5x Drentse pannenkoekenrestaurants

Vraag je kinderen wat ze willen eten en je hoort vaak een enthousiaste kreet: "pannenkoeken"!  En dat snappen wij heel goed. Want wat is er leuker dan tijdens een dagje uit een gezellig pannenkoekenrestaurant bezoeken. De kids kunnen lekker uitrazen in de speeltuin, kleuren in de speelhoek of nieuwe vriendjes maken. Dat betekent voor jou tijd om te ontspannen! Bekijk de leukste pannenkoekenrestaurants van Drenthe. 

Herberg De Wilde Hof

In Herberg De Wilde Hof in Vledder kun je ongeveer alles eten wat je maar bedenkt: vlees, vis, lunches, asperges en noem maar op. De specialiteit is de pannenkoek, die je op ontelbare manieren kunt samenstellen. De pannenkoeken worden bereid met molenaarsmeel, wat ze een eigen smaak geeft. Kijk tijdens het eten trouwens niet alleen naar je pannenkoek, maar ook om je heen: de herberg is namelijk prachtig!

Pannenkoekenweetjes

  • De eerste pannenkoekenwinkel van Nederland in Orvelte te vinden is?
  • De grootste pannenkoek ooit had een doorsnede van 15 meter en een gewicht van 3.000 kg. 
  • Het wereldrecord pannenkoeken opwerpen staat op 3 uur, 2 min. en 27 sec. Kun jij dit verbreken?
  • Hoogeveensche kolonisten werden vroeger pannenkoeken genoemd. Waarom? Eind 1600 werden in de omgeving van Hoogeveen stukken veen gebrand om boekweit in te zaaien. De boekweitkorrels werden tot een meel gemalen waar geen brood van te bakken viel. Wel pannenkoeken. Dit werd onderdeel van hun dagelijkste kost, waar ze hun bijnaam aan te danken hadden. 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!