Jeugdherinneringen maken in Drenthe

Sommige jeugdherinneringen vergeet je nooit. Vakanties duurden maanden, de zon scheen elke dag en het water was nooit koud. Eindeloos buiten spelen, een hut bouwen, kamperen in een tent en alles was even spannend en nieuw. Je kunt je verhalen vertellen aan je kinderen, maar beter kun je hen ze zelf laten ervaren. Kom daarom naar Drenthe en maak nieuwe jeugdherinneringen samen met je kinderen.

In de buurt

In Drenthe heb je talloze manieren om vakantie te vieren. Onze provincie heeft meer dan vijftig bungalow- en vakantieparken, maar je kunt ook kamperen op één van de bijna driehonderd kampeerterreinen, waaronder ook kindercampings. Waar je ook een plekje vindt, de natuur is altijd dichtbij. Ook prettig voor ouders, want op die manier zijn je kinderen altijd in de buurt terwijl ze nieuwe avonturen beleven.

Klimmen en klauteren

Klimmen kan hier altijd en overal. Maar weet je dat we tegenwoordig ook speciale klimparken en klimbossen hebben? Klimmers hebben verplicht een veiligheidsriem om, zodat je je kinderen gerust de boom in sturen. Ze raken zichzelf en jou kwijt als ze Drenthe beleven vanuit de lucht. Een totaal nieuwe wereld gaat voor ze open, waarover ze nooit uitgepraat zullen raken.

Buiten spelen

De Drentse bossen zijn voor kinderen één grote speeltuin. Er valt hier heel veel te doen en te ontdekken. Denk aan hutten bouwen, met de boswachter op pad gaan, boomktikkertje spelen en insecten zoeken. Of je kan je kinderen natuurlijk ook lekker laten gaan. Terwijl je zelf bijvoorbeeld een rustige boswandeling maakt, verzamelt je kind al spelend z’n jeugdherinneringen. 

Zwemplassen

Op vakantie mogen kinderen vies worden, zeker als ze ook van water houden. Ga daarom ook eens met ze naar een zwemplas: spelen met en in het water is altijd een feest, zeker als ze ook een vlot kunnen bouwen of slootje springen. En ondertussen krijgen ze verfrissing. Ook leuk voor ouders, omdat het uniek is om buiten in de natuur in zoet en schoon water te zwemmen.

Schaapjes tellen

Wandel of fiets je hier door de natuur, dan kom je hoe dan ook schapen tegen. Maak kennis met onze natuurlijke begrazers. In elk heidegebied zie je ze lopen. Een bezoek aan een schaapskooi is dan ook zeker een aanrader. Superleuk, met veel activiteiten voor de kinderen, maar we weten zeker dat ook jij van de lammetjes geniet. Wie niet!

Bijzonder slapen

Tot slot nog een bijzondere plek om te slapen: een Drentse plaggenhut. Helemaal ‘kicken’ is overnachten in een boomhut. Dat is geen zelf getimmerde hut van twee wankele pallets, maar een door professionals gebouwde veilige villa die van alle gemakken is voorzien. Waar je ook slaapt, in Drenthe overnacht je altijd onder een dak vol heldere sterren. Onvergetelijk, voor het hele gezin. 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!