Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Stilte, buitenlucht en andere Drentse geluksmomentjes

Ooit een zonsopgang gezien in Drenthe? Je weet niet wat je ziet. De zon verschijnt langzaam aan de horizon, het lijkt alsof de hele wereld even de adem inhoudt. De natuur krijgt steeds meer kleur, en na een koele en donkere nacht laat de ochtendzon de wereld weer ontwaken. Je inhaleert de frisse buitenlucht en neemt de stilte in je op. Eén met de natuur, zo zou je je altijd willen voelen. Acht Drentse geluksmomentjes om van te genieten.

Goede gesprekken

De beste gesprekken komen als je de rust voelt en ontspannen bent. Ongedwongen, omdat je bij jezelf en tot elkaar komt. Of je nu aan het crossen bent op je mountainbike of kalm geniet van een boswandeling: op een dag in de buitenlucht heb je elkaar altijd wat te vertellen. We garanderen je bijzondere ontmoetingen en goede gesprekken. Daar is in Drenthe alle tijd voor.

Zingende vogeltjes

Wie wordt niet blij van zingende vogeltjes? Bij ons hoor je ze de hele dag en hun geluiden komen van alle kanten. Ze voelen zich thuis hier, want Drenthe is dun bevolkt en dat trekt vogels aan. De zanglijster, merel, spreeuw, koolmees, roodborst, tjiftjaf en vinken: vooral bij zonsopgang geven ze een geweldig concert.

Zonsopgang

Een nieuwe dag begint. De zon geeft mooie felle kleuren die voor een fraai contrast zorgen. Vogels ontwaken zingend en jij bent er getuige van. De ochtendvorst laat de bladeren op de grond onder je schoenen knisperen, wanneer je lekker warm aangekleed door de natuur stapt. Terwijl iedereen om je heen nog slaapt, heb je even de wereld voor jezelf.

Stilte

Drenthe is een stille provincie. We hebben zelfs twaalf officiële stiltegebieden, waaronder het gebied rond Leekstermeer-Roderwolde, bij Leek. Dit is maar liefst 1.500 hectare groot. De rust vind je overal bij ons, vanwege de dunbevolkte gebieden en uitgestrekte natuur. Weg uit de drukte, weg uit het lawaai. Puur Drenthe. Zalig.

 

Buitenlucht

Ga van de gebaande paden en trek dwars door de Drentse wildernis. Kom hier de buitenlucht in, het maakt niet uit wat je doet. Je kunt mountainbiken, paardrijden, vogels spotten, hardlopen enzovoort. Ruimte genoeg. Zelfs in de verte zie je geen bebouwing. Je krijgt letterlijk lucht.

Boswandeling

In het bos ben je in een andere wereld. Het gedempte licht en geluid, de ondergrond, de planten en dieren: alles is anders dan erbuiten. Oneindig dwalen, een boswandeling is afwisselend voor jong en oud, ook in de wintermaanden. En met kinderen geniet je ook van hun plezier.

Foto’s terugkijken

Foto’s maken is steeds makkelijker. Vrijwel iedereen heeft een smartphone en de kwaliteit van de foto’s die je ermee maakt is vaak beter dan die van een compact camera. Foto’s terugkijken is leuk, omdat je verblijf in Drenthe er ook weer mee terugkomt. Zo beleef je al die kleine geluksmomentjes steeds weer opnieuw.

Herinneringen ophalen

Net als foto’s terugkijken is herinneringen ophalen ook fijn. Of je dit nu in je eentje online doet of al kletsend in gezelschap: door te delen herinner je je altijd meer. En komt er niets meer boven? Dan wordt het misschien tijd om de Drentse natuur weer in te duiken. Want mooie herinneringen en gelukkige momenten heb je immers nooit genoeg.  

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!