Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Drenthe, natuurlijk dichtbij

In de Oerprovincie van Nederland heb je alle ruimte om te genieten

Maak je agenda en hoofd leeg en zoek samen de ruimte op. Struin door ongerepte natuur. Ontdek het mysterie van de hunebedden. Geniet van warme chocolademelk bij het haardvuur, goede verhalen en stoere avonturen. Dichtbij huis en toch even helemaal weg.

 

5x Frisse neuzentochten

Muts op, sjaal om en wandelschoenen aan. Het is tijd om een frisse neus te halen en je hoofd even leeg te maken. Ook in de winter is de natuur in Drenthe de moeite waard om te ontdekken. 

Lees dit blog

De tips van Waanzinnige Wereld

Bloggers Carlo en Maaike van Waanzinnige Wereld  herontdekten afgelopen maanden Drenthe, de provincie waar ze al hun hele leven wonen. Bekijk hier hun wandeltips!

Lees dit blog
Een smal slingerend bospaadje omringd door dennenbomen in het Sterrebos in Frederiksoord. Een slingerend plankenpad over een nat heidegebied in het Dwingelderveld.
Enkel te gebruiken door Marketing Drenthe, niet door derden

5x leuke kinderroutes

De dagen zijn nog kort, buiten nog fris. Redenen om lekker binnen te blijven? Zeker niet! Het is juist dé tijd om er lekker op uit te trekken. Bekijk hier de 5 leukste kinderroutes in Drenthe.

Bekijk de tips
Meisje houdt een tak in de lucht in het bos.

Meer ontdekken in Drenthe - Wat kies jij?

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe

Thuistips

Thuistips
Tip

Vervelen? Dat kennen we niet in Drenthe! Ook al zitten we misschien wat meer thuis of gezellig met het hele gezin in een vakantiehuisje. Wij zorgen ervoor dat je de Oerprovincie alsnog kunt beleven. Met Drentse verhaaltjes, kleurplaten en coronproof buitenuitjes. Bekijk onze verveel me nietjes! 

Door de lens van Karin Broekhuijsen

Door de lens van Karin Broekhuijsen Een slingerend beekje bij de Hunze. Het is ochtend, de dauw verdwijnt langzaam van het omliggende land. Je ziet nu al dat het een prachtige zomerdag gaat worden.
Leestip

In "Door de lens van..." delen fotografen hun mooiste plekken in Drenthe om te fotograferen. Fotografe Karin Broekhuijsen bijt het spits af! Bekijk haar favoriete locaties.

Thuis dineren

Thuis dineren
Tip

Heb je ook zin om weer eens lekker uitgebreid uit eten te gaan? Dat kan nog steeds! Haal het luxe diner gewoon lekker naar je huis. Hier vind je een overzicht van restaurants die een uitgebreid diner aanbieden voor bezorging of afhaal.

48 uur de boom in

48 uur de boom in Broer en zus klimmen in de boom.
Blog

Hoog in de bomen ligt de wereld aan je voeten. Lijkt de hectiek van alle dag mijlenver weg en komt de avonturier in je tot leven. Dus hup, met z'n allen de boom in! Gezellig met het hele gezin een weekend lang verblijven op grote hoogte. Een herinnering voor het leven.

De ontdekking van de Drentse sterrenhemel

De ontdekking van de Drentse sterrenhemel De sterrenwacht in Drenthe met sterrenhemel op achtergrond.
Blog

Wist je dat je in Drenthe veel meer sterren kunt zien dan ergens anders? Door de schone lucht en weinig (licht)vervuiling is onze provincie favoriet bij sterrenkundigen. Kom het zelf ontdekken!

Ontdek het mysterie van de hunebedden

Ontdek het mysterie van de hunebedden Hunebed op de Hondsrug
Achtergrond

Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Maar hoe ze gebouwd? En waar werden ze voor gebruikt? Lees hier meer over de hunebedden in Drenthe en plan je bezoek.

5x hier moet je zijn

5x hier moet je zijn Weerspiegeling van bomen in het water, met drie boten op de voorgrond.

Kan je niet op vakantie naar het buitenland? Jammer. Maar niet getreurd! Dit is namelijk hét moment om het avontuur eens dichter bij huis te zoeken. 

5x alle ruimte om buiten te spelen

5x alle ruimte om buiten te spelen
Blog

Drie Nationale Parken en nog veel meer prachtige natuurgebieden. Kinderen raken niet uitgespeeld in de Drentse natuur. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

The Nature Game

The Nature Game Broertje en zusje staan in de natuur met een tablet waarop ze The Nature Game spelen.
Tip

Een magische tabletgame op het Dwingelderveld! Je loopt over een schatkaart en het kompas wijst jou de weg door de prachtige natuur, langs filmpjes, raadsels en interactieve spellen.