargerveen met veenmos.

In Drenthe valt nog zoveel natuur te ontdekken. Naast onze 3 Nationale Parken hebben we namelijk ook prachtige natuurgebieden! Lees hier de vijf tips. 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!