Motul TT Assen

De Motul TT Assen

Zodra het MotoGP-circus neerstrijkt in Assen en de trucks vol met materiaal de stadsgrenzen binnenrijden ontstaat er een bijzondere sfeer in de Drentse hoofdstad. In afwachting van helden als Valentino Rossi en Marc Marquez stromen de campings en hotels zelfs eerder die week al vol. De vrijdag en zaterdag worden door de teams gebruikt als trainingsdagen. Op zondag is het TT-circuit eerst het decor voor de Moto2 en Moto3 klasse, met daarna het absolute hoogtepunt van de week, de MotoGP.

Alle praktische TT informatie

Tickets voor de TT

De ticketverkoop gaat snel. Wacht dus niet te lang met het kopen van je kaartje. Wil je een compleet weekend weg en ook van het TT Festival genieten, kies dan voor een passe-partout voor drie dagen. Voor alle drie dagen zijn er ook losse tickets verkrijgbaar. We geven nog wel één waarschuwing mee; kom je dit jaar naar Assen, dan is de kans heel erg groot dat we je volgend jaar weer op het TT-circuit zien.

Koop je ticket

TT evenementen - Deze activiteiten mag je niet missen!

Boek een overnachting

Wil je langer dan een dag van de TT genieten, of 's avonds niet naar huis rijden, dan hebben we voldoende slaapplaatsen in de omgeving van het circuit. Of je nu een groepsaccommodatie nodig hebt, een huisje op een bungalowpark zoekt, graag kampeert of toch liever het gemak van een hotel zoekt, ook tijdens de TT vind je in Drenthe een fijne plek om te slapen.

Tour de TT

De TT in Assen kent een rijke historie, waar ook veel Nederlands successen zijn geboekt. Wil Hartog en Jack Middelburg in de koningsklasse, op de 500cc. En natuurlijk de Drenten Streuer en Schnieders in de zijspan, die het ondanks meerdere wereldkampioenschappen maar niet lukten om te winnen op hun thuisbaan, tot 1987. Speciaal voor motorrijders is er een belevingsroute samengesteld die je de TT-race van vele decennia geleden doet herbeleven. Geen motor(rijbewijs), geen probleem. We hebben ook een speciale fietsroute voor je samengesteld.

Meer over de Tour de TT

Routes - Ervaar de historische TT route zelf!