Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Proef het najaar in Drenthe

Het najaar is een heerlijke tijd om er samen nog even lekker tussenuit te gaan. Kom voordat de drukte rondom de feestdagen weer los barst nog even een paar dagen naar Drenthe. Geniet van de rust en de kleurrijke verandering in de natuur en kom even los van de hectiek van alledag. Plan een cultureel uitje of dwaal uren door de natuur zonder iemand tegen te komen.

Frida Kahlo in het Drents Museum

Het Drents Museum staat t/m 27 maart 2022 in het teken van de bijzondere Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo. In de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo ontdek je haar indrukwekkende kunstwerken en persoonlijke bezittingen.

Bestel je tickets
Tentoonstellingsruimte in Drents Museum met persoonlijke bezittingen en kunst van Frida Kahlo.

Meer culturele tips in Drenthe

Drenthe barst van de historie met unieke en indrukwekkende verhalen. Niet alleen in musea, maar ook in het landschap ontdek je de sporen uit de geschiedenis. Ga eropuit en duik in de hstorie van de Oerprovincie van Nederland.

Wandel door eindeloze natuur

Met drie Nationale Parken en nog meer natuurgebieden kun je hier urenlang door de natuur dwalen zonder iemand tegen te komen. Trek er samen op uit en laat je verrassen door de mooie vergezichten en afwisselende natuur die je onderweg tegenkomt. Onderweg vind je in de gezellige dorpjes volop mogelijkheden voor een kopje koffie of lekker hapje eten.

Bekijk onze wandeltips:

Meer routes

5x onontdekte natuurgebieden

In Drenthe valt nog zoveel natuur te ontdekken. Onontdekte pareltjes met de prachtige landschappen. Trek je wandelschoenen aan en ga eropuit. We zetten 5 tips voor je op een rijtje. 

Bekijk de tips

5x bijzondere restaurants

Sluit je dag af in een fijn restaurant. We hebben ze in alle soorten en maten. Wij hebben een aantal verborgen pareltjes voor je op een rij gezet. Betaalbaar en met een Drents karakter.

Lees het blog

Blijf slapen in de Oerprovincie - Zoek en boek jouw favoriete accommodatie

In deze accommodaties word je gegarandeerd uitgerust wakker. Laat je omringen door luxe en comfort of kies voor een huisje midden in de natuur.

Meer tips in Drenthe - Inspiratie voor je bezoek in het najaar

48 uur romantisch genieten

48 uur romantisch genieten

Verras je partner met een romantisch weekendje Drenthe. Aandacht voor elkaar, tijd voor goede gesprekken en mooie momenten. Wij geven je inspiratie voor een heerlijk weekendje Drenthe.

Tips van de Outdoorbloggers

Tips van de Outdoorbloggers

Zes stoere outdoorvrouwen liepen een wandelestafette in Drenthe. Hun routes en belevenissen legden zij vast in een blog. Voor welke van de zes etappes trek jij graag de wandelschoenen aan?

5x hooglanders spotten

5x hooglanders spotten

Er verschijnt altijd weer een glimlach op ons gezicht als we ze tegenkomen in de Drentse natuur: Schotse Hooglanders. Wil jij deze stoere grazers ook spotten tijdens een wandeltocht in de natuur? Op deze vijf plekken is die kans heel groot.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!