Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Ontdek de winterpracht van Drenthe

In de winter is het heerlijk om er samen nog even lekker tussenuit te gaan. Kom ook nu gerust een paar dagen naar Drenthe. Geniet van de rust, de ruimte en de kleurrijke verandering in de natuur en stap even in een heel andere wereld.

5x wandelen in onontdekte natuur

Omgeven door een winters landschap is het heerlijk om lekker actief in de buitenlucht te zijn. Op deze 5 plekken heb je de wereld even voor jou alleen.

Kies je favoriete plek

Cultuur proeven in Drenthe

Drenthe barst van de historie met unieke en indrukwekkende verhalen. Onder elke straatsteen ontdek je sporen uit het verleden. Ga eropuit en duik in de hstorie van de Oerprovincie van Nederland.

Routes door eindeloze natuur

Met drie Nationale Parken en nog meer natuurgebieden kun je hier urenlang door de natuur dwalen zonder iemand tegen te komen. Trek er samen op uit en laat je verrassen door de mooie vergezichten en afwisselende natuur die je onderweg tegenkomt. Wij hebben een paar van onze favoriete routes voor je geselecteerd:

Meer routes

5x fotogenieke plekken in Drenthe

Maak je tijdens een wandeling graag mooie natuurfoto's? Op deze Drentse plekken kan een foto gewoonweg niet mislukken (scoor jij zeker weten veel lof op Instragram).

Lees het blog

Samen sterren kijken

Omdat er in Drenthe maar weinig lichtvervuiling is, zie je hier op een heldere avond nog ontelbaar veel sterren. Nieuwsgierig naar wat je allemaal kunt zien? Bekijk onze tips voor sterrenkijken voor beginners.

Ontdek de Drentse sterrenhemel

Blijf slapen in de Oerprovincie - Zoek en boek jouw favoriete accommodatie

In deze accommodaties word je gegarandeerd uitgerust wakker. Laat je omringen door luxe en comfort of kies voor een huisje midden in de natuur.

Meer tips in Drenthe - Inspiratie voor je bezoek deze winter

5x hooglanders spotten

5x hooglanders spotten Schotse Hooglander in Drenthe

Er verschijnt altijd weer een glimlach op ons gezicht als we ze tegenkomen in de Drentse natuur: Schotse Hooglanders. Wil jij deze stoere grazers ook spotten tijdens een wandeltocht in de natuur? Op deze vijf plekken is die kans heel groot.

Zo maak je mooie foto's met je smartphone

Zo maak je mooie foto's met je smartphone Winterse natuurfoto van de Drentse Hooglanden.

Drenthe kent tal van plekjes die je het liefst mee naar huis zou willen nemen. Een mooie foto brengt je niet alleen even terug naar een plek, maar ook naar het moment. Met deze tips lukt het jou ook om die prachtige plaat te schieten en de herinnering springlevend te houden.

Tips van de Outdoorbloggers

Tips van de Outdoorbloggers

Zes stoere outdoorvrouwen liepen een wandelestafette in Drenthe. Hun routes en belevenissen legden zij vast in een blog. Voor welke van de zes etappes trek jij graag de wandelschoenen aan?

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!