Drenthe, natuurlijk dichtbij

Ontdek de Oerprovincie op haar mooist tijdens de herfst

Maak je agenda en hoofd leeg en zoek samen de ruimte op. Dans in de regen. Klim en klauter in bossen. Ontdek het mysterie van de hunebedden. Struin door ongerepte natuur. Geniet van dampende chocolademelk bij het haardvuur, goede verhalen en stoere avonturen. Dichtbij huis en toch even helemaal weg.

 

48 uur herfstsnuiven met het hele gezin

Yes! Het is zover. Even weg met het gezin. Geen verplichtingen, maar lekker relaxen en tijd voor elkaar. De tassen zijn gepakt, de kinderen zitten al in de auto, op naar Drenthe!

Lees dit blog

Waan je in de wereld van de kabouters

Kabouters zijn dol op bos, paddestoelen, konijnenholletjes en kronkelpaadjes. En laten we daar nu net heel veel van hebben in Drenthe. Want dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ontdek je hier!

Lees dit blog

5x leuke kinderroutes

De dagen worden korter, buiten wordt het kouder. Redenen om lekker binnen te blijven? Zeker niet! Het is juist dé tijd om er lekker op uit te trekken. Bekijk hier de 5 leukste kinderroutes in Drenthe.

Bekijk de tips

Welk avontuur in Drenthe kies jij? - Bekijk alle tips voor de herfst

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe

48 uur de boom in

48 uur de boom in

Broertje en zusje spelen in het bos tussen de herfstkleurige bomen.

Blog

Hoog in de bomen ligt de wereld aan je voeten. Lijkt de hectiek van alle dag mijlenver weg en komt de avonturier in je tot leven. Dus hup, met z'n allen de boom in! Gezellig met het hele gezin een weekend lang verblijven op grote hoogte. Een herinnering voor het leven.

Pixi: volg het pad van flonkeringen

Pixi: volg het pad van flonkeringen

Tip

Als in de herfst de nachten langer worden, ontwaakt de Pixi. Volg in stilte het pad van flonkering en laat je leiden door een uniek lichtkunstwerk in de bossen bij het Boomkroonpad in Drouwen. Reserveer alvast je tickets!

5x lekker warm binnenspelen

5x lekker warm binnenspelen

Een jongen en meisje zijn in het Gevangenismuseum. Het meisje is op het bedje in een vroegere cel gaan liggen en daar moeten ze alletwee erg om lachten.

Blog

Oh ooh! Is het toch geen mooi weer tijdens je bezoek aan Drenthe? In de stoerste speeltuin van Nederland kun je bij slecht weer ook heel goed binnenspelen. Wij hebben 5 van onze favoriete indoor uitjes voor je geselecteerd.

Blog Get out of town | Herfstvakantie in Drenthe

Blog Get out of town | Herfstvakantie in Drenthe

© www.getoutoftown.be
Leestip

Blogger Sylvie van getoutoftown.be vertrok vorig jaar tijdens de herfstvakantie met haar kinderen naar Drenthe. Met een bezoek aan o.a. Dwingelderveld, Klimpark Joytime en speelboerderij de Drentse Koe vloog de week voorbij. Nieuwgierig? Lees hier hun avonturen!

Herfstknutsels maken

Herfstknutsels maken

Tip

Als in de herfst de bladeren vallen, breekt de tijd aan van knutselen met de natuur. Eikels, mos, bladeren, kastanjes, dennenappels en andere natuurlijke materialen zijn hier namelijk perfect voor. Dit zijn een paar leuke herfstknutsels om samen met je (klein)kinderen te maken.

De ontdekking van de Drentse sterrenhemel

De ontdekking van de Drentse sterrenhemel

De sterrenwacht in Drenthe met sterrenhemel op achtergrond.

© Karin Broekhuijsen
Blog

Wist je dat je in Drenthe veel meer sterren kunt zien dan ergens anders? Door de schone lucht en weinig (licht)vervuiling is onze provincie favoriet bij sterrenkundigen. Kom het zelf ontdekken!

Ontdek het mysterie van de hunebedden

Ontdek het mysterie van de hunebedden

Hunebed D49, met als bijnaam de Papeloze kerk, staat midden in een open plek tussen de bomen in de Drentse natuur. Het is herfst, de blaadjes liggen op de grond.

© Karin Broekhuijzen
Achtergrond

Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Maar hoe ze gebouwd? En waar werden ze voor gebruikt? Lees hier meer over de hunebedden in Drenthe en plan je bezoek.

5x alle ruimte om buiten te spelen

5x alle ruimte om buiten te spelen

Blog

Drie Nationale Parken en nog veel meer prachtige natuurgebieden. Kinderen raken niet uitgespeeld in de Drentse natuur. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

5x hier moet je zijn

5x hier moet je zijn

Broer en zus klimmen in de boom.

Als je op zoek bent naar magie, ruimte en avontuur. Of als je het graag eens hoger op zoekt of in sprookjes gelooft. Vijf hele goede redenen waarom je deze herfst in Drenthe moet zijn.