5x kabouters in Drenthe

Voor kabouters is Drenthe een feestje! Bos, paddenstoelen, konijnenholletjes en kronkelpaadjes. Ze zijn er dol op. En laten we daar nu net heel veel van hebben in Drenthe. Zet je rode puntmuts op en waan je in de wereld van de kabouters. Want dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ontdek je in Drenthe.

Kabouterland

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Ga mee op avontuur en beleef een dagje uit met kabouters, trollen en dieren. Al dwalende door een geheimzinnig konijnenhol kun je kabouters van dichtbij bespieden. Of maak een spannende tocht door de trollengrot naar de raadselachtige kasteelruïne. Je loopt via een overdekt wandelpad en komt onderweg bijzondere planten en kleine exotische dieren tegen.

Attractiepark Sprookjeshof

In Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren komen sprookjes tot leven. Hans en Grietje, Sneeuwwitje en de zeven Dwergen, Doornroosje, de Smurfen, Roodkapje en nog vele anderen vind je hier allemaal. Naast het Sprookjesbos is er een heus Kabouter Klauter Kasteel. In deze indoor speelhal vind je onder andere een reuze familieglijbaan, trampolines, een spannende shooterarena en nog veel meer!

Kabouterpad

Wanneer je het Kabouterpad in het Drents-Friese Wold bewandelt, vind je overal kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Zet je speurneus op en met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen.. En misschien nog wel veel meer!

Plopsa Indoor Coevorden

Laat je in Plopsa Indoor Coevorden betoveren door de magische wereld van Studio 100 en ontmoet Kabouter Plop. Ga op verkenning in Plop's speelboom, klim van de ene naar de andere kant en glijd met de glijbaan recht het ballenbad in! Naast je favoriete kabouter zijn Maya de Bij, Bumba, Wickie de Viking en Mega Mindy ook nog van de partij!

Pannenkoekhuis Kabouterwoud

Sluit je kabouterdag af in Pannenkoekhuis Kabouterwoud waar kabouters de lekkerste pannenkoeken van Drenthe maken. Na een dag spelen, klimmen en klauteren kan iedereen wel een stevige maaltijd gebruiken. In de paddenstoel van het kaboutervrouwtje worden de avonturen verteld van de kabouters. Kinderen kunnen plaats nemen op de paddenstoeltjes terwijl de ouders kunnen genieten van een lekkere pannenkoek of vleesgerecht.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!