Dagje Veenhuizen met de kleinkinderen

Zin om er een gezellig dagje op uit te gaan met de kleinkinderen? Plan een dagje Veenhuizen. Het Gevangenismuseum is een leerzaam en spannend uitje voor jong en oud. En in dit bijzondere dorp vind je tal van gezellige plekjes in monumentale panden waar ze overheerlijke koffie, fris en wat lekkers serveren. Onze speciale tip: de lekkerste huisgemaakte patat op een heel bijzondere locatie. Zien we jullie snel?

Start met koffie en verse wafels

Start jullie dag in het nostalgische 'Levend museum Eethuis' van Deco Loge. In de sfeervolle koffieschenkerij genieten jullie van een kopje koffie, een glaasje fris en overheerlijke vers gebakken wafels.

Meer informatie
Ingang kadowinkel in Veenhuizen.

Bezoek het Gevangenismuseum - Durf jij het aan?

Een bezoek aan het Gevangenismuseum staat voor dit dagje weg natuurlijk al vast. De kaartjes zijn online al gekocht, dus jullie kunnen zo naar binnen. In en rondom het Gevangenismuseum is van alles te doen. Moet je je overenthousiaste kleinkinderen een halt toeroepen, sla ze gerust in de boeien. Ontdek samen hoe een gevangeniscel eruit zag, of ontrafel de Vloek van Veenhuizen. Je kunt zelfs een ritje in een boevenbus maken. Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen in het Gevangenismuseum.

Nog tijd over?

Is er nog tijd over en zijn de kleinkinderen klaar voor nog meer avontuur? Ga dan samen op zoek naar schatten (geocaches) met de GeoTour Kop van Drenthe. Één van de verhaallijnen gaat over de Koloniën van Weldadigheid. Vinden jullie alle schatten?

Meer informatie
Een deelneemster vind een Geocache in een stenen muur.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!