Drentse pannenkoekenrestaurants

In Drenthe vind je overal pannenkoekenrestaurants. Gek is dat niet, want na een dagje uit met het gezin of tijdens een wandeling of fietstocht is niets zo lekker als een pannenkoek. We hebben een aantal pannenkoekenrestaurants voor je uitgezocht. De ingrediënten mag je zelf komen uitkiezen.

Pannenkoekenboerderij ‘t Hoes van Hol-An

In het monumentale brinkdorp Oud Aalden vind je de Oud Saksische Koffie- & Pannenkoekboerderij ’t Hoes van Hol-An. De boerderij bestaat al sinds 1668, het pannenkoekenrestaurant sinds 1965. Een super idyllische plek. Je waant je even in het Drenthe van vroeger. Naast de pannenkoeken zijn er ook allerlei lekkernijen voor bij de koffie, zoals huisgebakken Drentse wafels met warme kersen en slagroom. Je kunt ook eten op het terras.

Pannenkoekenschip Assen

Op Pannenkoekenschip Assen eet je pannenkoeken die zijn gemaakt van spelt, haver, boekweit en gerst. Oergranen, die zorgen voor heel veel smaak. Lekker en vol goede voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Kleur- of smaakstoffen, suikers en rijsmiddelen zitten er niet in. Op een leuke locatie in de stad, eet je dus volstrekt natuurlijke pannenkoeken. Handig: de parkeergarage zit op 25 meter van het restaurant.

Het Kabouterwoud

Bij het pannenkoekrestauant Het Kabouterwoud in Zuidwolde kun je meer doen dan alleen pannenkoeken eten. Zeker voor kinderen is het een aantrekkelijk restaurantje, want er rijdt een stoomlocomotief en er worden verhalen verteld in een paddenstoel. Je kunt hier ook spareribs, varkenshaas, schnitzels en andere vleesgerechten eten. Iedereen met een heerlijk volle buik naar huis dus!

Herberg De Wilde Hof

In Herberg De Wilde Hof in Vledder kun je ongeveer alles eten wat je maar bedenkt: vlees, vis, lunches, asperges en noem maar op. De specialiteit is de pannenkoek, die je op ontelbare manieren kunt samenstellen. De pannenkoeken worden bereid met molenaarsmeel, wat ze een eigen smaak geeft. Kijk tijdens het eten trouwens niet alleen naar je pannenkoek, maar ook om je heen: de herberg is namelijk prachtig!

Bospub de Boerdennen

Op een prachtige plek in het nationaal park Dwingelderveld ligt, aan de rand van het bos, Bospub de Boerdennen. In dit restaurant kun je genieten van een ambachtelijke pannenkoek, maar ook van een lekker broodje, barbecue, high tea, dagspecial, salade of appelgebak met koffie. Ook heeft dit pannenkoekenrestaurant in Drenthe een prachtige tuin met amfitheater en gratis midgetgolf. Voor de deur stopt een paardentram.

Pannenkoekenschip De Liberté

Eten op de meer dan 110 jaar oude tweemastklipper De Liberté is een bijzondere belevenis. Het schip licht afgemeerd in het centrum van Meppel en heeft een prachtig, met hout en koper afgewerkt interieur. Het heeft jaren gevaren als vrachtschip, maar nu is het een pannenkoekenschip dat plaats heeft voor ongeveer 100 gasten. Die kunnen kiezen uit meer dan zestig zoete en hartige pannenkoeken, maar ook uit andere gerechten.

Pannenkoekenboerderij ‘t Achterhuus

In het oude esdorp Ruinen vind je Luning’s restaurant, tapascafé en pannenkoekenboerderij ‘t Achterhuus. Drie verschillende horeca-gelegenheden, gevestigd in één nostalgisch pand aan de Brink. Met zoveel lekkers snappen we dat er keuzestress kan ontstaan. Maar in de omgeving liggen uitgestrekte heidevelden, bossen, zandverstuivingen en enkele schaapskooien. Je komt hier dus altijd super relaxed vandaan.