TT Circuit Assen

De Week van de TT

In aanloop naar de Motul TT staat Assen bol van de activiteiten tijdens het TT Festival. Een TT Kermis met de leukste attracties. Een TT Nightride en TT Toertocht. Een speciaal TT Kidsfestival op het Koopmansplein en natuurlijk volop muziekoptredens bij de verschillende podia. Voor jong en oud is er genoeg te doen in de Drentse hoofdstad.

Bekijk het hele pogrammma
Twee handen houden een telefoon vast waarmee een foto van het optreden wordt gemaakt.

De Motul TT Assen

Zodra het MotoGP-circus neerstrijkt in Assen en de trucks vol met materiaal de stadsgrenzen binnenrijden ontstaat er een bijzondere sfeer in de Drentse hoofdstad. In afwachting van de races stromen de campings en hotels zelfs eerder die week al vol. De vrijdag wordt door de teams gebruikt als trainingsdag. Op zaterdag is de kwalificatie en de sprintrace. En op de zondag is het TT-circuit eerst het decor voor de Moto2 en Moto3 klasse, met daarna het absolute hoogtepunt van de week, de MotoGP. 

Alle praktische TT informatie
TT Assen TT publiek tribune TT publiek kinderen

Boek een overnachting

Wil je langer dan een dag van de TT genieten, of 's avonds niet naar huis rijden, dan hebben we voldoende slaapplaatsen in de omgeving van het circuit. Of je nu een groepsaccommodatie nodig hebt, een huisje op een bungalowpark zoekt, graag kampeert of toch liever het gemak van een hotel zoekt, ook tijdens de TT vind je in Drenthe een fijne plek om te slapen.

Tour de TT

De TT in Assen kent een rijke historie, waar ook veel Nederlands successen zijn geboekt. Wil Hartog en Jack Middelburg in de koningsklasse, op de 500cc. En natuurlijk de Drenten Streuer en Schnieders in de zijspan, die het ondanks meerdere wereldkampioenschappen maar niet lukten om te winnen op hun thuisbaan, tot 1987. Speciaal voor motorrijders is er een belevingsroute samengesteld die je de TT-race van vele decennia geleden doet herbeleven. Geen motor(rijbewijs), geen probleem. We hebben ook een speciale fietsroute voor je samengesteld.

Meer over de Tour de TT
Tour de TT

Routes - Ervaar de historische TT route zelf!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!