Ga terug naar de basis, voel je Oer in Drenthe

No nonsense, puur, oorspronkelijk, echt. Ga terug naar de basis, ontdek je Oerinstinct en kom naar Drenthe.

Ontspan in Drenthe

Even weg uit de drukte. Tijd voor elkaar en voor jezelf. In de Oerprovincie van Nederland gaat dat bijna vanzelf. Zet de wereld om je heen even op pauze en laad jezelf op in Drenthe!

Onthaasten in Drenthe

De must see van deze zomer!

Midden in de Drentse natuur beleef je deze zomer een uniek theaterspektakel. De makers van Het Pauperparadijs brengen je deze zomer Mammoet, een voorstelling over de Oertijd anno nu. De kaartverkoop gaat hard, reserveer dus snel je ticket.

Alles over Mammoet

Oernatuur om te ontdekken

Het buitenleven is in Drenthe ontdekken en genieten geblazen. Voor jong en oud. Trek er zelf op uit en struin door Nationale Parken en natuurgebieden. Of doe mee aan één van de vele activiteiten die je in de Drentse natuur kunt doen.

Beleef de Drentse natuur

Het is vooral fijn dat Drenthe gewoon in Nederland ligt. Hoef je tenminste niet twee dagen in de auto te zitten en het is net zo leuk als Frankrijk. Alleen wel jammer dat er geen grotten zijn.

Ize, 7 jaar

Vind je Oerkracht in Drenthe

Sportieve bikkel? Dan is Drenthe jouw plek. Ongebaande paden, slootjes, vennetjes, bossen. In de ruige Drentse natuur kun je heel gemakkelijk helemaal stuk gaan. Bekijk alle uitdagingen in onze Oersportkalender en meld je aan!

Aankondiging: winterkamperen

Op steeds meer plekken in Drenthe kun je winterkamperen. De Drentse natuur is prachtig in de winter en je kampeert in alle rust. Een knapperend kampvuurtje, warme chocolademelk en marshmallows. Iets voor jou? Bekijk onze tips en waar je in de winter een plekje vindt.