TT Circuit Assen

Houd je van evenementen vol spektakel, passie en emotie én van topsport op het allerhoogste niveau? Dan is een bezoekje aan het TT-Circuit in Assen zeker de moeite waard! Op 5 en 6 september kun je hier terecht voor het eerste publieksevenement van dit jaar: DTM Assen. De Nederlandse ronde in het prestigieuze toerwagenkampioenschap wordt de vierde race op de DTM-kalender. 

Met 10% korting naar DTM Assen

Vraag via onderstaande button jouw kortingscode aan voor DTM Assen en maak kans op een skybox arrangement voor max. 7 personen! Organisator LDP International promoot samen met Marketing Drenthe een speciale Drenthe tribune. Op deze manier kunnen inwoners van de Provincie Drenthe en mensen die de provincie een warm hart toedragen, met korting naar het evenement. Een kaart voor de Drenthe tribune kost 49 euro minus 10% korting en kan tot vrijdag 4 september 18.00 uur online gereserveerd worden.

Kortingscode aanvragen
Auto's aan het racen op het TT Circuit in Assen tijdens DTM. Auto's aan het racen op het TT Circuit in Assen tijdens DTM. De banden worden verwisseld van een raceauto tijdens DTM Assen.

De Motul TT Assen

Zodra het MotoGP-circus neerstrijkt in Assen en de trucks vol met materiaal de stadsgrenzen binnenrijden ontstaat er een bijzondere sfeer in de Drentse hoofdstad. In afwachting van helden als Valentino Rossi en Marc Marquez stromen de campings en hotels zelfs eerder die week al vol. De vrijdag en zaterdag worden door de teams gebruikt als trainingsdagen. Op zondag is het TT-circuit eerst het decor voor de Moto2 en Moto3 klasse, met daarna het absolute hoogtepunt van de week, de MotoGP. Dit jaar zou de 90e TT Assen plaatsvinden. In verband met de coronacrisis is dit verplaatst naar juni 2021.

Alle praktische TT informatie
TT Assen TT publiek tribune TT publiek kinderen

Boek een overnachting

Wil je langer dan een dag van de TT genieten, of 's avonds niet naar huis rijden, dan hebben we voldoende slaapplaatsen in de omgeving van het circuit. Of je nu een groepsaccommodatie nodig hebt, een huisje op een bungalowpark zoekt, graag kampeert of toch liever het gemak van een hotel zoekt, ook tijdens de TT vind je in Drenthe een fijne plek om te slapen.

Tour de TT

De TT in Assen kent een rijke historie, waar ook veel Nederlands successen zijn geboekt. Wil Hartog en Jack Middelburg in de koningsklasse, op de 500cc. En natuurlijk de Drenten Streuer en Schnieders in de zijspan, die het ondanks meerdere wereldkampioenschappen maar niet lukten om te winnen op hun thuisbaan, tot 1987. Speciaal voor motorrijders is er een belevingsroute samengesteld die je de TT-race van vele decennia geleden doet herbeleven. Geen motor(rijbewijs), geen probleem. We hebben ook een speciale fietsroute voor je samengesteld.

Meer over de Tour de TT
Tour de TT

Routes - Ervaar de historische TT route zelf!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!