Iedereen de boom in...

Hoog in de bomen ligt de wereld aan je voeten. Lijkt de hectiek van alle dag mijlenver weg en komt de avonturier in je tot leven. Dus hup, de boom in! En dat kan in Drenthe op heel veel manieren. Denk aan klimparken, klimbossen, boomhutten en een echt Boomkroonpad. Gezellig met het hele gezin. Een dag, weekend of vakantie vol hoogtepunten. Na afloop sta je weer met beide benen op de grond en ben je een herinnering voor het leven rijker.

Boomhutten: Slapen op een toplocatie

Ruige oerbossen en een flinke dosis creativiteit. Voeg daar luxe, comfort en het ongekende gevoel van vrijheid en avontuur aan toe. Het resultaat: Drentse boomvilla’s. Er zijn er maar liefst negen in Drenthe. Het zijn niet alleen de grootste, maar ook de meest luxe boomhutten van Nederland. 

Bekijk alle boomhutten
Boomhut XXL Westerbergen

Klimparken

Voor echte waaghalzen! Vlieg als een ware Tarzan door de bomen. Voor iedereen die geen last van hoogtevrees heeft en op zoek is naar een goede dosis adrenaline. 

Bekijk alle klimparken
Jongetje gaat met zipline naar beneden in het klimpark

Speelbossen

Klimmen. Klauteren. Vliegen. Speuren. Hutten bouwen en lekker vies worden. Voor de kleine avonturiers zijn er in Drenthe heel veel stoere speelbossen. 

Ontdek de klim- en speelbossen
Vader en zoon bij een stapel takken in het bos in Drenthe.

Boomkroonpad

Wandelen door de toppen van de bomen. Beleef de Drentse oerbossen vanaf groote hoogte met de 150 meter lange wandelroute. 

Meer over het Boomkroonpad

Meer inspiratie

48 uur de boom in..

48 uur de boom in..

In slechts 48 uur valt er hoog in de bomen heel wat te beleven. Benieuwd hoe een weekendje op grote hoogte er uit kan zien? Lees het hier. 

Tien Drentse geluksmomentjes

Tien Drentse geluksmomentjes Twee meisjes aaien schapen die ze tegen kwamen tijdens de wandeling met hun ouders in het Drentse natuurgebied.

Je inhaleert de volle buitenlucht in en neemt de stilte in je op. Eén met de natuur, zo zou je je altijd willen voelen. Tien Drentse geluksmomentjes om van te genieten.

Ontspannen in dé Oerprovincie

Ontspannen in dé Oerprovincie Frau genießen den Sonnenuntergang in Drenthe

Als je leven draait om overvolle agenda’s, continue bereikbaarheid en talloze verplichtingen moet je ook eens tijd maken om de wereld om je heen even op pauze te zetten. 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!