Oeractiviteiten in Drenthe

In de ruige Drentse natuur is het niet moeilijk om je in te leven in de oeroude verhalen en mythes die Drenthe rijk is. Helemaal als het donker wordt, hier op het donkerste stukje vaste land van Nederland. Witte wieven, die bestaan toch niet echt? Of zijn dat toch geen flarden mist daar........

Ontdek het mysterie van de hunbedden

Vroeger dacht men dat hunebedden door reuzen waren gebouwd. Stenen van 20.000 kg? Dat kan niet door mensen zijn gedaan! We weten nu dat reuzen niet bestaan. Maar wat weet je wel van de hunebedbouwers?

Meer over hunebedden

Op zoek naar de oorspong... - Doe mee aan de oeractiviteiten in Drenthe

NIEUW: Half mei is in Dwingeloo een Open Science Hub geopend!

Hier leer je alles over het sterrenstelsel en kun proefjes doen met telescopen en radiogolven.

10x sterren kijken in Drenthe

In Drenthe kun je prachtig sterren kijken. Door de schone lucht en weinig (licht)vervuiling is onze provincie favoriet bij sterrenkundigen. Dit zijn onze 10-sterrentips.
Bekijk de tips

Nacht van de Nacht - 26 oktober

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen. Ook in Drenthe kun je deelnemen aan bijzondere activiteiten. Binnenkort vind je ze hier allemaal!