Stilte, buitenlucht en andere Drentse geluksmomentjes

Ooit een zonsondergang gezien in Drenthe? Je weet niet wat je ziet. De zon verdwijnt langzaam aan de einder, het lijkt alsof de hele wereld even de adem inhoudt. De paarse heidevelden veranderen van kleur, de bomen krijgen een mysterieuze gloed. Je inhaleert de volle buitenlucht in en neemt de stilte in je op. Eén met de natuur, zo zou je je altijd willen voelen. Tien Drentse geluksmomentjes om van te genieten.

 

Goede gesprekken

De beste gesprekken komen als je de rust voelt en ontspannen bent. Ongedwongen, omdat je bij jezelf en tot elkaar komt. Of je nu aan het crossen bent op je mountainbike of kalm geniet van een boswandeling: op een dag in de buitenlucht heb je elkaar altijd wat te vertellen. We garanderen je bijzondere ontmoetingen en goede gesprekken. Daar is in Drenthe alle tijd voor.

Zingende vogeltjes

Wie wordt niet blij van zingende vogeltjes? Bij ons hoor je ze de hele dag en hun geluiden komen van alle kanten. Ze voelen zich thuis hier, want Drenthe is dun bevolkt en dat trekt vogels aan. De zanglijster, merel, spreeuw, koolmees, roodborst, tjiftjaf en vinken: vooral bij zonsopgang geven ze een geweldig concert.

Zonsopgang

Een nieuwe dag begint. De zon geeft mooie felle kleuren die voor een fraai contrast zorgen door de wolken. Planten openen hun bloemen, vogels ontwaken zingend en jij bent er getuige van. Terwijl iedereen om je heen nog slaapt heb je even de wereld voor jezelf.

Stilte

Drenthe is een stille provincie. We hebben zelfs twaalf officiële stiltegebieden, waaronder het gebied rond Leekstermeer-Roderwolde, bij Leek. Dit is maar liefst 1.500 hectare groot. De rust vind je overal bij ons, vanwege de dunbevolkte gebieden en uitgestrekte natuur. Weg uit de drukte, weg uit het lawaai. Puur Drenthe. Zalig.

Fietsen

Fietsen geeft je een ongelooflijk gevoel van vrijheid. Met de juiste versnelling voelt het alsof je door de natuur zweeft. Rustig peddelend zie je ongerept Drenthe op z’n mooist. En met 1.200 kilometer fietspad waaruit je kunt kiezen is er altijd een droomroute voor je bij.

Buitenlucht

Ga van de gebaande paden, trek dwars door de Drentse wildernis. Kom hier de buitenlucht in, het maakt niet uit wat je doet. Je kunt zwemmen in een natuurbad, paardrijden, vogels spotten, meedoen aan een trailrun enzovoort. Ruimte genoeg. Zelfs in de verte zie je geen bebouwing. Je krijgt letterlijk lucht.

Zonsondergang

Na een dag in de Drentse buitenlucht gaan de meeste mensen vroeg slapen. Je voelt je voldaan en zit vol indrukken van al je ontdekkingen en belevenissen. Bekijk als ‘slaapmutsje’ nog even de zonsondergang: je zult er nog lekkerder mee naar bed gaan.

Boswandeling

In het bos ben je in een andere wereld. Het gedempte licht en geluid, de ondergrond, de planten en dieren: alles is anders dan erbuiten. Oneindig dwalen, een boswandeling is afwisselend voor jong en oud. En met kinderen geniet je ook van hun plezier.

Foto’s terugkijken

Foto’s maken is steeds makkelijker. Vrijwel iedereen heeft een smartphone en de kwaliteit van de foto’s die je ermee maakt is vaak beter dan die van een compact camera. Foto’s terugkijken is leuk, omdat je verblijf in Drenthe er ook weer mee terugkomt. Zo beleef je al die kleine geluksmomentjes steeds weer opnieuw.

Herinneringen ophalen

Net als foto’s terugkijken is herinneringen ophalen ook fijn. Of je dit nu in je eentje online doet of al kletsend in gezelschap: door te delen herinner je je altijd meer. En komt er niets meer boven? Dan wordt het misschien tijd om terug te komen. In Drenthe heb je alle ruimte om nieuwe herinneringen te maken. Pak je spullen, want gelukkige momenten heb je immers nooit genoeg.