Verveel-je-niet tips van Drenthe

We blijven zoveel mogelijk thuis. Drenthe geeft je tips voor binnen en buiten zodat je je niet hoeft te vervelen en toch nog een beetje van de Oerprovincie kunt genieten!

 

Hoeveel dieren tel jij in je eigen tuin?

Om dieren te spotten hoef je niet perse de natuur in. In je tuin zijn er veel meer dan je denkt. De kat van de buren natuurlijk, maar ook veel vogels en insecten doen jouw tuin even aan. Download de zoekkaart en vink zoveel mogelijk af!

Download de zoekkaart

Virtuele tour langs de hunebedden

Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd en werden gebruikt als grafkamers. Wil je ze alle 52 bezoeken? Doe dan de virtuele tour van het Hunebedcentrum!

Neem een kijkje

Kijkvoer: Drenthe, the movies

De ultieme natuurbeleving ervaar je natuurlijk in Drenthe zelf. Maar met deze video's waan je jezelf al even hier. Ontspan en geniet!

WILDLANDS Backstage Journaal

WILDLANDS geeft je een kijkje achter de schermen. Elke maandag, woensdag, vrijdag én zondag houden ze je via het WILDLANDS Backstage Journaal op de hoogte houden. Want wat gebeurt er in een dierenpark als er geen bezoekers zijn? En hoe gaat het met de dieren van WILDLANDS?

Bekijk de video's

Kleurplaten - Print ze uit en geef ze een mooi kleurtje!

Maak een vogelkastje

Wat is er nou leuker dan broedende vogels in je tuin? Laten we ze een handje helpen en lok ze met je zelfgemaakte vogelhuisje! 

Ga aan de slag!

In beweging blijven

Hoe zorg je er in deze quarantaine-tijden voor dat je, als je gezond en wel bent, ook een beetje in beweging blijft? Sport Drenthe en Drenthe Beweegt geven je tips van specialisten, tips voor handige apps en met video's voor alle leeftijden.

Bekijk de tips

Recepten

Meer tips voor thuisblijvers

Podcast De Hilte 11

Podcast De Hilte 11

'Ik schrok van de ontberingen die ze meegemaakt hadden. En dat hij het nooit verteld had.’ Het leven van de Drentse boerenfamilie Nijboer uit Gieterveen verandert ingrijpend als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wie kun je vertrouwen en wie niet? Vier generaties van de familie Nijboer spreken hierover in de podcastserie.

Live beelden van de schaapskooi Holtingerveld

Live beelden van de schaapskooi Holtingerveld

Helaas gaan de lammetjesdagen dit jaar niet door en kan je even geen bezoek brengen aan de Drentse schaapskooien. Wil je toch weten hoe het met ze gaat? Bekijk hier de beelden van de lammetjes en de schapen van schaapskudde Holtingerveld in Havelte.

Een virtuele wandeling over het Dwingelderveld

Een virtuele wandeling over het Dwingelderveld

© Geopark de Hondsrug

Als je niet naar Drenthe kunt komen, dan halen we Drenthe wel naar jou! Met 360-graden beelden kun je Nationaal Park Dwingelderveld virtueel verkennen vanaf je computer, smartphone of tablet. 

Lespakket wilde bloemen

Lespakket wilde bloemen

Veld met bloeiende korenbloemen.

Natuurmonumenten heeft speciaal voor het basisonderwijs een lespakket ontwikkeld. Voor elke bouw is er een pakket dat gaat over wilde bloemen en hun betekenis voor de natuur en voor ons allemaal. 

Film met een Drents tintje: Publieke Werken

Film met een Drents tintje: Publieke Werken

'Publieke Werken' is een verfilming uit 2015 van de bestseller van Thomas Rosenboom, waarbij  Hoogeveen en de veengronden rond Elim een voorname rol spelen. Hoofdpersonen zijn de Hoogeveense apotheker Christof Anijs en zijn Amsterdamse neef en vioolbouwer Walter Vedder. 

De magische trucs van goochelaar Bert

De magische trucs van goochelaar Bert

Met een koffer vol trucs en ballonnen, weet goochelaar Bert van het Atlas Theater in Emmen iedereen te verwonderen en te verbazen. Altijd al benieuwd geweest naar de magie achter deze trucs? Speciaal voor alle kinderen die nu thuis zitten heeft hij een aantal video's opgenomen en legt hij stap voor stap zijn trucs uit.

Bouw je eigen insectenhotel

Bouw je eigen insectenhotel

Een bij vliegt in een insectenhotel.

Help de natuur een handje en bouw je eigen insectenhotel. Heel erg leuk om te maken, maar nog leuker om te zien hoeveel insecten er gebruik van maken. Het is niet erg ingewikkeld, met onze tips lukt het je zo!

Vraag het Drents Museum

Vraag het Drents Museum

Heb jij een vraag voor het Drents Museum? Over één van de tentoonstellingen? Of wil je bijvoorbeeld meer weten over de geschiedenis van het gebouw? Grijp dan nu je kans! Medewerkers van het Drents Museum geven de komende tijd antwoord op deze vragen en delen deze in video's op hun Facebook-kanaal!

Vlogs Oerbnb

Vlogs Oerbnb

Slapen op het TT Circuit of onder een meesterwerk? Overnachten in de buitenlucht, een strafgevangenis of vlakbij olifanten, leeuwen en stokstaartjes? Acht winnaars kregen in 2018 deze unieke kans in de Oerprovincie van Nederland. Benieuwd naar deze oer-ervaringen? Bekijk dan de vlogs!