48 uur de boom in

Een weekend vol hoogtepunten 

Hoog in de bomen ligt de wereld aan je voeten. Lijkt de hectiek van alle dag mijlenver weg en komt de avonturier in je tot leven. Dus hup, met z'n allen de boom in! Gezellig met het hele gezin een weekend lang verblijven op grote hoogte. Een herinnering voor het leven. Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder.

Vrijdag

✔ Afwezigheidsmelding aan
✔ Knuffels mee
✔ Huissleutel voor de buren afgegeven
✔ Laatste schone was in de koffer 
✔ Auto getankt en ingepakt    
                   
Nu alleen nog de kinderen van school halen en op naar Drenthe! Klinkt ver weg? Valt reuze mee. Vanaf de Randstad slechts anderhalf uur rijden. Anderhalf uur om de drukte achter je te laten. Je hoofd leeg te maken en te wennen aan het idee dat je de komende dagen even helemaal niets moet.

Eenmaal aangekomen bij Vakantiepark Westerbergen worden de kinderen achterin de auto onrustig. Driftig op zoek naar de boomhut. Is hij in het echt net zo mooi als op de foto's? Dat is hij. Mooier zelfs. Terwijl de kinderen vol enthousiasme de boomhut ontdekken, genieten jullie van het weidse uitzicht. Het besluit is snel genomen. Vanavond doen jullie niets meer. Lekker eten in de boomhut en de dag afsluiten in de jacuzzi. Morgen is er weer een dag. 

      

Zaterdag

Het ochtendzonnetje breekt langzaam door terwijl jij op het balkonterras van je koffie geniet. Binnen ontwaakt langzaam maar zeker ook de rest van de familie. Uitgeslapen verschijnen ze aan het ontbijt. Vol energie en zin om op avontuur te gaan. Jullie besluiten om de dag rustig te beginnen. Op de planning staat een bezoek aan het Boomkroonpad. Slapen tussen de toppen van de bomen kunnen jullie. Nu is het tijd om te wandelen tussen de boomtoppen. Wauw, dat uitzicht! En de vogels, die vliegen hier gewoon rond je hoofd. Nadat de kinderen ook het naastgelegen Speelbos Lorken hebben ontdekt, is het tijd om te lunchen bij Terras restaurant Poolshoogte. Een toffe locatie middenin de Drentse Oerbossen. 

De frisse buitenlucht geeft de kinderen energie. Moe? Zeker niet! Eigenlijk lag het niet in de planning, maar jullie besluiten toch ook nog een bezoek te brengen aan Klimpark Joytime. Met een wijntje op het terras zie je hoe de kinderen én papa in een klimtuigje omhoog klimmen om vervolgens als ware Tarzans naar beneden te vliegen. 'Nog een keer!' ...roept papa.

Zondag

Rustig wakker worden. Uitgebreid ontbijten. De kinderen nog even naar het zwembad en jij met een goed boek in het zonnetje. Het leven is goed! Na de lunch willen de kinderen toch nog even naar het Belevingspad Hoogersmilde. Mensen op de camping waren hier erg enthousiast over. Klimmen. Klauteren. Water pompen. Hutten bouwen en vies worden. Vooral dat laatste! Modderspetters op het hoofd, maar pret voor tien. Terug bij de boomhut is het tijd om de koffers in te pakken en de kinderen het laatste setje schone kleren aan te trekken. Nog even lekker wat eten bij de Bospub en dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan! Weer met beide benen op de grond. Want morgen moeten we weer naar school en aan het werk. Maar één ding is zeker! Jullie komen heel snel terug. Waar jullie dan overnachten? In een plaggenhut, in het gevangenismuseum of misschien wel in de Wildernis

Meer avontuurlijke tips in Drenthe:

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe:

Even helemaal weg in eigen land

Even helemaal weg in eigen land Een stel wandelt al lachend over het Mantingerzand.

Leven in plaats van geleefd worden. Even de tijd stil zetten met een weekendje weg in eigen land. Dat kan in Drenthe. 

Jeugdherinnering maken in Drenthe

Jeugdherinnering maken in Drenthe

Sommige jeugdherinneringen vergeet je nooit. Vakanties duurden maanden, de zon scheen elke dag en het water was nooit koud.

Schaapjestellen in Drenthe

Schaapjestellen in Drenthe

Schaapjes tellen is een bekende manier om in slaap te vallen als dat niet lukt. Ongeveer een derde van alle volwassenen heeft last van slapeloosheid. Maar je kunt er wat aan doen, vooral in Drenthe.

5x lekker warm binnenspelen

5x lekker warm binnenspelen Een jongen een een meisje staan op een vlot en trekken zichzelf met behulp van touw naar de overkant

Ben jij op zoek naar een leuk dagje weg voor het hele gezin? En dan het liefst een uitje waarbij de kinderen hun energie ook een beetje kwijt kunnen? In de stoerste speeltuin van Nederland kun je bij slecht weer ook heel goed binnenspelen. 

Iedereen de boom in

Iedereen de boom in

Boomhutten, klimparken en speelbossen. Iedereen kan in Drenthe de boom in. Bekijk hier alle mogelijkheden. 

De tips van Marleen Berkelmans

De tips van Marleen Berkelmans Foto van Marleen van bijzonderplekje.nl gebruikt voor blog De Tip van.... Marleen

Op zoek naar de leukste tips en verrassende adressen voor levensgenieters reist Marleen heel Europa door. Haar website www.bijzonderplekje.nl is een verzamelplaats van haar persoonlijke bevindingen. Lees haar tips over Drenthe. 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!