Ontdek de kracht van Oer

 

Soms wil je even niets hoeven of moeten. Weg van alle drukte. En tijd voor elkaar, voor jezelf, voor dat wat écht belangrijk is. Drenthe is de perfecte plek om te ontsnappen aan je overvolle agenda. Want waar anders keer je zo goed terug naar de basis als in de Oerprovincie van Nederland.

Wij sturen je het bos in!

Gun jezelf een oplaadmoment en snuif de geur van onze bossen op. Wij laten je zien hoe je de Drentse bossen het beste verkent.

Ontdek de Drentse bossen
Een man wandelt met zijn fotocamera in een dichtbegroeid groen Drents bos. Een vrouw zit bij een kampvuur naast een vakantiehuisje in het bos.

Voel de rust

Op adem komen? Dat gebeurt in Drenthe als vanzelf. Onze natuurgebieden nemen je mee, ver weg van de drukte van alledag. Ontdek hoe je het Drentse landschap het beste beleeft. Te voet, op de fiets of via een activiteit. Een rugzak vol inspiratie is gegarandeerd.

Ontspan in Drenthe

Even weg van (beeld)schermen en volle agenda’s en zelf ontdekken en ervaren. Met deze activiteiten laad je jouw batterij weer helemaal op.

Wandelen met je zintuigen

Een wandeling door de Drentse natuur is een feestje voor al je zintuigen. Kom tot rust, ervaar de kracht van Oer en hoor, zie, ruik, voel en proef!

Prikkel je zintuigen
Een man staat in de ochtendmist aan de rand van het Gasselterveld te overpeinzen.

5x wandelingen met een verhaal

IJstijden, hunebedbouwers en kolonisten hebben hun sporen achtergelaten en het Drentse landschap van nu gevormd. Ontdek de sporen uit het verleden. De Oerprovincie komt echt tot leven als je de verhalen kent.

Ontdek de verhalen van Drenthe
Een man en een vrouw lopen over het pad naar de ingang van het kerkje van Zweeloo.

Boek je overnachting

’s Avonds een goed glas wijn, een heerlijk boek om je in te verliezen en ontelbaar veel sterren om samen te ontdekken. ’s Ochtends in alle rust wakker worden. Met tjilpende vogeltjes, de geur van een goede kop koffie en weten dat vandaag helemaal niets hoeft. Boek jouw accommodatie en kom tot rust in Drenthe.

Dit vind je vast ook interessant

Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe Stel wandelt door Drentse natuur met grote boom op de achtergrond.
Wandelen

In Drenthe wandel je van bos naar beek, van hei naar wei, zo de dag door. Kies een wandelroute uit, stel er zelf eentje samen of doorkruis de hele provincie met één van onze meerdaagse wandelingen.

5x waarom de Drentse natuur goed voor je is

5x waarom de Drentse natuur goed voor je is Stuifzandgebied met heide in een Nationaal Park.
Blog

De natuur heeft een bijzonder effect op ons. Het is goed voor lichaam én geest. In dit blog onthullen we de geheimen van de natuur en hoe jij hier optimaal van profiteert.

5x brinkdorpen

5x brinkdorpen Een man en een vrouw wandelen langs een authentieke Saksische boerderij in een Drents brinkdorpje.
Ontdek

De authentieke Drentse brinkdorpen zijn de perfecte plek om even bij te komen van een wandeling of fietstocht. De brinken worden niet langer gebruikt om vee te verzamelen, maar zijn nu gezellige pleisterplaatsen, waar je een terrasje pakt en leuke winkeltjes bezoekt.

5x mooie fietsroutes

5x mooie fietsroutes Een stel fietst in de zomer door de Drentse natuur.
Fietsen

Met meer dan 1.700 kilometer aan fietspaden is de keuze reuze in Drenthe. Maar waar begin je? Om je te helpen, selecteerden we 5 fietsroutes die je langs alle hoogtepunten leiden. Eén van deze routes werd onlangs verkozen tot fietsroute van het jaar 2024

UNESCO Geopark de Hondsrug

UNESCO Geopark de Hondsrug Een hunebed in het gras met een bos op de achtergrond.
Ontdek

De Hondsrug is meer dan alleen een mooi landschap. Het is een openluchtmuseum waar je onder elke straatsteen sporen van de prehistorie aantreft. Wandel langs hunebedden, pingoruïnes, karresporen en grafheuvels en reis terug naar de voorlaatste ijstijd.

48 uur even helemaal niks

48 uur even helemaal niks Een stel wandelt in de goudkleuren van de avondzon door de Drentse natuur.
Blog

Toe aan een korte break? In dit blog vertellen we hoe je tijdens een weekendje in Drenthe in een heel andere versnelling en volledig tot rust komt.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!