48 uur even helemaal niets

Gewoon even helemaal niets!

Hoe lekker is dat? Want alhoewel de wereld om je heen nu even stil lijkt te staan, blijf jij maar rennen en vliegen. Is het niet je volle agenda, dan is het wel je telefoon die ervoor zorgt dat jij nooit uit staat. Dat doe je voor een groot deel helemaal zelf natuurlijk. Maar dat betekent niet dat het goed is. Soms is het tijd om even een pauze in te lassen. En daarom heb je een korte break geboekt. Jij en je vriend gaan een weekend lang heerlijk niksen in Drenthe!

Vrijdag

De tassen voor het weekend zijn zorgvuldig ingepakt. Over één ding waren jullie het heel snel eens: laptops en iPads blijven thuis. Alleen het hoognodige is mee. Na een kleine twee uur in de auto komen jullie aan bij Voscheheugte, waar jullie de nacht doorbrengen in een designhut. Met spectaculair uitzicht op de zonsondergang stond op de website vermeld. En dat blijkt zeker geen loze marketingkreet. 

Jullie zijn er even stil van. Het uitzicht, de rust, de ruimte. Wat een cadeautje is deze plek. Op het terras, met een eindeloos en vrij uitzicht, staan twee uitnodigende stoelen en een vuurplaats. Daar komen jullie bij met een wijntje dat je thuis had bewaard voor een bijzonder moment. En dat is dit zeker. Vanochtend zat je nog in alle hectiek op kantoor, maar die drukte valt hier nu al van je af. Die vuurplaats gaat later op de avond zeker aan. Maar nu eerst een hapje eten, want jullie magen beginnen te knorren.

Het Eethuis op het terrein zag er bij aankomst al uitnodigend uit. Jullie zijn dan ook niet de enige gasten. Ook mensen die niet op het natuurkampeerterrein overnachten komen hier dineren. Lekker buiten, onder het doek, lampjes aan, een relaxte sfeer, in een prachtige omgeving. En dan ook nog eens overheerlijk eten. Jullie zijn hier nog maar een paar uur, maar de geluksmomentjes stapelen zich nu al op. Rond negen uur gaan jullie terug naar jullie accommodatie. Die zonsondergang willen jullie niet missen en de vuurplaats moet nog even aan.

Zaterdag

Net wanneer jullie gaan ontbijten breekt het zonnetje door. Wat een geluk! Na het ontbijt volgt dan ook eerst een wandeling. Daar hoeven jullie alleen maar jullie schoenen voor aan te trekken en de deur uit te stappen. De omgeving rondom het natuurkampeerterrein is prachtig. Voscheheugte heeft zelf twee routes uitgezet in de omgeving. Jullie kiezen voor de tocht van vijf kilometer door natuurgebied het Mantingerzand. Zo mooi is Nederland dus.

En dan is het alweer tijd om naar de bestemming voor de tweede nacht te vertrekken. Met pijn in het hart. Het is duidelijk, jullie zijn allebei een beetje verliefd geworden op deze plek. Eén nacht is eigenlijk veel te kort. Jullie besluiten dan ook meteen: jullie komen terug. Een mooi vooruitzicht. 

Eenmaal aangekomen bij de volgende slaapplek wordt het gemis van jullie vorig plek snel vergoed. Een compleet andere ervaring. Nog steeds midden in de natuur. Maar dit is pure luxe. Jullie natuurlodge bij De Vier Eiken in de buurt van het Drents-Friese Wold heeft namelijk niet alleen een hottub op jullie terras, maar ook een privé sauna. Heerlijk!

Tijdens een wat verlate lunch besluiten jullie om het hoofd leeg te maken tijdens een mountain-biketocht. De tocht start in Appelscha. Vanaf daar gaat de tocht dwars door ongerept bos, langs heide en akkerland. Gelukkig is dit niet de eerste keer dat jullie mountainbiken. De klimmetjes, afdalingen en singeltrack vragen namelijk om behoorlijk wat stuurkunst. 

Met modderspetters op het gezicht en hernieuwde energie komen jullie weer thuis. Jullie hadden eigenlijk nog een bezoek aan de schaapskooi Doldersummerveld gepland. Maar eenmaal in de hottub worden de plannen al gauw omgegooid. Vandaag doen jullie, buiten het openen van een fles lekkere wijn en het voeren van goede gesprekken, helemaal niets meer. 

Zondag

Misschien komt het omdat jullie gisteravond lekker op tijd op bed lagen. Rozig van de wijn en de hottub. Of misschien gewoon omdat jullie het nodig hadden. Hoe dan ook, jullie hebben heerlijk geslapen. Als de wekker gaat, staan julllie direct uitgeslapen en vol energie naast het bed. 

Het is vroeg. Heel vroeg. De zon is nog net niet op. Jullie gids wel. Vandaag gaan jullie namelijk iets bijzonders doen. Er staat een vroege vogels-excursie door de Drentse natuur op het programma. Jullie krijgen een eigen elektrische jeep mee. Het is en het blijft dus superstil. Heel langzaam komt de zon tevoorschijn en beginnen als eerste enkele vogeltjes te zingen. De natuur ontwaakt, wat een magisch moment. Eén ding weet je zeker. Wanneer jullie later vanmiddag weer in de auto stappen, op weg terug naar huis, ben je volledig ontspannen en opgeladen voor een nieuwe werkweek. 

Nog meer opladen in Drenthe:

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe:

Ontspannen in de Oerprovincie

Ontspannen in de Oerprovincie Een stel wandelt door door de Drentse natuur en geniet van het uitzicht.

Als je leven draait om overvolle agenda’s, continue bereikbaarheid en talloze verplichtingen, moet je ook eens tijd maken om de wereld om je heen even op pauze te zetten. Lees hoe je ontspant en bijkomt in Drenthe.

5x heel mooi wandelen

5x heel mooi wandelen Luchtfoto van een natuurgebied in Drenthe

Carlo van Waanzinnige Wereld: "We wandelen wat af met elkaar. Maar wat zijn nou de mooiste wandelroutes? We hebben in dit artikel 5 routes voor jou verzameld die gegarandeerd bij de leukste horen."

5x onontdekte natuurgebieden

5x onontdekte natuurgebieden Water waar mist boven hangt en takken bovenuit steken, tegen een achtergrond van bomen.

In Drenthe valt nog zoveel natuur te ontdekken. Naast onze 3 Nationale Parken hebben we namelijk ook prachtige natuurgebieden! Onontdekte pareltjes waar je in alle ruimte kunt ronddwalen.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!